Αθήνα

 

23 oC

σποραδικές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε... fast-forward!

Χρόνης Εξαρχάκος: Ο αξέχαστος κωμικός που έφυγε νωρίς

ΕΛΛΑΔΑ

«Κεραυνοί» από Ειδικούς Φρουρούς: Μετά τις εξαγγελίες του υπουργού ούτε 10 αστυνομικοί που φυλάσσουν επώνυμους δεν έχουν επιστρέψει

Έχουν περάσει κιόλας 20 ημέρες από τη στιγμή που ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη εξήγγειλε την άμεση αποδέσμευση αστυνομικών που βρίσκονται στη φύλαξη επωνύμων και λιγότεροι από 10 είναι αυτοί που έχουν επιστρέψει στη Άμεση Δράση.

Έχουν περάσει κιόλας 20 ημέρες από τη στιγμή που ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη εξήγγειλε την άμεση αποδέσμευση αστυνομικών που βρίσκονται στη φύλαξη επωνύμων και λιγότεροι από 10 είναι αυτοί που έχουν επιστρέψει στη Άμεση Δράση.

Αυτό τουλάχιστον αναφέρει το Σωματείο των Ειδικών Φρουρών σε ανακοίνωσή του, και επισημαίνει επίσης ότι η διαδικασία γίνεται χωρίς κανένα κριτήριο και σχεδόν τιμωρητικά, ενώ αποκαλύπτει ότι συνολικά οι αποσπασμένοι από τις ομάδες ΔΙ.ΑΣ.-ΖΗΤΑ και σε πολιτικά πρόσωπα είναι 401 άτομα.

Αναλυτικά η ανακοίνωσή τους αναφέρει:

«Μετά το Δελτίο Τύπου – εξαγγελία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, στις 12 Απριλίου 2018, για αποδέσμευση αστυνομικών από πρόσωπα και επιτελεία, το Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α με ανακοίνωσή του χαιρέτησε το περιεχόμενο της, δεσμευόμενο να παρακολουθεί στενά την όλη διαδικασία, αφού η απόφαση αυτή προέκυψε μετά από πιέσεις του Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α, των συναφών Συνδ. Φορέων, αλλά κυρίως, της δημόσιας κοινωνικής κατακραυγής .

Σήμερα, δεκαπέντε περίπου μέρες μετά, είμαστε υποχρεωμένοι να καταγγείλουμε σημαντικότατες πτυχές της διαδικασίας χωρίς να ασκήσουμε κριτική σε ολόκληρη την διαδικασία, αφού αυτή δεν έχει ολοκληρωθεί, με σκοπό να τροποποιηθεί η ίδια αλλά και οι διαταγές που την συνθέτουν, ώστε να μην κινδυνεύσει να “τορπιλιστεί ” η όλη προσπάθεια του Υπουργείου, που πραγματικά την θεωρούμε ως ιστορική ευκαιρία επαναπροσδιορισμού της στάσης του, απέναντι κυρίως στα “πρόσωπα” αλλά και τα συμφέροντα που τα “προστατεύουν’.

Συγκεκριμένα :

1) Η αποδέσμευση των αστυνομικών από τα πρόσωπα, συνοδεύεται με φύλλο πορείας προς στην Υποδιεύθυνση Πεζών Περιπολιών (η οποία δεν έχει ακόμη θεσπιστεί) χωρίς κανενός είδους κριτήριο και σχεδόν τιμωριτικά απέναντι σε πρόσωπα που μεγάλος αριθμός εξ αυτών αποτέλεσε “δώρο” της Ηγεσίας σε πολιτικούς και επιχειρηματίες, όπως επίσης αρκετούς από αυτούς τους επέλεξε η υπηρεσία για τα πρόσωπα που σήμερα τους αποδεσμεύει.

