Αθήνα

9 oC

σποραδικές νεφώσεις

«Την πλήρωσαν» αυτοί που δεν έφταιγαν! «Καρατομήσεις» Αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. στη Ροδόπη με εντολή Τόσκα

«Κλυδωνισμούς» προκάλεσε το έγγραφο που έστειλε το Τμήμα Ασφάλειας Κομοτηνής στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, με το οποίο ζητούσε τα πλήρη στοιχεία όσων το επιστημονικό αντικείμενο-πεδίο-ειδικότητα σχετίζεται με το ζήτημα της χρήσης του όρου "τουρκική μειονότητα".

Το έγγραφο εστάλη στις 30 Νοεμβρίου και ήταν παραγγελία της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ροδόπης στο Τμήμα Ασφάλειας Κομοτηνής για διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Τελικά, η όλη υπόθεση προκάλεσε την παρέμβαση του Υπουργείου Παιδείας, την απάντηση του Πανεπιστημίου, και τελικά την ανάκληση του επίμαχου εγγράφου.

Μετά από όλα αυτά, και όπως γράφει στο πρωτοσέλιδό της σήμερα η «Εφημερίδα των Συντακτών», με εντολή του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα, ο Διοικητής μέχρι χθες του Τμήματος Ασφαλείας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης αποσπάστηκε στο Α.Τ. Κομοτηνής, και στην Τροχαία ο Προϊστάμενος του Γραφείου Κρατικής Ασφάλειας που χειρίστηκε την υπόθεση.

Μετά από αυτή την εξέλιξη τίθενται σοβαρά ερωτήματα για την λανθασμένη απόδοση ευθυνών.

Είναι χαρακτηριστικό, όπως ανέφερε σχετικά το στέλεχος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών και πρώην βουλευτής Ροδόπης Γιώργος Πεταλωτής, «η ΕΔΕ που διέταξε η ΕΛΑΣ η οποία και ανακάλεσε το δικό της έγγραφο, είναι κατά τη γνώμη μου άνευ σημασίας, αφού αυτή απλώς εκτέλεσε εισαγγελική παραγγελία, την οποία υποθέτω ότι απλώς αντέγραψε ως συνήθως… Η Εισαγγελία του ΑΠ όμως οφείλει να απαντήσει πειστικά, με τους τρόπους διερεύνησής της, σε όλους τους προβληματισμούς που δημιουργήθηκαν σήμερα. Λεπτομερώς, πειστικά, άμεσα και με τρόπο πλήρη  που να μην αφήνει περιθώρια σε ΚΑΝΕΝΑΝ να θεωρήσει ότι υπάρχουν ρωγμές στην προστασία της Δημοκρατίας».

Send this to a friend