Καταρρέει το κτίριο του Κτηματολογίου Ρόδου… με τους υπαλλήλους μέσα – Απίστευτες εικόνες - TheCaller

Αθήνα

28 oC

αίθριος καιρός

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Πένθος για τη Μάγδα Τσέγκου – Έφυγε από τη ζωή ο 14χρονος ανιψιός της

ΕΛΛΑΔΑ

Καταρρέει το κτίριο του Κτηματολογίου Ρόδου… με τους υπαλλήλους μέσα – Απίστευτες εικόνες

Υπό κατάρρευση το κτίριο του Κτηματολογίου Ρόδου, ενώ έχουν ήδη συμπληρωθεί 7 μήνες από τότε που η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο και δεν έχει αλλάξει τίποτε απολύτως.

Ήταν Ιανουάριος του 2021 όταν οι φόβοι για την ασφάλεια των εργαζομένων έφτασαν μέχρι και το γραφείο του Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Ρόδου, ενώ ανάλογη επιφύλαξη είχαν διατυπώσει  εγγράφως ο Κτηματολογικός Δικαστής και ο Διευθυντής του Κτηματολογίου Ρόδου!

Οι υπάλληλοι του Κτηματολογίου έχουν στα χέρια τους συνεχόμενες εκθέσεις της Υπηρεσίας Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου όπου  το κτήριο του Κτηματολογίου έχει κριθεί  ως μη ασφαλές και ακατάλληλο.

Μάλιστα στις συγκεκριμένες εκθέσεις βασίστηκε, τόσο η απόφαση της διοίκησης όσο και του Υπουργού Δικαιοσύνης προκειμένου να κλείσει το Κτηματολόγιο δύο φορές, αλλά έκτοτε ουδεμία παρέμβαση έγινε στο κτήριο εκτός από την τοποθέτηση μεταλλικού ικριώματος στο κλιμακοστάσιο.

Η ανακοίνωση των υπαλλήλων είναι ενδεικτική της κατάστασης:

«Σήμερα είχαμε πάλι πτώση οροφής στο κτήριο που η Υπηρεσια Δόμησης του Δήμου Ροδου έκρινε πως είναι ασφαλές για να μπουμε να κάνουμε την απογραφή. Πέμπτη ή έκτη φορά που οι αυτοψίες και τα έγγραφα τους πέφτουν έξω.

Αφού κανείς από εμάς, ευτυχώς, δεν ευρίσκεται στο Νοσοκομείο, αφού από τύχη είμαστε ακόμη χωρίς σοβαρό τραυματισμό, περιμένουμε για το πότε η αρμόδια εισαγγελία, ή ο κύριος Υπουργός, θα αποφασίσουν να ασχοληθούν με υπαλλήλους που υποχρεούνται να διακινδυνεύουν καθημερινά την σωματική τους ακεραιότητα. Περιμένουμε να δούμε, πότε θα επέμβει κάποιος, ενώ εμείς -κάθε ημέρα- θα ενημερώνουμε για τα κομμάτια τσιμέντου που θα πέφτουν δίπλα μας, περιμένοντας απλά το μοιραίο.

Περιμένουμε να δούμε, πότε οι κύριοι που αποφάσισαν ότι το κτίριο δεν είναι για κατεδάφιση (αλλά κατεδαφίζεται μόνο του), θα πάρουν το δρόμο για τα εισαγγελικά γραφεία, για να εξηγήσουν πώς επιτρέπουν την ασφαλή παρουσία ανθρώπων και εργαζομένων εκεί.

Ιδέτε τα σημερινά έργα αυτόνομης κατεδάφισης του Κτηματολογίου Ρόδου, που από σύμπτωση βρίσκονται στο πάτωμα, και όχι στο κεφάλι κάποιου από εμάς.

Αναγκαζόμαστε στη σύνταξη του παρόντος, διότι θέλουμε να ενημερώσουμε αρχικώς τους πολίτες της Ρόδου, (έπεται συνέχεια), για την κατάσταση που επικρατεί στο κτίριο του Κτηματολογίου Ρόδου, της πιο ιστορικής Υπηρεσίας στην χώρα. Δεν έχει καμία σημασία να επαναλάβουμε τα περιστατικά κατά τα οποία κινδύνεψαν συνάδελφοί μας και τα οποία ώθησαν τις αρμόδιες Υπηρεσίες Δήμου και Περιφέρειας να προβούν με επιτόπιες αυτοψίες και στην σύνταξη εκθέσεων, που ώθησαν δικαίως τον κύριο Υπουργό Δικαιοσύνης να αναστείλει τη λειτουργία του κτηματολογίου, καθώς το κτίριο κρίθηκε ήδη απο τον Μάϊο του 2020 μη ασφαλές και ακατάλληλο.