Η ίδρυση μια σοβαρής υπηρεσίας που θέλουμε να ανταποκριθεί στην αποστολή της, όπως αυτή της πεζή αστυνόμευσης του κέντρου, απαιτεί σοβαρές προϋποθέσεις, κριτήρια και αξιολόγηση του προσωπικού και όχι “τσουβάλιασμα” ανομοιογενούς προσωπικού, αστυνομικών που κάποιοι εξ’ αυτών πλησιάζουν στη “δύση” του επαγγελματικού τους βίου και αρκετοί διανύουν το 53ο και 54ο έτος της ηλικίας τους. Αυτοί καλούνται να υπερασπιστούν το έγκλημα στο κέντρο της Αθήνας;

Εκ των άνω περιγραφόμενων καλούμε να επαναπροσδιορίσει η Ηγεσία τη στάση της, να αποδεσμευτούν οι αστυνομικοί από τα πρόσωπα και να επιστρέψουν στις οργανικές τους θέσεις. Μετά, με θέσπιση κριτηρίων, διαδικασία αξιολόγησης και επιθυμίας, να συγκροτηθεί και να εκπαιδευτεί το προσωπικό της νέας υπηρεσίας. Σε διαφορετική περίπτωση εκτιμούμε ότι τίθεται σε κίνδυνο η σωματική ακεραιότητα των αστυνομικών αλλά και εν αμφιβόλω η αποστολή και αποτελεσματικότητα της νέας υπηρεσίας πεζών περιπολιών.

2) Η γραπτή δέσμευση μεταξύ άλλων, για επιστροφή αστυνομικών στην Διεύθυνση Άμεσης Δράσης (ΔΙ.ΑΣ, ΖΗΤΑ, Περιπολικά) έως σήμερα δεν έχει υλοποιηθεί παρά κατ’ ελάχιστο, μιας και έχουν επανέλθει σε αυτή μικρότερος αριθμός των 10!!!! Αποκαλύπτουμε ότι οι συνολικά αποσπασμένοι από την Δίκυκλη Αστυνόμευση (ΔΙ.ΑΣ -ΖΗΤΑ ) μεταξύ άλλων και σε πολιτικά πρόσωπα, υπουργικά γραφεία κ.α , είναι 401!!

3) Αναφορικά με τη μείωση προσωπικού επιτελείων, μεταξύ άλλων από υπηρεσίες της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, συμβαίνει το εξής απαράδεκτο και αντιδεοντολογικό: Χορηγούνται φύλλα πορείας σε προσωπικό αστυνόμευσης (11 από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αθηνών, 32 από υπόλοιπες υπηρεσίες ) και σε αστυνομικούς περιπολίας της ΟΠΚΕ. Έτσι διαλύονται ουσιαστικά κεντρικές αυτοτελείς υπηρεσίες, απομακρύνονται “μάχιμοι ” αστυνομικοί και ενισχύονται με μόνο έναν αστυνομικό “κλειστά” τμήματα ασφαλείας . Η τακτική αυτή αποσυνθέτει και δεν δημιουργεί υγειές περιβάλλον αστυνόμευσης!

Για τα παραπάνω το Προεδρείο του Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α πραγματοποίησε άτυπες ενημερωτικές συναντήσεις με την Ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας ζητώντας την τροποποίηση των διαδικασιών και την ακύρωση των διαταγών αποδυνάμωσης μαχίμων υπηρεσιών. Στόχος όλων είναι η ενδυνάμωση της αστυνόμευσης του απλού πολίτη και όχι με “φακιρικές ‘ μεθόδους να παρουσιαστεί ένα πλασματικό αποτέλεσμα .

Διαβεβαιώνουμε ότι θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε την διαδικασία, εκτιμώντας ότι η παρούσα συγκυρία αποτελεί ευκαιρία να υλοποιηθούν όσα ακούραστα επιδιώκουμε και καταγγέλλουμε συνεχώς με την διαβεβαίωση ότι θα συνεχίσουμε να προβάλλουμε τα τρωτά και να ενημερώνουμε όπως πάντα χωρίς “φόβο και πάθος”!»

