Αθήνα

11 oC

ελαφρές νεφώσεις

«Καμπανάκι» ΟΗΕ για τη Μόρια: Εκκενώστε την άμεσα - Υπάρχουν φόβοι για πανδημία

Το «καμπανάκι» κρούει ο ΟΗΕ για την κατάσταση που επικρατεί στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας στη Λέσβο.

Το «καμπανάκι» κρούει ο ΟΗΕ για την κατάσταση που επικρατεί στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας στη Λέσβο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Guardian», η Υπηρεσία του ΟΗΕ ζητά την άμεση απομάκρυνση από τη Μόρια των οικογενειών και των ασθενών, τονίζοντας τον υπερπληθυσμό στη δομή, αλλά και τις άθλιες συνθήκες που επικρατούν.

«Ο λόγος είναι πως οι άθλιες συνθήκες διαβίωσης στον καταυλισμό είναι τόσο κακές που είναι υπαρκτός ο κίνδυνος να εξαπλωθούν ασθένειες», σημειώνει ο εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες στο Guardian, κάνοντας λόγο για φόβο εκδήλωσης πανδημίας.

«Ανησυχούμε σοβαρά για την περιορισμένη πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας στα κέντρα υποδοχής, η οποία επιδεινώνεται από τις δύσκολες συνθήκες διαβίωσης» λέει στον Guardian ο εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

«Υπάρχει επείγουσα ανάγκη για την κυβέρνηση να επιταχύνει την εφαρμογή των σχεδίων της για την μετακίνηση χιλιάδων αιτούντων άσυλο από τα νησιά προς την ενδοχώρα», σημειώνει.

Μάλιστα, στο ίδιο δημοσίευμα φιλοξενούνται και οι δηλώσεις της Δρ. Χάνα Ποσπισίλοβα, μιας από τους εθελοντές γιατρούς στην Λέσβο, ο οποίος επισημαίνει ότι ανησυχεί πολύ, καθώς η αδυναμία τους να θεραπεύσουν βαριά άρρωστους ανθρώπους μπορεί να οδηγήσει σε μεγάλο κίνδυνο για την δημόσια υγεία.

Send this to a friend