
ΕΛΛΑΔΑ
Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας πραγματοποιήθηκε η τελετή ταφής του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου στο Τατόι, μετά την εξόδιο ακολουθία του που έγινε στη Μητρόπολη Αθηνών.
Ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος οδηγήθηκε λίγο πριν τις 4μμ στην τελευταία του κατοικία. Ο ενταφιασμός έγινε δίπλα στους τάφους των προγόνων του, τέως βασιλιά Παύλου και τέως βασίλισσας Φρειδερίκης, όπως επιθυμούσε ο ίδιος. Το φέρετρό του μεταφέρθηκε στους ώμους των γιων του και των εγγονών του.
Οι παριστάμενοι στην τελετή στο Τατόι αποχώρησαν με προορισμό το ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία» όπου η οικογένεια του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου θα παραθέσει γεύμα στη μνήμη του.
Νωρίτερα, μέσα στο ναό, η οικογένεια σκέπασε με τον οικογενειακό θηρεό το φέρετρο, τα παράσημα και το ολυμπιακό μετάλλιο του τέως βασιλιά. Το τρισάγιο στο κοιμητήριο του ναού της Αναστάσεως πραγματοποιήθηκε παρουσία πλήθους κόσμου και υψηλών προσκεκλημένων.
Στο Τατόι βρέθηκε συγκεντρωμένος κόσμος ο οποίος υποδέχθηκε την πομπή με συγκίνηση, χειροκροτήματα και συνθήματα. Οι πολίτες, μάλιστα, θα μπορέσουν πεζοί να ακολουθήσουν από πίσω και να φτάσουν μέχρι τους βασιλικούς τάφους, μετά την ολοκλήρωση του ενταφιασμού.
Οι κεντρικές πύλες άνοιξαν στις 14:00, περίπου 2 ώρες μετά το πέρας της κηδείας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου και ενώ είχε ήδη ξεκινήσει η αυτοκινητοπομπή από τη Μητρόπολη προς το Τατόι. Η ταφή του θα γίνει δίπλα στους προγόνους του, τον τέως βασιλιά Παύλο και τη μητέρα του, Φρειδερίκη.
Η αυτοκινητοπομπή διήρκεσε περίπου 30 λεπτά από τη Μητρόπολη έως το Τατόι. Τα βανάκια και τα ιδιωτικά αυτοκίνητα που μετέφεραν τους 187 επίσημους προσκεκλημένους της κηδείας σταμάτησαν σε ένα υπαίθριο πάρκινγκ που έχει στηθεί εδώ και λίγες ώρες στο Τατόι ώστε να ακολουθήσουν μια μικρή διαδρομή μέχρι την ταφή του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου.
Στη συνέχεια, η οικογένεια και οι προσκεκλημένοι κάλυψαν μία απόσταση περίπου 100-200 μέτρων μέχρι το σημείο της ταφής. Ειδικότερα, η πομπή ακολούθησε την διαδρομή από την είσοδο του λόφου, μέχρι τους βασιλικούς τάφους που είναι και το Μαυσωλείο και η Εκκλησία.
Λεπτό προς λεπτό όσα συνέβησαν:
Ροή Ειδήσεων

08/02/2023 | 21:23
Πέτρος Φιλιππίδης: Ποινή κάθειρξης κατά συγχώνευση οκτώ ετών για τις δύο απόπειρες βιασμού
08/02/2023 | 21:02
Πέτρος Φιλιππίδης: Κάθειρξη έξι και πέντε ετών για τις απόπειρες βιασμού – Αναμένεται η απόφαση για τη συγχώνευση
08/02/2023 | 20:54
Τρομερός Μίλτος Τεντόγλου! Έκανε άλμα στα 8,40 μέτρα πετυχαίνοντας την καλύτερη φετινή επίδοση στον κόσμο

08/02/2023 | 20:42
«Ρε θα με τρελάνεις…»: Εκτός εαυτού ο Αχιλλέας Μπέος με τα εκχιονιστικά μηχανήματα
08/02/2023 | 20:26
Γιώργος Σουξές: Η μεγαλύτερη απώλεια ήταν οι γονείς μου, ήμουν πολύ δεμένος μαζί τους και δεν το γνώριζα
08/02/2023 | 20:07
Τσίπρας: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη βάζει στο στόχαστρο τους ανθρώπους του Πολιτισμού γιατί τους φοβάται

08/02/2023 | 00:07
Η τραγωδία της Θύρας 7: Η στιγμή που πάγωσε ο χρόνος – Οι 21 νεκροί της πιο μαύρης μέρας του ποδοσφαίρου
06/02/2023 | 16:37
Το «φαινόμενο» Γιαννακούρας: Η ταύτιση με Τατούλη, η σιωπή για τον Μπουλούκο, η αποδοκιμασία από την Φώφη… και το «κέρμα ΣΥΡΙΖΟΠΑΣΟΚ»

07/02/2023 | 16:31
Γιώργος Γρηγοριάδης: Ο παρουσιαστής του ΣΚΑΪ περιμένει δίδυμα – Έγκυος η σύντροφός του
06/02/2023 | 14:52
Κακοκαιρία Μπάρμπαρα: Νέο έκτακτο από την ΕΜΥ – Χιόνια το βράδυ ακόμα και σε χαμηλό υψόμετρο στην Αττική
06/02/2023 | 17:43
Από τους ισχυρότερους εδώ και έναν αιώνα οι σεισμοί που χτύπησαν Τουρκία και Συρία- O απολογισμός των θυμάτων

07/02/2023 | 16:32