Αθήνα

4 oC

σποραδικές νεφώσεις

Σπίρτζης: Κανένα πρόβλημα στα κεντρικά αεροδρόμια από απεργία ΟΣΥΠΑ

Σπίρτζης: Κανένα πρόβλημα στα κεντρικά αεροδρόμια από απεργία ΟΣΥΠΑ

Διαβεβαιώσεις ότι όποια προβλήματα σημειωθούν στις πτήσεις από την σχεδιαζόμενη απεργία της ΟΣΥΠΑ θα περιοριστούν στα περιφερειακά αεροδρόμια παρείχε ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης τονίζοντας ότι «η ασφάλεια των πτήσεων διασφαλίζεται, δεν υπάρχει λόγος να κινδυνολογεί κανείς».

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha ο κ. Σπίρτζης αναφέρθηκε στην επικείμενη συνάντηση με τους εργαζόμενους στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας με αφορμή την απεργία που έχει προκηρύξει η ΟΣΥΠΑ για Κυριακή και Δευτέρα, υπογράμμισε ότι οι πτήσεις θα γίνουν κανονικά και χωρίς καθυστερήσεις στα κεντρικά αεροδρόμια καθώς η κινητοποίηση αναμένεται να προκαλέσει «κάποια προβλήματα» σε λίγα περιφερειακά αεροδρόμια.

Παράλληλα, έκανε λόγο για προσλήψεις που προωθούνται σε ειδικότητες όπως οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας ενώ «έχει δρομολογηθεί η ανάγκη ανανέωσης του τεχνολογικού εξοπλισμού».
Για τον διαγωνισμό των 14 περιφερειακών αεροδρομίων είπε ότι «η ελληνική πλευρά ζητεί βελτίωση των όρων σε σχέση με τους όρους του διαγωνισμού».

Για τις άδειες συχνοτήτων, ο κ. Σπίρτζης είπε ότι «ο διαγωνισμός της ΕΕΤΤ βασίστηκε σε ένα τηλεοπτικό χάρτη που δεν κάλυπτε μεγάλα κομμάτια του πληθυσμού. Έχουμε μια διαδικασία που οδήγησε σε μονοπώλιο το  χώρο την τηλεοπτικών συχνοτήτων και έχουμε πολλά γκρίζα θέματα για την κατάληξη του διαγωνισμού, θέματα που εμείς δεν θα τα αφήσουμε».

«Δεν μπορεί να υπάρχει ένα τηλεοπτικό τοπίο με άδειες που ανανεώνονται συνεχώς χωρίς να είναι μόνιμες..ό, τι στοιχείο έχουμε βρει θα το καταθέσουμε στον αρμόδιο εισαγγελέα για να διερευνήσει αν έγινε ο διαγωνισμός νόμιμα. Αυτές οι ανεξάρτητες αρχές θα πρέπει να έχουν ανεξάρτητη λειτουργία, κάτι που δεν έχουν», τόνισε.

Ο κ. Σπίρτζης είπε πως «μέσα στην Ευρώπη υπάρχει μια μεγάλη διαμάχη δυο μεγάλων χώρων, του τραπεζικού κεφαλαίου και της παραγωγής. Το πρόβλημα της Ευρώπης δεν είναι η Ελλάδα, αλλά η απαξίωση της παραγωγικής οικονομίας».

«Στη δημόσια διοίκηση και τους δημόσιους φορείς έχουμε κληρονομήσει μια κατάσταση που ούτε και εμάς μας αρέσει», πρόσθεσε ο κ. Σπίρτζης.

ΠΗΓΗ : ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

Send this to a friend