Θα επιμείνουμε στο γεγονός, ότι ο κύριος Υπουργός Δικαιοσύνης, δύο φορές, στις 4/12/20 και 5/2/2021 στηριζόμενος στα έγγραφα των αρμοδίων υπηρεσιών, προκρίνοντας την ασφάλεια των εργαζομένων, των πολιτών και των δικηγόρων, αναγκάστηκε να αναστείλει την λειτουργία του κτιρίου. Σημειώνουμε ότι ουδείς επιθυμεί το κτηματολόγιο κλειστό ούτε ένα λεπτό. Αλλα….

Οφείλουμε να επισημάνουμε, ότι ενώ το κτίριο έχει κριθεί ως μη ασφαλές και ακατάλληλο, διετάχθη τον Ιανουάριο του 2021 -κατά περίεργο λόγο- η σύσταση τριμελούς επιτροπής, για να το χαρακτηρίσει ή όχι επικινδύνως ετοιμόρροπο, ήτοι κατεδαφιστέο. Λες και ισχυρίστηκε κανείς κάτι τέτοιο. Γίνεται προφανές και στον πιο αδαή, ότι ενώ δεν έχει τεθεί θέμα ετοιμόρροπου προς κατεδάφιση κτιρίου, συστήνεται επιτροπή, η οποία βεβαιώνει αυτό ακριβώς, ότι δηλαδή το κτίριο δεν είναι ετοιμόρροπο. Γεγονός που οδηγεί τότε σε πλήρη λειτουργία της Υπηρεσίας θέτοντας όπως συμπεραίνεται απο τις μετέπειτα Υπουργικές αποφάσεις αλλά και τις μετέπειτα αυτοψίες, την ασφάλεια των εργαζομένων αλλά και των πολιτών σε κίνδυνο.

Ετσι και σήμερα, με ένα τέτοιο αδόκιμο και άσχετο φαινομενικά έγγραφο βεβαίωσης, η Υπηρεσία δόμησης του Δήμου Ρόδου, επιχειρηματολογεί με υπογραφή του προϊσταμένου αυτής και αποφασίζει την δυνατότητα επαναλειτουργίας του Κτηματολογίου, παρασύροντας τον κύριο Υπουργό σε τέτοια εσφαλμένη απόφαση, αν και αρμόδιες επιτροπές έχουν κρίνει το κτίριο μη ασφαλές και ακατάλληλο, ενώ επιπλέον όλοι έχουν δείξει το συγκινητικό τους ενδιαφέρον για απομάκρυνση μας από εκεί, για μεταστέγαση, για ανεύρεση κτιρίου και επίλυση του προβλήματος.

Αρκεί να σημειωθεί η ενδιαφέρουσα σύμπτωση, ότι o ανωτέρω προϊστάμενος υπογράφει έγγραφα που οδηγούν η προκαλούν την επαναλειτουργία, και ποτέ την αναστολή λειτουργία του συγκεκριμένου κτηρίου σε αντίθεση με τους υπόλοιπους συναδέλφους του και τις επιτροπές.

Είναι προφανές, ότι ανήκει στην αισιόδοξη πλευρά των τεχνικών εκτιμήσεων, αλλά με τη δική μας βεβαία πεποίθηση, θέτει σε κίνδυνο την δική μας σωματική ακεραιότητα και όσων άλλων επισκέπτονται το συγκεκριμένο κτίριο.

Είναι χρήσιμο να ενημερώσουμε περαιτέρω τον κόσμο, ότι σε αυτούς του έξι μήνες δεν έχει γίνει τίποτα και δεν έχει μεσολαβήσει τίποτα, εκτός ανταλλαγής εγγράφων και δυο πρόχειρα ικριώματα , ενέργειες που δεν μπορούν να οδηγούν στην άρση της μη ασφάλειας και της ακαταλληλότητας του κτιρίου των 1000 τετραγωνικών. Η μάλλον άλλαξε. Φοράμε κράνη. –

Οι εργαζόμενοι βρισκόμαστε και εργαζόμαστε μέσα στο κτίριο, προκειμένου να ολοκληρώσουμε μια απογραφή, με αβέβαιη όχι μόνο την ημερομηνία αλλά και την προοπτική μεταστέγασης μας, αφού ακόμη δεν έχει γίνει καμία ουσιαστική ενέργεια προς αυτή την κατεύθυνση.

