Αθήνα

 

11 oC

σποραδικές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε... fast-forward!

32
Γρηγόριος Ξενόπουλος: Ο φωτεινός «Φαίδων» των ελληνικών γραμμάτων με το σκοτεινό τέλος

ΕΛΛΑΔΑ

Καρανίκας: Το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου και η «Νέα Χούντα» – «Και τώρα υπάρχουν εθελοντές ρουφιάνοι και δωσίλογοι»

Ο Νίκος Καρανίκας, σύμβουλος στρατηγικού σχεδιασμού του πρώην πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, με αφορμή το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου 1967 γράφει για τους ανθρωποφύλακες της «νέας Χούντας, οι οποίοι όπως υποστηρίζουν, διώκουν και καταστέλλουν απαγορεύοντας την διαφωνία, την άλλη άποψη.

Ολόκληρο το κείμενο του κ. Καρανίκα για την 21η Απριλίου: 

«Η χούντα των συνταγματαρχών ήθελε και επιδίωκε να ζήσουμε πολιτική σκλαβιά. Εν μέρη τα κατάφερε και για επτά χρόνια η πλειοψηφία του κόσμου έζησε γονυπετής μέσα στην μούγκα. Από αρκετό κόσμο αυτός ο φόβος δεν έφυγε ποτέ. Υπήρξε ένα κομμάτι της κοινωνίας που λοιδορήθηκε, διώχτηκε, κυνηγήθηκε, βασανίστηκε, φυλακίστηκε και δολοφονήθηκε από τα απάνθρωπα είδη της χούντας γιατί τολμούσαν να θέλουν δημοκρατία και ελευθερία και ήταν αριστεροί, κομουνιστές και αναρχικοί, ήταν δημοκράτες και προοδευτικοί.

Όπως τότε, έτσι και τώρα υπάρχουν εθελοντές ρουφιάνοι, δωσίλογοι, βασανιστές και συκοφάντες. Από τότε υπάρχουν πολιτικά επικίνδυνοι και κυνικοί για την δημοκρατία και την ελευθερία. Από τότε υπάρχουν δημοσιογράφοι Jukebox. Δεν γεννήθηκαν σήμερα στην αναχρονιστική εγκληματική Χρυσή Αυγουλοθήκη. Θαύμαζαν και θαυμάζουν ακόμα τους Ταγματασφαλίτες και δοσίλογους της Ναζιστικής κατοχής, όπως και το αστυνομοκρατούμενο κράτος του δικτάτορα Παπαδόπουλου.

Σήμερα υπάρχουν μέσα και έξω από το κοινοβούλιο αλλά φοράνε γραβάτα και κοστούμι, δεν χρειάζονται στολή. Έχουν θέση στο κοινοβούλιο, στα ΜΜΕ, στα δημόσια αξιώματα. Και όπως είχε πει κάποτε ο Ραφαϊλίδης, ποτέ δεν πλήρωσαν για την συνδρομή τους στη χούντα παραμένοντας στα δημόσια αξιώματα. Ανθρωποφύλακες τους ονόμασε ο Περικλής Κοροβέσης και υπάρχουν ακόμα μέσα στην αντικομουνιστική τους εμμονή και υστερία κατέχοντας και πάλι αξιώματα, θέση σε εφημερίδες, περιοδικά, στο διαδίκτυο, το Ραδιόφωνο, την τηλεόραση.

Ακόμα διώκουν και καταστέλλουν απαγορεύοντας την διαφωνία, την άλλη άποψη, τον διαφορετικό από αυτούς τρόπο ζωής. Θύματά τους δεν είναι πλέον μόνο οι αριστεροί και αναρχικοί. Τα Θύματά τους πλέον, είναι εκτός από πολιτικά πρόσωπα και απόψεις, οι ομοφυλόφιλοι, οι υπέρβαροι, οι μοναχικές γυναίκες, οι πρόσφυγες, οι μετανάστες, οι άνεργοι, οι φτωχοί που ζητιανεύουν, οι ναρκομανείς, οι Τρανς, οι κοντοί, οι ανορθόγραφοι, δυσλεκτικοί, ΑΜΕΑ,”γύφτοι”, Ρομά, οι άστεγοι, οι “κακοντυμένοι”, οι διαφωνούντες. Τανκς και γκλομπς είναι η εκπομπή τους, το πρωτοσέλιδό τους, η αρθρογραφία τους, η κάμερα, το μπούλινκ, η απόλυση, το μπράτσο τους, η απειλή.

Ο φασισμός δεν είναι κόμμα, δεν είναι σύστημα και γι’αυτό διεισδύει παντού ως νοοτροπία, άποψη, συμπεριφορά. Η χούντα ήθελε να ελέγχει τα Πάντα. Κάθε χούντα, ανεξάρτητα της έντασης και της κλίμακας της αυτό θέλει, ας το έχουμε υπόψιν μας. Να το προσέχουμε αυτό και να το παλεύουμε για να το νικήσουμε όταν εμφανίζεται, ακόμα και σήμερα με την Πανδημία, με την εκλεγμένη κυβέρνηση του Μητσοτάκη και τα ΜΜΕ που χρυσοπληρώνονται για να μην ακούγεται άλλη άποψη παρά μόνο ό,τι αγιοποιεί τον Μητσοτάκη. Δείτε πως κατάντησαν ακόμα και οι εκπομπές ψυχαγωγίας το πρωί, το μεσημέρι το βράδυ των ΜΜΕ.

