Αθήνα

18 oC

αίθριος καιρός

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Γλυκά Νερά: Μαρτυρία «φωτιά» – «Δύο Ρομά έκαναν κατάθεση 15.000 ευρώ…»

ΕΛΛΑΔΑ

«Κλείσιμο όλων των σχολείων και πανεπιστημίων αν υπάρξει έντονη εγχώρια μετάδοση του κοροναϊού», λέει ο καθηγητής του ΕΚΠΑ Αθ. Τσακρής

Πιθανό είναι το κλείσιμο όλων των σχολείων (νηπιαγωγείων, δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων) εφόσον υπάρξει αλυσίδα μετάδοσης του νέου κοροναϊού...

«…στη φάση που θα έχουμε έντονη εγχώρια μετάδοση, ότι υπάρχει αλυσίδα μετάδοσης, είναι πολύ πιθανό το κλείσιμο όλων των σχολείων και των πανεπιστημίων, που έχει νόημα στην αρχή μιας επιδημίας και όχι όπως έγινε στην Ιταλία…», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Τσακρής.

«Τα σχολεία» -σημείωσε– «είναι εστία από την οποία εξαπλώνονται οι ιοί στην οικογένεια. Σίγουρα το μέτρο αυτό θα συνεκτιμηθεί».

Ο κ. Τσακρής εκτίμησε πως «δείχνει ότι είναι πολύ πιθανή πια η εγχώρια μετάδοση στη χώρα μας και θα πρέπει να περάσουμε στη φάση της επιβράδυνσης του επιδημικού κύματος που εξαπλώνεται στην Ευρώπη με αφετηρία την Ιταλία», σημειώνοντας ότι «υπάρχουν πολλές υποκλινικές λοιμώξεις με ήπια συμπτώματα που δεν καταγράφονται και συντελούν την μετάδοση του ιού».

Γλυκά Νερά: Μαρτυρία «φωτιά» – «Δύο Ρομά έκαναν κατάθεση 15.000 ευρώ…»
Δολοφονία στα Γλυκά Νερά: Η Καρολάιν είδε τον δολοφόνο της – Το DNA θα «μιλήσει»
Γλυκά Νερά: «Είδα ένα παλιό Audi με τρία άτομα μέσα» (ΒΙΝΤΕΟ)
Παιδικοί σταθμοί: Πώς θα λειτουργήσουν από τη Δευτέρα 17 Μαΐου
Πάτρα: «Καραντινάκηδες πονάτε;» – Νέο προκλητικό κορονοπάρτι (ΒΙΝΤΕΟ)
Γιάννης Λαγός: Σήμερα μεταφέρεται στην Αθήνα (ΒΙΝΤΕΟ)