
ΕΛΛΑΔΑ
Στα χέρια της Δικαιοσύνης είναι η άμεση διερεύνηση ύποπτων υποθέσεων διασύνδεσης μελών ΜΚΟ με διακινητές προσφύγων- μεταναστών στο Βόρειο Αιγαίο, επισήμανε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Βασίλης Κικίλιας σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τ/σ Open.
«Κάποιες ΜΚΟ φαίνεται ότι, σύμφωνα με στοιχεία τα οποία έχει συλλέξει το Λιμενικό Σώμα, ενδεχομένως σχετίζονται με διάφορους μη νόμιμους τρόπους με κυκλώματα διακινητών. Η Δικαιοσύνη έχει ευθύνη να ελέγξει αυτούς τους φακέλους. Αυτοί οι άνθρωποι πρέπει να φτάσουν στη Δικαιοσύνη και να δικαστούν, εάν και εφόσον. Και αν αυτό αποδειχθεί θα υπάρχουν και κυρώσεις για τις ΜΚΟ οι οποίες παίζουν αυτό τον ρόλο» τόνισε ο υπουργός, σημειώνοντας ότι «η Ελλάδα είναι χώρα με σύνορα, δεν είναι ξέφραγο αμπέλι. Δεν μπορεί ο οποιοσδήποτε κύριος ή κυρία με την ταμπέλα μίας ΜΚΟ να έρθει στη χώρα μας και να κάνει ό,τι θέλει. Η χώρα έχει νόμους, ο πρωθυπουργός έχει δώσει ξεκάθαρες εντολές και αυτό πρόκειται να υλοποιήσουμε. Όλοι θα το σεβαστούν αυτό. Όποιος έρχεται στη χώρα μας ή θέλει να διαβιεί στη χώρα μας ή θέλει να κάνει κοινωνικό έργο, όπως το θεωρεί ο ίδιος, θα ζει με τους κανόνες μας, με τους νόμους μας, θα σέβεται την πολιτιστική κληρονομιά μας, τη θρησκεία μας και τον τρόπο ζωής μας».
Αναφερθείς στο Λιμενικό Σώμα τόνισε ότι αποτελεί τον κύριο μοχλό και βραχίονα ελέγχου των θαλάσσιων συνόρων της χώρας, κυρίως σε ό,τι αφορά το προσφυγικό- μεταναστατευτικό, με τους εκπαιδευμένους άντρες και τις γυναίκες του Σώματος να δίνουν μάχες υπό αντίξοες συνθήκες μέρα και νύχτα.
Αναγνωρίζοντας τον καθοριστικό ρόλο και το δύσκολο έργο τους, ο κ. Κικίλιας προανήγγειλε την αγορά νέου σύγχρονου εξοπλισμού αλλά και προσλήψεις για την περαιτέρω ενίσχυση του ΛΣ.
«Θα προχωρήσουμε τάχιστα όλες τις προμήθειες των σκαφών του Λιμενικού Σώματος, την ψηφιοποίησή του, κάμερες infrared, drones, λήψεις από δορυφόρους και ό,τι νέα τεχνολογία υπάρχει για να στηρίξουμε τους άντρες και τις γυναίκες του Λιμενικού Σώματος. Ήδη ανήγγειλα από την προηγούμενη βδομάδα, μίλησα με την υφυπουργό Εσωτερικών, αρμόδια για τα θέματα των προσλήψεων, την κυρία Χαραλαμπογιάννη, να ζητήσουμε από κοινού από τον πρωθυπουργό -και πιστεύω ότι θα γίνει- σημαντικές προσλήψεις για το Λιμενικό Σώμα την ερχόμενη σεζόν. Και θα στηρίξουμε αυτούς τους ανθρώπους με όλες μας τις δυνάμεις, γιατί προστατεύουν τα θαλάσσια σύνορά μας και επιτελούν λειτούργημα και σημαντικό έργο» είπε χαρακτηριστικά.