Σήμερα ας δούμε πόσο γονυπετείς και χειραγωγημένοι είναι κάποιοι δημοσιογράφοι, κάποιοι πολιτικοί, κάποιοι υπάλληλοι, κάποια άτομα με δημόσια αξιώματα. Ας δούμε τις ομοιότητες και ας αντισταθούμε. Μικρές χούντες υπάρχουν διάσπαρτες εκεί που υπάρχει εξουσία, εκεί που υπάρχουν άνθρωποι. Θέλει καθημερινή αντίσταση και θέλει το μυαλό μας ανοιχτό. Η δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ο θάνατος του Ζακ είναι αποτέλεσμα της νέας Χούντας, το ίδιο και της Ελένης Τοπαλούδη, του Γιακουμάκη, αλλά και κάθε μπούλινκ και εκτέλεση ανθρώπινων χαρακτήρων από τα ΜΜΕ.

Οι βιασμοί γυναικών, οι κακοποιήσεις γυναικών και παιδιών δεν είναι κάτι άλλο από την χούντα σε μικροκλίμακα και η επιβεβαίωση ότι ο πολιτισμός και η δημοκρατία κινδυνεύουν από την εξουσία που ασκείται πάνω στο σώμα μας, στο μυαλό μας δίχως την δική μας συναίνεση και με αρκετή χειραγώγηση. Αυτός είναι ο σημερινός κίνδυνος και ας είναι τόσο χλιδάτος και κομψός».

Ροή Ειδήσεων

oliver arthrou

10/12/2023 | 22:01

Αράχωβα: Το νέο ενδεχόμενο που εξετάζει η ΕΛ.ΑΣ. για τον Όλιβερ

10/12/2023 | 21:33

Κιλκίς: Ένας νεκρός και πέντε τραυματίες μετά από σφοδρή μετωπική σύγκρουση δύο ΙΧ

10/12/2023 | 21:15

Αλέκος Συσσοβίτης: «Μου πρότεινε να κάνουμε παιδί εξ’ αποστάσεως, είναι όπως τα ζευγάρια τώρα που χωρίζουν»
screenshot 18

10/12/2023 | 21:00

Συγκινεί ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος για Ζωή Λάσκαρη: «Έχω συμφιλιωθεί με αυτό το κενό, δεν γεμίζει με τίποτα»

10/12/2023 | 20:44

Στέφανος Κασσελάκης: Έτσι ξεκινάει η ανασυγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ – Παράταση στις αιτήσεις ενδιαφέροντος για τα think tanks του κόμματος

10/12/2023 | 20:23

Θοδωρής Αθερίδης: «Όταν μίλησα δημόσια για το αλκοόλ, δεν το έκανα για να βοηθήσω άλλους και πρέπει να το ομολογήσω, το έκανα για να δεσμευτώ»
screenshot 14

10/12/2023 | 20:14

Συγκινεί ο Αλέξανδρος Σκουρλέτης για τον πατέρα του: «Ο καρκίνος είναι πολύ δύσκολο πράγμα»

10/12/2023 | 20:03

Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Άννα Ντουντουνάκη στα 50μ. πεταλούδα

10/12/2023 | 19:40

Κατερίνα Ζαρίφη: «Θέλω να γνωρίσω τα φαντάσματα που κάνουν 50% και 60% τηλεθέαση, ποιοι είναι αυτοί τελοσπάντων;»
screenshot 11

10/12/2023 | 19:31

Ελίζαμπεθ Ελέτσι: «Αντρούλη μου σε αγαπώ» – Oι φωτογραφίες που δημοσίευσε από τον γάμο της

10/12/2023 | 18:55

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κολύμβησης: «Χάλκινος» ο Βαζαίος στα 100μ μικτής ατομικής

10/12/2023 | 18:51

Λάκης Γαβαλάς: «Αν ήταν σουβλάκι το μικρόφωνο, ο Κασσελάκης θα είχε παχύνει 20 κιλά»
screenshot 8

10/12/2023 | 18:44

Θεσσαλονίκη: Σκυλιά επιτέθηκαν και σκότωσαν μητέρα δύο παιδιών στην αυλή του σπιτιού της

10/12/2023 | 18:31

Έξαλλος ο Νάσος Γουμενίδης: «Με ενοχλεί η επιλεκτική ευαισθητοποίηση, ανατριχιάζω, βγάζω σπυριά»

10/12/2023 | 18:14

Eπεισόδια στου Ρέντη: Ποινική δίωξη για απόπειρας ανθρωποκτονίας στον 18χρονο
dialegontas to teleio doro gia tis giortes pic lifestyle
Εορτολόγιο: 9 Δεκεμβρίου, γιορτάζει η Άννα!
ipiccy image 2023 12 05t211150.649 scaled 1
Όλιβερ: «Το χάσκι κακοποιήθηκε φρικτά από άνθρωπο – Δεν μπορεί κανένα ζώο να κάνει τέτοιες πράξεις» επιμένει η κτηνίατρος που το εξέτασε πρώτη στην Αράχωβα
mat rentis arthro
Δεύτερο κρίσιμο 24ωρο για τον 31χρονο αστυνομικό – Εσπευσμένα στην Αθήνα η οικογένειά του
screenshot 22
Ρόδος: 15χρονος θύμα bullying – Του κατέβασαν το παντελόνι ενώ τον μαγνητοσκοπούσαν – Οι πρώτες συλλήψεις
screenshot 6
Συγκίνηση στην οικογένεια του Αντώνη Καργιώτη: Βαφτίστηκε ο ανιψιός του και πήρε το όνομά του
fotojet (67)
«Τον σώσαμε σε συνθήκες πολέμου» – Ανατριχιαστική μαρτυρία συνάδελφου του 31χρονου αστυνομικού