Αθήνα

11 oC

αίθριος καιρός

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Αποκάλυψη Καρσιώτη για δολοφονία Καραϊβάζ: Ο γιος του πλησίασε μέσα από τους αστυνομικούς στο σημείο

ΕΛΛΑΔΑ

Καταγγελία Βερβεσού περί «υπαλληλοποίησης» δικηγόρων από δημόσιους φορείς

Μία πολύ σημαντική καταγγελία διατυπώνει ο Δημήτρης Βερβεσός, μέλος του ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας...

Μία πολύ σημαντική καταγγελία διατυπώνει ο Δημήτρης Βερβεσός, μέλος του ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας και υποψήφιος πρόεδρος στις εκλογές του Συλλόγου, οι οποίες διεξάγονται στις 26 και 27 Νοεμβρίου.

Συγκεκριμένα, ο κ. Βερβεσός καταγγέλλει την προσπάθεια «υπαλληλοποίησης» δικηγόρων από δημόσιους φορείς. Επικαλείται επιστολή της Ένωσης Εμμίσθων Δικηγόρων προς τους υπουργούς Περιβάλλοντος και Δικαιοσύνης, στην οποία αναφέρεται πως το Εθνικό Κτηματολόγιο, με το νέο του οργανόγραμμα, εντάσσει δικηγόρους σε θέσεις υπαλλήλων.

Αυτό, όμως, γίνεται κατά παράβαση όλων των διατάξεων και νόμων, καθώς οι δικηγόροι δεν μπορούν να θεωρούνται υπάλληλοι και να υπόκεινται στο λεγόμενο «διευθυντικό δικαίωμα», αλλά αντιθέτως πρέπει να μπορούν να ασκούν τα επιστημονικά τους καθήκοντα ανεμπόδιστα. Επιπλέον, το Εθνικό Κτηματολόγιο, με τον προτεινόμενο νέο οργανισμό του, μειώνει τις θέσεις των δικηγόρων σε 12, ενώ σήμερα υπηρετούν σε αυτό 63.

Η Ένωση των Εμμίσθων Δικηγορών, σε επιστολή της, όπως σημειώνει ο κ. Βερβεσός, επισημαίνει όλες τις διατάξεις που απαγορεύουν την «υπαλληλοποίηση» των μελών της και όλων των δικηγόρων.

Το θέμα θεωρείται κρίσιμο για την ίδια την κοινωνία, καθώς η «υπαλληλοποίηση» των δικηγόρων περιορίζει την επιστημονική και ελεύθερη δράση των νομικών, με την έννοια ότι θα υπάγονται ευθέως σε υπαλληλική ιεραρχία.

«Δεν αφορά μόνο τους συγκεκριμένους συναδέλφους, αλλά όλους τους έμμισθους που μπορεί να επέχουν την τύχη τους. Δεν πρέπει να περάσει η διάταξη αυτή!», έγραψε στη σελίδα του στο Facebook ο κ. Βερβεσός.

Αποκάλυψη Καρσιώτη για δολοφονία Καραϊβάζ: Ο γιος του πλησίασε μέσα από τους αστυνομικούς στο σημείο
Καταζητείται ο Στέφανος Χίος για το σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Μακελειό» για τον Καραϊβάζ
Καραϊβάζ: Tα δύο σενάρια της ΕΛ.ΑΣ. για το συμβόλαιο θανάτου- Τι περιγράφουν αυτόπτες μάρτυρες
Η συγκινητική απάντηση Καραϊβάζ στο messenger – Τι είχε γράψει δίνοντας θάρρος σε αστυνομικό (ΕΙΚΟΝΑ)
«Προφητικό» ρεπορτάζ του Γιώργου Καραϊβαζ για την ελληνική μαφία (ΒΙΝΤΕΟ)
AstraZeneca, Moderna, Pfizer: Μπορούν οι πολίτες να κάνουν αλλαγή στο εμβόλιο; Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος απαντά