Αθήνα

12 oC

ελαφρές νεφώσεις

Κοινωνικό μέρισμα: Σήμερα ανοίγει η ψηφιακή πλατφόρμα - Η διαδικασία υποβολής της αίτησης

Σήμερα ανοίγει η ψηφιακή πλατφόρμα για το κοινωνικό μέρισμα του 2019.

Σήμερα ανοίγει η ψηφιακή πλατφόρμα για το κοινωνικό μέρισμα του 2019.

Στόχος του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης είναι τα χρήματα να αποδοθούν στους δικαιούχους το αργότερο μέχρι το τέλος του έτους. Σύμφωνα με τον Υπουργό Οικονομικών,  Χρήστο Σταϊκούρα, οι δικαιούχοι του κοινωνικού μερίσματος θα είναι λίγο περισσότεροι από 250.000 και το τελικό ποσό που θα διαμοιραστεί θα ξεπεράσει τα 175 εκατ. ευρώ.

Η διαδικασία υποβολής της αίτησης: 

-Για να υποβληθεί η αίτηση θα πρέπει ο ενδιαφερόμενος από τις 17 Δεκεμβρίου έως τις 26 Δεκεμβρίου 2019 να μπει στο διαδικτυακό τόπο www.koinonikomerisma.gr, χρησιμοποιώντας τους προσωπικούς του κωδικούς πρόσβασης στο πληροφοριακό σύστημα Taxisnet της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.

-Μετά την είσοδο στο σύστημα, θα πρέπει να επιβεβαιώσει τον ΑΜΚΑ και να εισάγει το e-mail του και τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου του. -Θα πρέπει επίσης να συναινέσει στην επεξεργασία των στοιχείων που αφορούν τον ίδιο, την/τον σύζυγό του και τα προστατευόμενα τέκνα τους

-Να δηλώσει ένα έγκυρο και ενεργό IBAN, στον οποίο πρέπει να είναι υποχρεωτικά είτε αποκλειστικός δικαιούχος είτε συνδικαιούχος.

Τα οικονομικά και περιουσιακά στοιχεία του ενδιαφερομένου θα εμφανίζονται προσυμπληρωμένα στην αίτηση και η αλλαγή τους δεν θα είναι δυνατή. Αν εμφανίζονται λανθασμένα στο σύστημα τότε θα πρέπει ο ενδιαφερόμενος να απευθυνθεί είτε στα ΚΕΠ (για τον ΑΜΚΑ), είτε στον ΕΦΚΑ, είτε στον ΟΑΕΔ εάν το πρόβλημα αφορά στον χρόνο ανεργίας.

Send this to a friend