• Παρασκευή, 13 Δεκεμβρίου
  • 02:49

Αθήνα

9 oC

αραιές νεφώσεις

Καταγγελία για ξεγύμνωμα αφισοκολλητών σε αστυνομικό τμήμα – Κολλούσαν αφίσες του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος για το Πολυτεχνείο

Σε μια σοβαρή καταγγελία προέβη μέσα από τα social media ο δικηγόρος Θανάσης Καμπαγιάννης, κάνοντας λόγο για ξεγύμνωμα από αστυνομικούς αφισοκολλητών εν όψει της επετείου του Πολυτεχνείου.

Σε μια σοβαρή καταγγελία προέβη μέσα από τα social media ο δικηγόρος Θανάσης Καμπαγιάννης, κάνοντας λόγο για ξεγύμνωμα από αστυνομικούς αφισοκολλητών εν όψει της επετείου του Πολυτεχνείου.

Μάλιστα, όπως αναφέρει ο ίδιος ο κ. Καμπαγιάννης οι αστυνομικοί επικαλέστηκαν την «εξακρίβωση στοιχείων» για να προσάγουν τους αφισοκολλητές – μέλη του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος.

Αναλυτικά όσα καταγγέλλει ο Θανάσης Καμπαγιάννης στο Facebook:

«Χτες, 12/11/2019, αστυνομικοί σταμάτησαν δύο μέλη του ΣΕΚ που αφισοκολλούσαν για την επικείμενη διαδήλωση για το Πολυτεχνείο και τους προσήγαγαν στο ΑΤ Κερατσινίου-Δραπετσώνας. Ο λόγος που επικαλέστηκαν οι αστυνομικοί ήταν "εξακρίβωση στοιχείων", αυτό επανέλαβαν και σε εμένα που ως δικηγόρος κάλεσα στο Τμήμα Ασφαλείας για να πληροφορηθώ τον λόγο της προσαγωγής. Στο Τμήμα, όμως, οι αστυνομικοί δεν περιορίστηκαν στην "εξακρίβωση στοιχείων". Έκαναν σωματικό έλεγχο στους δύο προσαχθέντες, μέχρι του σημείου να αφαιρέσουν όλα τους τα ρούχα (!) και να μείνουν απολύτως γυμνοί. Τους κράτησαν πάνω από 3 ώρες, αν και τονίστηκε το πρόβλημα υπέρτασης του ενός των προσαχθέντων και απαιτήθηκε η επίσπευση των διαδικασιών από αλληλέγγυο κόσμο που μαζεύτηκε έξω από το τμήμα, από εμένα ως δικηγόρο και από δημοτικούς συμβούλους που κάλεσαν τηλεφωνικά. Το ξεγύμνωμα αφισοκολλητών στα αστυνομικά τμήματα είναι προφανώς η άποψη της νέας κυβέρνησης για την "πάταξη της ανομίας". Χρειάζεται να βάλουμε φρένο στο κατασταλτικό αμόκ της κυβέρνησης και στην πολιτική επιλογή της αστυνομοκρατίας".

Αθήνα, 13/11/2019,

Θανάσης Καμπαγιάννης, δικηγόρος.

(Η αφίσα που κόλλαγαν οι σύντροφοι)».

Send this to a friend