Αθήνα

12 oC

ελαφρές νεφώσεις

Θλίψη και οργή στην Κέρκυρα: 79χρονος πέθανε από αιμορραγία- Το ΕΚΑΒ άργησε μία ώρα!

Μοιραία απέβη για έναν 79χρονο ηλικιωμένο στην Κέρκυρα η καθυστέρηση του ασθενοφόρου που κλήθηκε να τον παραλάβει όταν ο ίδιος εμφάνισε ακατάσχετη αιμορραγία. Ο άτυχος Κερκυραίος, έσπασε το χέρι του από «φίστουλα», ένα μέσο για την αιμοκάθαρση στην οποία υποβαλλόταν.

Μοιραία απέβη για έναν 79χρονο ηλικιωμένο στην Κέρκυρα η καθυστέρηση του ασθενοφόρου που κλήθηκε να τον παραλάβει όταν ο ίδιος εμφάνισε ακατάσχετη αιμορραγία. Ο άτυχος Κερκυραίος, έσπασε το χέρι του από «φίστουλα», ένα μέσο για την αιμοκάθαρση στην οποία υποβαλλόταν.

Σύμφωνα με την καταγγελία το ασθενοφόρο άργησε πολύ. Όπως κατήγγειλε στο Corfutv το βράδυ της Τρίτης, στην εκπομπή «ΛΟΓΟΣ ΑΝΤΙΛΟΓΟΣ» ο κ. Κώστας Κουρτέσης, ο πεθερός του εδώ και 6 μήνες έκανε αιμοκάθαρση λόγω νεφρικής ανεπάρκειας. Πριν ένα μήνα πήγε στο Νοσοκομείο των Ιωαννίνων, όπου έκανε εγχείριση τοποθετώντας Fistula (άμεση επικοινωνία αρτηρίας-φλέβας).

Όπως αναφέρει το corfutvnews.gr, χθες είχε ραντεβού στο Νοσοκομείο της Κέρκυρας, όπου έκανε αιμοκάθαρση και στη συνέχεια βγήκε. Έπειτα, ο άτυχος 79χρονος πήγε σε μία ταβέρνα για φαγητό όπου εκεί του έσπασε η φίστουλα. Αμέσως, λόγω ακατάσχετης αιμορραγίας, κάλεσαν ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ το οποίο έφτασε 1 ώρα, μετά με αποτέλεσμα ο 79χρονος να πεθάνει. Σύμφωνα με τον ίδιο, τον ενημέρωσαν ότι το ασθενοφόρο βρίσκεται στο Σκριπερό σε περιστατικό.

«Πραγματικά αυτό που δεν μπορούμε να καταλάβουμε είναι ότι αυτό το περιστατικό έγινε λίγα μέτρα πριν από τις εγκαταστάσεις του ΕΚΑΒ. Δεν ξέρουμε αν θα ζούσε αν μεταφερόταν νωρίτερα, αλλά περιμέναμε 1 ώρα. Βρέθηκε κάποιος άνθρωπος εκεί, όπου προσέφερε τις πρώτες βοήθειες, αλλά δυστυχώς κατέληξε από αιμορραγία» δήλωσε χαρακτηριστικά ο γαμπρός του 79χρονου.

Τι απαντά ο Αντιπρόεδρος του ΕΚΑΒ

Μιλώντας στο Corfutv o Αντιπρόεδρος του ΕΚΑΒ Μιλτιάδης Μυλωνάς, παραδέχτηκε το περιστατικό εκφράζοντας τα συλλυπητήρια του στην οικογένεια του εκλιπόντος.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που έχει «Η κλήση για το περιστατικό έγινε στις 17:40 και το ασθενοφόρο έφτασε 18:15». Όπως είπε «Το απόγευμα (σ.σ. χθες) είχαμε 3 ασθενοφόρα. Εκείνη τη στιγμή, το ένα ήταν σε καρδιολογικό περιστατικό στον Άγιο Ματθαίο, το δεύτερο σε καρδιολογικό περιστατικό στις Αλυκές Ποταμού και το τρίτο ασθενοφόρο έκανε εξιτήριο και γύριζε από τον βόρειο τομέα. Σε καθημερινή βάση έχουμε δυο ασθενοφόρα το πρωί, τρία το απόγευμα και δυο το βράδυ. Είναι άδικο να χάνεται μια ζωή έτσι απλά. Προσπαθούμε για την ενίσχυση ασθενοφόρων και προσωπικού, καθώς επίσης και τη δημιουργία αρχικά τομέα Νότιας Κέρκυρας (Λευκίμμη) και στην συνέχεια να δημιουργηθεί ένας τομέας στο Βόρειο Τμήμα του νησιού».

Τέλος, από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο ΕΚΑΒ Κέρκυρας Σπύρος Πουλής υποστήριξε ότι: «Τα τρία ασθενοφόρα το σαββατοκύριακο δεν υπάρχουν. Επίσης δεν υπάρχει και γιατρός. Τα προβλήματα είναι σοβαρά πρέπει να γίνει κάτι άμεσα».

Send this to a friend