
ΕΛΛΑΔΑ
«Κατασκευασμένη» χαρακτηρίζει το τουρκικό ΥΠΕΞ την υπόθεση κατασκοπείας στη Ρόδο.
Με ανακοίνωσή του, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών υποστηρίζει ότι η Ελλάδα παραβιάζει της Σύμβασης της Βιέννης και της Ευρωπαϊκής Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) και υπογραμμίζει ότι θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα και ενέργειες.
Ακόμη, καταδικάζει την σύλληψη του γραμματέα στο Γενικό Προξενείο της Ρόδου, στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγουν οι ελληνικές αρχές για τη λήψη φωτογραφιών και τους ισχυρισμούς περί κατασκοπείας.
Υπενθυμίζεται ότι σήμερα οι ελληνικές Αρχές προχώρησαν στη σύλληψη του μάγειρα του πλοίου και του γραμματέα του τουρκικού προξενείου στη Ρόδο.
ΗΠΑ-Τουρκία: Ο Πομπέο προσπαθεί να αποκλιμακώσει την ένταση μετά τις κυρώσεις για τους S-400
Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Μάικ Πομπέο διαβεβαίωσε τον τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου ότι οι κυρώσεις που επέβαλε η Ουάσινγκτον στην Άγκυρα τη Δευτέρα εξαιτίας της αγοράς του ρωσικού αντιαεροπορικού συστήματος S-400 δεν έχουν στόχο να «εξασθενίσουν» τις αμυντικές δυνατότητες της Τουρκίας.
Κατά τη διάρκεια συνδιάλεξής του με τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας αυτή την εβδομάδα, ο κ. Πομπέο «υπογράμμισε ότι σκοπός των κυρώσεων είναι να εμποδιστεί η Ρωσία να εξασφαλίσει έσοδα, πρόσβαση και επιρροή» στον τουρκικό αμυντικό μηχανισμό, ανέφερε χθες Πέμπτη ο εκπρόσωπος του επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ο Κέιλ Μπράουν.
Οι κυρώσεις «δεν έχουν σκοπό να εξασθενίσουν τις στρατιωτικές δυνατότητες ή το επίπεδο ετοιμότητας και το αξιόμαχο της Τουρκίας ή άλλων συμμάχων και εταίρων των ΗΠΑ», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.
Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ εξάλλου «προέτρεψε την Τουρκία να διευθετήσει το πρόβλημα των S-400 κατά τρόπο σύμφωνο προς την αμυντική συνεργασία των χωρών μας επί δεκαετίες» και «να επανέλθει στην τήρηση της υποχρέωσής της ως κράτος μέλος του NATO να αγοράζει εξοπλισμούς συμβατούς με αυτούς του NATO», συμπλήρωσε.
Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν τη Δευτέρα κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας εξαιτίας της αγοράς των S-400. Απαγόρευσαν εφεξής τη χορήγηση αδειών για την εξαγωγή όπλων στην τουρκική κρατική υπηρεσία που χειρίστηκε την αγορά του ρωσικού συστήματος, την SSB.
Η απόφαση προβλέπει επίσης την επιβολή κυρώσεων στον πρόεδρο της SSB, τον Ισμαήλ Ντεμίρ, και άλλα ηγετικά στελέχη της υπηρεσίας.
Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν καταδίκασε τις αμερικανικές κυρώσεις προχθές Τετάρτη.
«Για τι είδους συμμαχία πρόκειται; Η απόφαση αυτή είναι μια ανοικτή επίθεση εναντίον της κυριαρχίας μας», δήλωσε με αγανάκτηση. Έκανε ακόμη λόγο για «πρόσχημα» με στόχο να ανακοπεί η πορεία της Τουρκίας προς την οικοδόμηση ισχυρής «αμυντικής βιομηχανίας» ώστε η χώρα του να γίνει «εκ νέου εντελώς εξαρτημένη».
Ακολουθήστε το TheCaller στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις
Η ώρα των εμβολίων πλησιάζει, αλλά τα μέτρα σκληραίνουν για Δυτική Αττική και -ίσως- Βόρεια Ελλάδα
Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα, Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου
Πήγε για έλεγχο σε κομμωτήριο και ο κομμωτής τόν χτύπησε! Λουκέτο 15 ημερών και πρόστιμο 4.600 ευρώ
Ροή Ειδήσεων
25/06/2022 | 22:52
Βατικανό: Οι πολέμιοι των αμβλώσεων πρέπει να ανησυχούν επίσης για την οπλοκατοχή, τη φτώχεια και τη μητρική θνησιμότητα
25/06/2022 | 22:35
Παντρεύτηκαν στη Τζια οι στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού, Χρήστος Ζωγράφος και Κύρα Κάπη