Δίνεται λοιπόν η εντύπωση, ότι η λειτουργία του κτηματολογίου πρέπει να συνεχιστεί με κάθε κόστος, θέτοντας σε δεύτερη μοίρα την ασφάλεια ημών των εργαζομένων και των πολιτών. Ενημερώνουμε ότι δεν θα το επιτρέψουμε και θα αναζητήσουμε ευθύνες όσο ψηλά και να βρίσκονται, στο βέβαιο επόμενο θλιβερό περιστατικό κατάρρευσης οροφής ή τοίχου, που προσευχόμαστε να μην είναι μοιραίο».

Πηγή: dikastikoreportaz.gr

Ροή Ειδήσεων

26/07/2021 | 22:05

Σάλος με το σχόλιο στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ για τη σχέση του υιού Μητσοτάκη με την Σάκκαρη και την… ΕΡΤ

26/07/2021 | 21:50

Συντάξεις Αυγούστου: Πληρώνονται οι συνταξιούχοι – Οι ημερομηνίες

26/07/2021 | 21:34

Μύκονος: Τούς μεταφέρουν με κλειστά φορτηγάκια στα κορονοπάρτι – Τα απίστευτα κόλπα των διοργανωτών πάρτι σε βίλες

26/07/2021 | 21:33

Super League: Έγινε η κλήρωση – Το πρόγραμμα και τα ντέρμπι της νέας σεζόν

26/07/2021 | 21:18

Νίκος Φωκάς: Πέθανε ο πολυβραβευμένος ποιητής

26/07/2021 | 21:13

Νιώσε το αυθεντικό, στην Κρήτη! «Crete, Sense the Authentic» (ΒΙΝΤΕΟ)

26/07/2021 | 21:00

Ψηφίζουμε για εν δυνάμει πρωθυπουργό

26/07/2021 | 20:54

Χριστίνα Μπόμπα: Τα δίδυμα κοριτσάκια της μεγάλωσαν (ΦΩΤΟ)

26/07/2021 | 20:35

Ο σύζυγος της 44χρονης Γλυκερίας που πέθανε μετά το εμβόλιο, θα κάνει την 2η δόση του εμβολίου

26/07/2021 | 20:33

Μόσιαλος: «Έτσι θα ανακόψουμε την πορεία της μετάλλαξης Δέλτα»

26/07/2021 | 20:23

Άννα Βίσση: Έβαλε το μαγιό της και απολαμβάνει το μπάνιο με την κόρη της, Σοφία Καρβέλα και τον εγγονό της

26/07/2021 | 20:08

Κόρινθος: Αυτός είναι ο ιερέας που απανθρακώθηκε όταν το αυτοκίνητό του προσέκρουσε σε ελιά (vids)

26/07/2021 | 20:06

Κορονοϊός: «Συναγερμός» για περίπου 100 κρούσματα σε παιδικές κατασκηνώσεις

26/07/2021 | 19:45

Sin Boy: Ο τράπερ που είχε γίνει viral άλλαξε εμφάνιση και δηλώνει αντιεμβολιαστής

26/07/2021 | 19:20

Σον Πεν: Εάν δεν εμβολιαστούν όλα τα μέλη της παραγωγής, δεν επιστρέφω στα γυρίσματα του Gaslit
Οικογενειακή τραγωδία στην Πάτρα: Αδέλφια «έφυγαν» με διαφορά ωρών – Ο ένας αυτοπυροβολήθηκε, ο άλλος κατέληξε από καρκίνο
Μητέρα Στάθη Αγγελόπουλου: “Δεν έχει κάνει το εμβόλιο – Όλοι μας το έχουμε περάσει»
Θλίψη στην Αλόννησο: Σκότωσαν με ψαροντούφεκο τον Κωστή, τη φώκια – σύμβολο του νησιού
Ηράκλειο: Νεκρός ο ένας από τους τρεις αγνοούμενος – Ήταν κωφάλαλος και γλίστρησε από τα χέρια του ναυαγοσώστη
Θριάσιο: Νεκρή 31χρονη από κορονοϊό που δεν είχε εμβολιαστεί
Στην ψυχιατρική του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου Πατρών ο Γιώργος Μπάρλος