Αθήνα

14 oC

αίθριος καιρός

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Πέτρος Φιλιππίδης: «Παρέμβαση» του Ρουβίκωνα στο σπίτι του ηθοποιού

ΕΛΛΑΔΑ

Κεραμέως: Αποκάλυψη σοκ – Έρχονται στο υπουργείο Παιδείας καταγγελίες από σχολεία για σεξουαλική παρενόχληση

Το υπουργείο Παιδείες δέχτηκε καταγγελίες μετά την κατάθεση ψυχής που έκανε η Μπεκατώρου.

Νίκη Κεραμέως δήλωσε ότι φτάνουν στο υπουργείο Παιδείας κάποιες καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση, που αφορούν διάφορες βαθμίδες της εκπαίδευσης.

Σε συνέντευξη στο περιοδικό Down Town, η κ. Κεραμέως ρωτήθηκε αν φτάνουν στο υπουργείο Παιδείας καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση.

«Μετά το πρώτο περιστατικό της Σοφίας Μπεκατώρου άρχισαν να δημοσιοποιούνται ή να μας αποστέλλονται κάποιες καταγγελίες που αφορούν διάφορες βαθμίδες της εκπαίδευσης και βεβαίως αυτές προωθούνται αρμοδίως για πλήρη διερεύνηση», απάντησε η υπουργός.

Σε ερώτηση για πώς μπορούν να προστατευθούν οι μαθητές από συμπεριφορές παρενόχλησης, η κ. Κεραμέως επεσήμανε ότι στα Εργαστήρια Δεξιοτήτων που εφαρμόζονται φέτος πιλοτικά εντάσσεται και η σεξουαλική αγωγή.

Παράλληλα σημείωσε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε από τη Βουλή ότι η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση θα επεκταθεί σε όλα τα σχολεία από του χρόνου, ενώ πρόσθεσε ότι θεσμοθετήθηκε ο σύμβουλος σχολικής ζωής και ότι έχουν ενισχυθεί τα σχολεία με περισσότερους ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς.

«Η Παιδεία μπορεί κατά τη γνώμη μου να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο για να σπάσει η σιωπή», τόνισε η κ. Κεραμέως. «Μέσω της εκπαιδευτικής διαδικασίας μπορούμε να καλλιεργήσουμε περαιτέρω τις κατάλληλες προϋποθέσεις για την πρόληψη, αλλά και για την αποκάλυψη τέτοιων περιστατικών κακοποίησης», δήλωσε ακόμη.

Πέτρος Φιλιππίδης: «Παρέμβαση» του Ρουβίκωνα στο σπίτι του ηθοποιού
Νέα Σμύρνη-Εφιάλτης για 25χρονη: 40χρονος φέρεται να την έκλεψε, βίασε παρουσία 4 ατόμων και της ξύρισε το κεφάλι στο τέλος
«Άλλος… λερώνει και η Αθήνα πληρώνει»: Μπακογιάννης για τον άντρα που ούρησε δημοσίως και για τα σκουπίδια μετά το κορονοπάρτι
Νέα Ερυθραία: Διπλό «χτύπημα» της μοίρας στο σπίτι που κάηκε ο 40χρονος – Είχε πεθάνει και η αδελφή του σε ηλικία μόλις 25χρονών
Περιστέρι: Γυναίκα από το μπαλκόνι της κατέβρεξε με κουβά συγκεντρωμένους σε κορονοπάρτι στη Βεάκη
Θεοφάνους σε Δένδια: Περήφανος που είμαι Έλληνας και έχω εσάς να υποστηρίζετε τις  Ελληνικές και Κυπριακές θέσεις