• Κυριακή, 17 Φεβρουαρίου
  • 13:28

Αθήνα

10 oC

αραιές νεφώσεις

Θα «πνιγούμε» στα σκουπίδια! Κλειστή μέχρι τη Δευτέρα η Φυλή- «Σε έναν χρόνο δεν θα έχουμε πού να τα πετάξουμε…»

Με υπομονή θα πρέπει να οπλιστούν οι πολίτες σε 66 δήμους στην Αττική τουλάχιστον μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα, οπότε και πρόκειται να αποκατασταθεί το ζήτημα που έχει προκύψει με το Χώρο Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων στη Φυλή, όπως τουλάχιστον επεσήμανε ο πρόεδρος των εργαζομένων στον Ενιαίο Διαβαθμιδικό Συνδέσμον Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ).

Ο κ. Γιώργος Ζαχαρόπουλος μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6 σημείωσε ότι «σε έναν χρόνο δεν θα έχουμε πουθενά και κανέναν χώρο» για τα απορρίμματα καθώς το κύτταρο που έχει απομείνει στον ΧΥΤΑ Φυλής και στον οποίο παρουσιάστηκε το πρόβλημα «θα έχει κορεστεί μέχρι τον Ιούλιο του 2019.

«ΧΥΤΑ είναι και σκουπίδια, μπορεί να υπάρξει αλλού θέμα. Δεν έχουμε εναλλακτική έκταση για να ρίξουμε τα απορρίμματα» είπε ο κ. Ζαχαρόπουλος προσθέτοντας ότι αν και έχει ζητηθεί από την περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου να προχωρήσει με τις χωροθετήσεις αυτό ακόμα δεν έχει προχωρήσει.

Κατά τον πρόεδρο των εργαζομένων στον ΧΥΤΑ ακόμα και να γίνονταν τώρα χωροθετήσεις «για να ολοκληρωθεί αυτό και να γίνουν διαδικασίες ανάθεσης με το υπάρχον νομικό πλαίσιο, θέλουμε δύο χρόνια».

Μια λύση που εξετάζεται, όπως είπε ο κ. Ζαχαρόπουλος, είναι να ενεργοποιηθούν τα ανενεργά λατομεία, μόνο που αν και έχουν υποδειχθεί 10-13 χώροι «δεν έχει γίνει ακόμα τίποτα».

Σημειώνεται ότι καθημερινά εκτιμάται ότι στους δρόμους του λεκανοπεδίου στοιβάζονται επιπλέον 2.000 τόνοι απορριμμάτων

Send this to a friend