Αθήνα

13 oC

ελαφρές νεφώσεις

Καταλήψεις σε σχολεία για την επέτειο δολοφονίας του Αλ. Γρηγορόπουλου

Με αφορμή τη θλιβερή επέτειο από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου τον Δεκέμβριο του 2008, πολλά σχολεία τελούν υπό κατάληψη.

Με αφορμή τη θλιβερή επέτειο από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου τον Δεκέμβριο του 2008, πολλά σχολεία τελούν υπό κατάληψη.

Υπό κατάληψη βρίσκονται σήμερα αρκετά σχολεία σε διάφορες πόλεις λόγω της ημέρας της θλιβερής επετείου από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Συγκεκριμένα, τρία σχολικά συγκροτήματα στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας, εξαιτίας της επετείου δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Κλειστά παραμένουν αυτή την ώρα τα εξής σχολεία: ΓΕΛ Βελεστίνου, ΕΠΑΛ Βελεστίνου και Γυμνάσιο Λεχωνίων.

Επίσης, σε εξέλιξη βρίσκεται πορεία μαθητών σχολείων του Αγρινίου, που τελούν υπό κατάληψη για τα 11 χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Στην πορεία συμμετέχουν περίπου 30 νεαρά άτομα, που φωνάζουν συνθήματα κατά της αστυνομίας και της κρατικής καταστολής. Η πορεία παρακολουθείται διακριτικά από αστυνομικές δυνάμεις που σήμερα στο Αγρίνιο βρίσκονται σε επιφυλακή για την αποτροπή τυχόν επεισοδίων. Ειδική μέριμνα έχει ληφθεί για το βράδυ, όπου είναι προγραμματισμένη συγκέντρωση και πορεία αντιεξουσιαστών.

Αρκετά σχολεία τελούν υπό κατάληψη σήμερα στην Ηλεία. Από το πρωί τελούν υπό κατάληψη στον Πύργο το 1ο και το 2ο ΕΠΑΛ, το 1ο και 2ο ΓΕΛ. Στην υπόλοιπη Ηλεία σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες τελούν υπό κατάληψη το 1ο και 2ο ΓΕΛ Αμαλιάδας, το 1ο γυμνάσιο Αμαλιάδας και το γυμνάσιο Πανόπουλου.

Πηγές: ilialive, agriniopress, magnisianews

Send this to a friend