Αθήνα

 

6 oC

σποραδικές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε... fast-forward!

kalpi arthrou 21
Δημοσκόπηση GPO: Πρωτιά για τη ΝΔ με διαφορά 9,4% από το ΠΑΣΟΚ
dikastirio 260124

ΕΛΛΑΔΑ

Κολωνός – 12χρονη: Παραπομπή των 18 κατηγορουμένων της δεύτερης δικογραφίας ζητά ο Εισαγγελέας

Την παραπομπή σε δίκη των 18 κατηγορουμένων που περιλαμβάνονται στην δεύτερη δικογραφία που σχηματίστηκε για την σεξουαλική εκμετάλλευση της 12χρονης από τον Κολωνό εισηγείται προς το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο ο εισαγγελέας Χρήστος Ντζούρας.

Στην πρόταση του ο κ. Ντζούρας μέσα σε 80 σελίδες περιγράφει την δεύτερη υπόθεση που άνοιξε ενώπιον των δικαστικών αρχών προκειμένου να τεθούν ζητήματα με παραγραφές και τις προσωρινές κρατήσεις των κατηγορουμένων της πρώτης δικογραφίας με πρωταγωνιστή τον 55χρονος καταδικασμένο σε ισόβια και 27 ετών κάθειρξη επιχειρηματία στην περιοχή του Κολωνού.

Κατά τον εισαγγελικό λειτουργό και οι δεκαοκτώ κατηγορούμενοι, φερόμενοι “πελάτες” στην βαναυσότητα που βίωνε το κορίτσι, πρέπει να οδηγηθούν σε δίκη ενώπιον του Μικτού ορκωτού Δικαστηρίου.

Στους κατηγορούμενους αποδίδεται το κακούργημα που αφορά γενετήσιες πράξεις με ανήλικο που κατά περίπτωση δεν έχει συμπληρώσει τα 12 έτη ή που δεν έχει συμπληρώσει τα 15 έτη. Σε ορισμένες περιπτώσεις η εισαγγελική πρόταση αφορά και το αδίκημα της πορνογραφίας ανηλίκων.

Οι κατηγορούμενοι της δεύτερης υπόθεσης έχουν εντοπιστεί από καταθέσεις που έδωσε το παιδί για όσα βίωσε πριν δύο χρόνια στον Κολωνό.

Παράλληλα ο κ. Ντζούρας ζητά για όσους εκ των κατηγορουμένων είναι προσωρινά κρατούμενοι, να παραταθεί η κράτηση τους.

Με την πρόταση του ο Εισαγγελέας ζητά επίσης να διερευνηθεί αν από τα στοιχεία της ανάκρισης προκύπτει συμμετοχή του 55χρονού επιχειρηματία για πράξεις που αφορούν και αυτήν την δικογραφία.

Να σημειωθεί ότι για την υπόθεση της σεξουαλικής κακοποίησης της ανήλικης , καταδικάστηκαν τον Απρίλιο 19 κατηγορούμενοι , με βασικούς τον 55χρονο, αλλά και τον αποκαλούμενο “Μιχάλη” που καταδικάστηκε σε 18 ετών κάθειρξη. Και οι δύο εκτίουν την ποινή τους στην φυλακή.

Καταδικάστηκαν, επίσης, 17 “πελάτες” σε ποινές από 13 μηνών (που είχαν κατηγορία μόνο για πορνογραφία) έως 7 ετών, ποινή που αφορά κατηγορούμενους που συνάντησαν πάνω από μία φορά το κορίτσι.

Τέλος, καταδικάστηκε σε φυλάκιση 20 μηνών η μητέρα της ανήλικης για εκβίαση του 55χρονου, ενώ κρίθηκε αθώα για εκπόρνευση του παιδιού της. Κατά της αθώωσης της μητέρας έχει ασκηθεί έφεση από την Εισαγγελία και έτσι η 37χρονη θα δικαστεί εκ νέου για μαστροπεία.

