
ΕΛΛΑΔΑ
Δικαίωση για τα θύματα και τις οικογένειές τους αποτελεί η απόφαση του Εφετείου Χανίων να καταδικάσει σε 20ετή κάθειρξη, χωρίς κανένα ελαφρυντικό, τον 63χρονο καθηγητή και ιδιοκτήτη φροντιστηρίου για ασέλγεια σε βάρος έξι μαθητριών του.
Όπως αναφέρει το zarpanews.gr, οι δικηγόροι των θυμάτων, Ευγένιος Αρετάκης και Αλεξία Ριτζάκη, χαρακτήρισαν τη χθεσινή ημέρα ιστορική και ημέρα αποκατάστασης της δικαιοσύνης, κάνοντας λόγο για θύματα που είχαν εγκλωβιστεί από ανήλικη ηλικία και βρήκαν τη δύναμη να μιλήσουν. Ο δικηγόρος Ευγένιος Αρετάκης, μετά το πέρας της ακροαματικής διαδικασίας, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Μετά από 974 μέρες που έμεινε ελεύθερος χωρίς κανέναν περιοριστικό όρο, στην ίδια πόλη με τα θύματά του, αφού κατάφερε να παραπλανήσει τη δικαιοσύνη για θέματα υγείας, σήμερα αποκαταστάθηκε η δικαιοσύνη, η νομιμότητα και η ασφάλεια στην πόλη μας. […] Είναι πολύ σημαντικό που τα παιδιά βρήκαν τη δύναμη να μιλήσουν πριν καν ξεκινήσει το #metoo στην Ελλάδα».
Από την πλευρά της, η δικηγόρος Αλεξία Ριτζάκη υπογράμμισε μεταξύ άλλων: «Είναι μέρα δικαίωσης, μέρα χαράς. Τα θύματα και οι οικογένειες νιώθουν πολύ μεγάλη δικαίωση, πολύ μεγάλη ικανοποίηση. […] Ο κατηγορούμενος ήταν ένας πολύ γνωστός επιχειρηματίας, ένας αξιοσέβαστος πολίτης, άνθρωπος που είχε ρόλο εξουσίας. Προς Θεού, προστατεύστε τα παιδιά σας. […] Σήμερα η δικαιοσύνη μίλησε».
Ροή Ειδήσεων
16/07/2025 | 23:10
Πρ. Πανελλήνιου Συνδέσμου Εξαγωγέων για δασμούς Τραμπ: Το 30% είναι υπερβολικό – Είναι όμως, όλα πιθανά
16/07/2025 | 23:00
Θεσσαλονίκη: «Ανδρομάχη» του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία Μαρίας Πρωτόπαππα στο Θέατρο Δάσους την Δευτέρα 21 και την Τρίτη 22 Ιουλίου
16/07/2025 | 22:30
Η Ιταλία ενδέχεται να αποφυλακίσει έως και 10.000 άτομα για την αποσυμφόρηση των φυλακών
16/07/2025 | 22:10
Αύξηση της θερμοκρασίας εδάφους λόγω απώλειας δασικής βλάστησης – Η περίπτωση του Βαρνάβα και της Πεντέλης

15/07/2025 | 15:48
Γεράσιμος Μιχελής: Συγκλονίζουν οι αναρτήσεις του ηθοποιού μέσα από το νοσοκομείο
15/07/2025 | 16:32
Ο Γεράσιμος Μιχελής στην τελευταία του τηλεοπτική συνέντευξη: «Σε ένα καφέ έγινε η συμφωνία για το “Πάρα Πέντε” με τον Γιώργο Καπουτζίδη»
15/07/2025 | 15:41
Πέτρος Φιλιππίδης: Η Αφροδίτη Γεωργούση «σπάει» για πρώτη φορά τη σιωπή της μετά την απόφαση του δικαστηρίου – «Αισθάνομαι δικαιωμένη»
15/07/2025 | 08:14
Συντάξεις: Ποιοι δικαιούνται προσαύξηση στην επικουρική έως 300 ευρώ τον μήνα [πίνακες για όλα τα ταμεία]

15/07/2025 | 16:47
Ένοχος ο Δημήτρης Μαρέδης για απόπειρα εκβιασμού της βουλευτή της ΝΔ Ζέττας Μακρή

15/07/2025 | 16:09
Ο Πέτρος Φιλιππίδης προσφεύγει στον Άρειο Πάγο – «Ο νομικός αγώνας συνεχίζεται», λέει ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος
15/07/2025 | 13:40
Δικηγόρος μητέρας Παναγιωτάκη: Η Μουρτζούκου έχει «εμμονή» με την εντολέα μου – Δεν υπάρχουν στοιχεία κατά της
15/07/2025 | 18:20