Αθήνα

10 oC

αυξημένες νεφώσεις

Κοροναϊός: Μεγάλη αγωνία από τους γονείς για τα 10 ελληνικά σχολεία που βρίσκονται στην Ιταλία για εκδρομή

Ανησυχία στους γονείς μετά τη δήλωση της υπουργού ότι σταματούν οι εκδρομές στην Ιταλία λόγω του κοροναϊού και τους τρεις θανάτους μέσα σε 48 ώρες καθώς στη γειτονική χώρα βρίσκονται αυτή τη στιγμή 10 σχολεία από τη χώρα μας.

Ανησυχία στους γονείς μετά τη δήλωση της υπουργού ότι σταματούν οι εκδρομές στην Ιταλία λόγω του κοροναϊού και τους τρεις θανάτους μέσα σε 48 ώρες καθώς στη γειτονική χώρα βρίσκονται αυτή τη στιγμή 10 σχολεία από τη χώρα μας.

Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας αυτή τη στιγμή στην Ιταλία βρίσκονται δέκα σχολεία σε εκπαιδευτικές εκδρομές. Από αυτά, τα δυο σχολεία, είναι στο Μιλάνο και τα 8 στην κεντρική και νότια Ιταλία. Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας έχει ήδη ενημερώσει τα σχολεία που επρόκειτο να φύγουν τι επόμενες μέρες για την Ιταλία να μην το κάνουν.

Οι γονείς, που έχουν στείλει τα παιδιά τους στις συγκεκριμένες περιοχές είναι ανάστατοι καθώς δεν γνωρίζουν τι θα γίνει. Δηλαδή αν θα δοθούν οδηγίες να επιστρέψουν οι μαθητές πρίν ολοκληρωθεί το πρόγραμμα που υπάρχει απο το σχολείο τους ή θα παραμείνουν στην Ιταλία και θα ολοκληρώσουν κανονικά την εκδρομή τους.

Νωρίτερα είχε ανακοινωθεί ότι αναστέλλονται όλες οι εκπαιδευτικές εκδρομές που προγραμματίζονταν και προγραμματίζονται προς την Ιταλία, μέχρι νεωτέρας, κατόπιν εντολής της Υπουργού Νίκης Κεραμέως. Οπως ανακοίνωσε πριν απο λίγο το υπουργείο Παιδείας αναστέλλονται όλες οι εκπαιδευτικές εκδρομές που έχουν προγραμματισθεί πρός την Ιταλία μέχρι νεωτέρας.

«Μετά τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοιου σε περιοχές της γειτονικής χώρας και τη σχετική εισήγηση απο τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας , δρούμε προληπτικά προστατεύουμε τους μαθητές, φοιτητές, σπουδαστές και τους εκπαιδευτικούς μας από τη μεταδοτική νόσο», ανακοίνωσε πρίν απο λίγο το υπουργείο Παιδείας. Προτεραιότητα, σύμφωνα με το υπουργείο έχει η προστασία των πολιτών και η διασφάλιση της δημόσιας υγείας. Για το θέμα θα ακολουθήσουν εγκύκλιοι απο το υπουργείο οι οποίες θα αφορούν σε όλες τις δομές εκπαίδευσης. Δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό αν υπάρχουν αυτήν τη στιγμή Έλληνες εκδρομείς στην Ιταλία και στις επίφοβες περιοχές.

Send this to a friend