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

O ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΝΤΟΥΜΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΑΥΡΟΕΙΔΑΚΟΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ

Ροή Ειδήσεων

kasselakis

28/09/2023 | 20:38

Κασσελάκης: «Καλύτερα ο Μητσοτάκης να ασχολείται με τον εκσυγχρονισμό του κράτους και όχι με εμένα»

28/09/2023 | 20:25

Επαφές και περιοδείες Σγουρού σε Σαλαμίνα και Ανατολική Αττική: «Η ακρίβεια πριονίζει το εισόδημα των νοικοκυριών»

28/09/2023 | 20:13

Άγιος Στέφανος: 19χρονη κατήγγειλε οδηγό ταξί για βιασμό
gsee 0803

28/09/2023 | 20:08

Κείμενο θέσεων και προτάσεων της ΓΣΕΕ επί του Εργασιακού Νομοσχεδίου

28/09/2023 | 19:57

Θεσσαλονίκη: Νεκρός 26χρονος σε τροχαίο – Το ΙΧ του καρφώθηκε σε τσιμεντένιο τοίχο!

28/09/2023 | 19:50

ΓΣΕΕ για τριετίες: Ξεπάγωμα των μισθολογικών παροχών χωρίς όρους και προϋποθέσεις
kalpi ekloges

28/09/2023 | 19:38

Δημοσκόπηση ALCO: Στο 32,3% η ΝΔ, στο 15,3% ο ΣΥΡΙΖΑ και στο 11,8% ΠΑΣΟΚ- Χειρότερη η εικόνα μετά την εκλογή Κασσελάκη λέει το 40%

28/09/2023 | 19:36

Ο σύγχρονος Sigmund Freud ήρθε στην Αθήνα και οι Adstronomers ήταν εκεί

28/09/2023 | 19:30

Παρουσίαση των Υποψήφιων Περιφερειακών Συμβούλων στο Βόρειο Τομέα Αθηνών
axtsioglou efi 060823

28/09/2023 | 19:16

Η πρώτη ανάρτηση της Αχτσιόγλου μετά την ήττα – Τι έγραψε

28/09/2023 | 19:00

Νίκος Κοτζιάς: Άνοιγμα του «Πράττω» σε ΣΥΡΙΖΑ και… ΠΑΣΟΚ- Τι αναφέρει σχετική ανακοίνωση

28/09/2023 | 18:46

Πτολεμαΐδα: Παραδόθηκε ο οδηγός που παρέσυρε και εγκατέλειψε 5χρονο

28/09/2023 | 18:21

Γλυκά Νερά: «Η Λυδία έχει λάβει τη φιλιππινέζικη υπηκοότητα» λέει ο πατέρας της Καρολάιν Κράουτς

28/09/2023 | 17:59

Σπίρτζης για Κασσελάκη: Σε μία εβδομάδα δεν βρίσκεις χώρο για σχολείο, ούτε χτίζεις καινούργιο

28/09/2023 | 17:40

Ζώδια – Κώστας Λεφάκης: Οκτώβριος 2023… Μήνας Μοιραίων Γεγονότων
Εορτολόγιο: Ποια ονόματα γιορτάζουν σήμερα, Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου
Eoρτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου
screenshot 13
Ηράκλειο: «Εδώ θα πεθάνω» – Στο νοσοκομείο 32χρονη που την μάγκωσε ο οδηγός του λεωφορείου στην πόρτα
asthenoforo kitrino portokali dromos 11 2 22
Σοκ στην Άρτα: Πνίγηκε από το φαγητό και πέθανε μπροστά στον άντρα της
asthenoforo 8
Τρίκαλα: Νεκρός 18χρονος αναβάτης μηχανής – Τον χτύπησε αυτοκίνητο που έκανε προσπέραση
astinomia eurokinissi
Ηράκλειο: Κατήγγειλε τον σύζυγό της πως την έπιασε από το λαιμό και τη χτυπούσε μπροστά στο ανήλικο παιδί της