Αθήνα

14 oC

ελαφρές νεφώσεις

"Καταπέλτης" κατά Τόσκα ο Αρχηγός της Πυροσβεστικής! Οι λόγοι της παραίτησής του

"Καταπέλτης" κατά Τόσκα ο Αρχηγός της Πυροσβεστικής! Οι λόγοι της παραίτησής του

Σαφέστατες αιχμές για τους σχεδιασμούς του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αφήνει στην επιστολή παραίτησης που υπέβαλε σήμερα το μεσημέρι Τετάρτης, αιφνιδίως ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Ιωάννης Καρατζιάς.

Ο κ. Καρατζιάς, λίγο μετά τη μία μετά το μεσημέρι, κοινοποίησε την επιστολή του στον αναπληρωτή υπουργό Νικόλαο Τόσκα, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι «οι αποφάσεις του υπουργείου είναι αντίθετες στις προσωπικές του αξίες. Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθήνα 9.84, ο παραιτηθείς αρχηγός ήταν αντίθετος στην καθιέρωση ενιαίου βαθμολογίου, και στις κρίσεις των αξιωματικών του σώματος σύμφωνα με εκείνα που ισχύουν στην ελληνική αστυνομία.

Ο κ. Καρατζιάς σχεδίαζε τροποποιήσεις στις αποφάσεις του υπουργείου, με αποτέλεσμα ο υπουργός να ζητήσει την παραίτησή του, την οποία και έκανε δεκτή.

Πιθανός αντικαταστάτης του θεωρείται ο υπαρχηγός υποστήριξης του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Βασίλειος Καπέλιος. Σημειώνεται ότι, προ ημερών είχε απομακρυνθεί και ο μακροβιότερος εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Νικόλαος Τσόγκας.

Send this to a friend