25/06/2022 | 22:14
Θύμιος Μπουγάς: Δείχνει για πρώτη φορά το προσωπό του πριν το ατύχημα – Συγκλονίζει για την δύσκολη ζωή του
25/06/2022 | 22:00
Εξαρθρώθηκε διεθνές κύκλωμα διακίνησης μεταναστών από την Τουρκία στην Ευρώπη μέσω Ελλάδας
25/06/2022 | 21:47
Συγκλονίζει η Κωνσταντίνα: «Ακόμα περιμένουμε ένα νέο από τον αγνοούμενο πατέρα μου»
25/06/2022 | 21:15
Ρένια Λουιζίδου: «Κινδύνεψα σοβαρά να πεθάνω πάνω στη δουλειά, θα μπορούσα να κινηθώ νομικά»

25/06/2022 | 21:06
Γρηγόρης Λέων: Επιβεβαιώνεται πλήρως ο ασφυκτικός θάνατος της Μαλένας από τον πρώτο γιατρό που την εξέτασε
25/06/2022 | 20:34
Εκτελέστηκε χιμπατζής στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο «βάσει πρωτοκόλλου» επειδή το έσκασε – Κύμα αντιδράσεων

23/06/2022 | 20:10
Άγριες Μέλισσες spoiler: Η Δρόσω παντρεύεται και ο Λάμπρος είναι εκείνος που τήν πάει στην εκκλησία!
23/06/2022 | 20:25
Mad VMA 2022 – Snik: «Όπου τον πετυχαίνω, θα τρώει ξύλο-Εγώ εδώ είμαι, δυο χέρια, τρία πόδια…»
24/06/2022 | 13:03
Mad VMA 2022: Σάλος με βίντεο που δείχνει τον Γιώργο Αρσενάκο να σπρώχνει εργαζόμενο

23/06/2022 | 07:10
Πάτρα 3 παιδιά: Οι ερωτήσεις-κλειδιά στην Πισπιρίγκου – Πώς περιέγραψε τη στιγμή που βρήκε νεκρή την Ίριδα
23/06/2022 | 11:52
Αναστασία Γιάμαλη: Φόρεσε ίδια μπλούζα με την Αχτσιόγλου και έβγαλε οn air το σακάκι της σε ένδειξη συμπαράστασης
23/06/2022 | 07:54
MAD VMA 2022: Light και Snik ζήτησαν συγγνώμη μετά τον καβγά τους – Έντονες αποδοκιμασίες από το κοινό

24/06/2022 | 07:54
Ρούλα Πισπιρίγκου: Ξέσπασε σε κλάματα ο κουμπάρος της – «Δεν μπορώ να το πιστέψω, δεν το χωράει ο νους μου»
24/06/2022 | 13:38
Πάτρα 3 παιδιά – Κατερινόπουλος: Το μήνυμά του στη Δήμητρα Πισπιρίγκου – «Είναι κρίμα να μπει φυλακή»
23/06/2022 | 19:06
Φως στο Τούνελ: Τραγικός επίλογος στο θρίλερ της Πάτρας – «Κέρδισα» φωνάζει η Τζωρτζίνα στο ανατριχιαστικό τρέιλερ

23/06/2022 | 18:49
Mad VMA 2022: Νέες εικόνες από το άγριο ξύλο! Ο Light περνάει μπροστά από την Παπαρίζου η οποία έτρεξε να γλιτώσει
25/06/2022 | 00:06
Φως στο τούνελ: Ανατρίχιασε η Νικολούλη στην τελευταία εκπομπή – Στο φως συνομιλίες με την Πισπιρίγκου
24/06/2022 | 18:16
Πάτρα 3 παιδιά – Λύτρας: Δεν πιστεύω πως η Ρούλα Πισπιρίγκου σκότωσε τα παιδιά της

Ρούλα Πισπιρίγκου: Ξέσπασε σε κλάματα ο κουμπάρος της – «Δεν μπορώ να το πιστέψω, δεν το χωράει ο νους μου»

Πάτρα 3 παιδιά – Κατερινόπουλος: Το μήνυμά του στη Δήμητρα Πισπιρίγκου – «Είναι κρίμα να μπει φυλακή»