Το δικαστήριο κήρυξε αθώους έξι κατηγορούμενους ως “πελάτες”.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ροή Ειδήσεων

screenshot 31

19/02/2025 | 23:11

«Ζήτω ο βασιλιάς!»: Ο Τραμπ κατάργησε τα διόδια στη Νέα Υόρκη και ο Λευκός Οίκος τον δείχνει… με στέμμα

19/02/2025 | 22:50

Κακοκαιρία Coral: «Χιόνια μέχρι τα δίκτυα του ψαρά» βλέπει ο Γιώργος Τσατραφύλλιας

19/02/2025 | 22:43

Άγιος έρωτας – επόμενο επεισόδιο: Ο πατήρ Νικόλαος λέει στη Χλόη ότι δεν μπορεί να απαρνηθεί τον Θεό
screenshot 29

19/02/2025 | 22:04

Αποχή των δικηγόρων της Αθήνας στις 28 Φεβρουαρίου – «Κοινή απαίτηση όλων μας η απόδοση δικαιοσύνης για τα Τέμπη»

19/02/2025 | 22:00

Κατερίνα Παπουτσάκη: «Δέχθηκα λεκτική βία, ζορίστηκα αλλά το αντιμετώπισα με δυναμισμό»

19/02/2025 | 21:47

Ο Βανς προειδοποιεί τον Ζελένσκι να μην κακολογεί δημόσια τον Τραμπ: Φρικτός τρόπος
screenshot 28

19/02/2025 | 21:39

Νίκος Κουρής: «Η εφηβεία δεν είναι δύσκολη πίστα για τον γιο μου, αλλά για εμάς τους γονείς»

19/02/2025 | 21:33

Συνελήφθη 60χρονη φυγόποινη στις Αχαρνές – Εξέδιδε γυναίκα σε οίκους ανοχής στο κέντρο της Αθήνας

19/02/2025 | 21:29

Απηύδησε ο Αντώνης Κανάκης στους Boomers: «Ό,τι πιο προσβλητικό και εξοργιστικό για τον Έλληνα πολίτη»
screenshot 25

19/02/2025 | 21:21

Ο αφροδισιακός καρπός που δυναμώνει το σπέρμα και την καρδιά

19/02/2025 | 21:03

ΓΣΕΕ: Ο 9ετής, επίμονος αγώνας των Εργαζόμενων στα Λιπάσματα Καβάλας δικαιώθηκε στον Άρειο Πάγο

19/02/2025 | 20:41

Deal – Τα ‘χασε ο Γιώργος Θαναηλάκης με την γνωστή του παίκτρια: «Τι τραβάω ο έρμος; Εσύ τι κάνεις εδώ;»
screenshot 22

19/02/2025 | 20:34

Επίθεση Μπάνον κατά Μασκ – «Είναι ένας παρασιτικός παράνομος μετανάστης»

19/02/2025 | 20:29

Χείμαρρος η Σία Κοσιώνη: «Με θυμώνει πάρα πολύ, νιώθω ότι θέλω να σπάσω την οθόνη»

19/02/2025 | 20:16

Κυριάκος Μητσοτάκης για Τέμπη: Τώρα μας είπαν και δολοφόνους, αρκετά πια με αυτή την αθλιότητα
6468998 2 scaled 1
Λέων για τον θάνατο του 39χρονου: Δύσκολο το έργο των ιατροδικαστών – Ο χρόνος επέδρασε εναντίον μας
peripoliko6
Ζάκυνθος: Θρίλερ με τον θάνατο της 69χρονης συμβολαιογράφου – Τη βρήκε νεκρή ο γιος της μέσα σε λίμνη αίματος, χτυπημένη στον μηρό
exafanisi
Εξαφανίστηκε 51χρονος στον Πειραιά – Ενδέχεται η ζωή του να βρίσκεται σε κίνδυνο
i yunmai 5jctamjz21a unsplash scaled 1
Ο ΕΟΦ προειδοποιεί για τη λάθος χρήση αντιδιαβητικών φαρμάκων για την απώλεια βάρους
winter 7684976 1280
Καιρός: Θυελλώδεις βοριάδες, παγετός και επιλεκτικές χιονοπτώσεις – Αναλυτική πρόγνωση, δείτε βίντεο
seismos 2 1
Έκτακτη χρηματοδότηση 850.000 ευρώ σε Σαντορίνη, Αμοργό, Ίο και Ανάφη – Περιοδεία Υφυπ. Εσωτερικών Β. Σπανάκη