Σχετικά με την τιμολογιακή πολιτική στα εισιτήρια εκτίμησε ότι θα αποφευχθούν οι αυξήσεις των τιμών στα εισιτήρια κατά περίπου 13%, που είχαν προαναγγείλει οι ακτοπλοϊκές εταιρείες ότι θα ισχύσουν από την 1η Μαΐου.
Ο υπουργός τόνισε ότι μέσα σε 20 ημέρες από την ανάληψη των καθηκόντων του «νομοθετήσαμε μείωση των λιμενικών τελών κατά 50%, μέτρο που ουσιαστικά οδηγεί σε μία μείωση στο κόστος των εισιτήριων υπέρ τρίτων, ύψους μεταξύ 34 και 36 εκατομμυρίων ευρώ». Επομένως, όπως είπε «με βάση αυτή την κίνηση που κάναμε, αλλά και με τη μείωση στις τιμές των καυσίμων γύρω στο 8% μέχρι στιγμής, εκτιμώ ότι θα ανασχέσουμε αυτές τις αυξήσεις ενώ στα ταχύπλοα, τα οποία είναι και αυτά αρκετά, συνδέουν πολλούς προορισμούς και ήδη χρησιμοποιούσαν οικολογικό καύσιμο, θεωρώ ότι θα υπάρχουν ανακοινώσεις τις επόμενες μέρες για μειώσεις στις τιμές των εισιτηρίων, ειδικά σε ό,τι έχει να κάνει με τις οικογένειες, οικογένειες με παιδιά, οικογένειες με παιδιά και αυτοκίνητο, αλέ ρετούρ, ομαδικά εισιτήρια κ.ο.κ».
Προσέθεσε, δε, ότι το 40% των εισιτηρίων ήδη είναι εκπτωτικά, υπογραμμίζοντας: «Για να είμαστε δίκαιοι απέναντι στους ακτοπλόους, οι οποίοι και τους χειμερινούς μήνες συνεχίζουν να συνδέουν τα νησιά μας με την ηπειρωτική χώρα -αυτό είναι κομβικής, στρατηγικής σημασίας για μένα- πρέπει να πω ότι το 40% των εισιτηρίων είναι υποχρεωτικά εκπτωτικά. Δηλαδή, είσαι φοιτητής ή φοιτήτρια; 50% έκπτωση στα εισιτήρια. Είσαι άπορος; 100% έκπτωση. Είσαι πολύτεκνος; 50% έκπτωση. Είσαι εργαζόμενος σε νησί; Έκπτωση. Είσαι μικρός ή μεσαίος επιχειρηματίας με την οικογενειακή επιχείρηση σε νησί; Έκπτωση. Και αυτά είναι μη ανταποδοτικά από το κράτος. Δηλαδή είναι κοινωνική πολιτική που κάνουν οι εταιρείες. Πάνω από αυτά τα εισιτήρια θα υπάρξουν εκπτώσεις και πάνω από αυτά θα υπάρξουν συγκρατήσεις των τιμών. Θεωρώ ότι για τη μεσαία τάξη, για τον μέσο Έλληνα και την οικογένειά του αυτή είναι μια πολύ σημαντική πολιτική πρωτοβουλία της κυβέρνησης. Θα τη δούμε στην πράξη τις επόμενες μέρες και φυσικά δεν θα σταματήσω εκεί. Ετοιμάζουμε και άλλα πράγματα για την καλοκαιρινή σεζόν».δού
Ροή Ειδήσεων

21/05/2025 | 20:19
Φίλιππος Σοφιανός: «Αν δεν είχε έρθει στην ύστατη στιγμή δεν θα είχα βγει ζωντανός, άρχισαν οι αλλοιώσεις»

21/05/2025 | 19:38
Μεγάλη φωτιά τώρα στην Εύβοια: Επιχειρούν εναέρια – Και κάτοικοι στη μάχη με τις φλόγες
21/05/2025 | 19:28
Δημήτρης Μακαλιάς: «Αν έλεγα τις ατάκες που έχει πει ο Σωτήρης Τσαφούλιας, θα ήμουν κρεμασμένος στο Σύνταγμα»
21/05/2025 | 19:21
Πάτρα: Συγκλονίζει ο διάλογος της 56χρονης με τον γιο της που του έδωσε το ήπαρ της – «Ρε μαμά, μήπως να το αφήσουμε;»

21/05/2025 | 18:44
Η «Αστερομάτα» της Κλαυδίας σημειώνει τεράστια επιτυχία στα διεθνή charts σε 32 χώρες
21/05/2025 | 18:08
Ο Φραντσέσκο Τζόρτζι για πρώτη φορά: Η ζωή με την Εύα Καϊλή, η ημέρα της σύλληψης και το Qatargate

21/05/2025 | 17:53
Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί «τσουρέκι με μαστίχα Χίου» από την αγορά – Θεωρείται μη ασφαλές και επιβλαβές για την υγεία
21/05/2025 | 17:37
Ελίζα Βόζεμπεργκ: Ο Νίκος Γαλανός μάγευε τους πάντες, ήταν ένα άπιαστο όνειρο, είχε πάντα φως
21/05/2025 | 17:11
Θεσσαλονίκη: «Χάσαμε ένα υγιέστατο παιδί μέσα από τα χέρια μας» λέει ο πατέρας της 5χρονης που πέθανε από κεραυνοβόλο σηψαιμία

20/05/2025 | 18:11
Αφροδίτη Γραμμέλη κατά Στάθη Αγγελόπουλου: «Έχω αρχίσει να θυμώνω με αυτή την απαξίωση»
20/05/2025 | 13:28
Νέα τροπή στην υπόθεση κακοποίησης παιδιών στη Λάρισα: Τρεις οι κατηγορούμενοι – Διώκεται και ο πατέρας
20/05/2025 | 12:00
Σπύρος Μπιμπίλας για Νίκο Γαλανό: «Τον τελευταίο χρόνο είχε αρρωστήσει, ξέραμε ότι ήταν πολύ δύσκολη η κατάσταση»

20/05/2025 | 16:18
Γιώργος Λιάγκας: Ένταση στο Πρωινό με Καλύβα – Πετρογιάννη – «Εγώ Φωτεινή μου δεν προέρχομαι από το lifestyle»
20/05/2025 | 19:47
Λάρισα – Η κατάθεση της παιδιάτρου που εξέτασε τα δύο παιδιά που κακοποιήθηκαν: «Ο Γιάννης με έκαψε στο πρόσωπο»
20/05/2025 | 17:44
Φωκάς Ευαγγελινός: «Η Klavdia με έκανε και έκλαιγα όταν τραγούδησε στον τελικό της Eurovision»

20/05/2025 | 12:10
Eurovision 2025: Η σέξι φωτογραφία των εκπροσώπων Μάλτας και Φινλανδίας μετά τον τελικό
20/05/2025 | 18:02
Πέλλα: Καταδικάστηκε δάσκαλος γιατί έδειχνε σε μαθητές βίντεο με ακατάλληλο περιεχόμενο
20/05/2025 | 19:16
Όλγα Κεφαλογιάννη για το διαζύγιο και τη δικαστική διαμάχη με τον Μίνωα Μάτσα: «Υπέστην εκβιασμό»

20/05/2025 | 20:41
Η Εριέττα Κούρκουλου αποκάλυψε ότι οι πρώην της είχαν πρόβλημα με την οικονομική της επιφάνεια: «Πολλοί άνθρωποι αισθάνονται λίγοι»
20/05/2025 | 17:10
Κραυγή αγωνίας από τον ΟΗΕ για τη Γάζα: 14.000 μωρά θα πεθάνουν σε 48 ώρες αν δεν φτάσει βοήθεια
20/05/2025 | 12:30
Ο Γιάννης Μπέζος σε μια σπάνια εξομολόγηση για τη Ναταλία Τσαλίκη: «Είμαστε συνταξιδιώτες στο χρόνο»

20/05/2025 | 16:00
Σε σοβαρή κατάσταση με μηνιγγοεγκεφαλίτιδα ο μαθητής του 6ου ΕΠΑΛ Αθήνας – Νοσηλεύεται σε ΜΑΦ – Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ
Σχετικά Άρθρα

Νέα τροπή στην υπόθεση κακοποίησης παιδιών στη Λάρισα: Τρεις οι κατηγορούμενοι – Διώκεται και ο πατέρας

Λάρισα – Η κατάθεση της παιδιάτρου που εξέτασε τα δύο παιδιά που κακοποιήθηκαν: «Ο Γιάννης με έκαψε στο πρόσωπο»
