Αθήνα

12 oC

αίθριος καιρός

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Γιώργος Καραϊβάζ: Το συγκινητικό αντίο της εκπομπής του Γιώργου Παπαδάκη (vid)

ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Αύξηση 42% στο ιικό φορτίο στην Αττική – 40.000 τα ενεργά κρούσματα

Μέσα σε 8 εβδομάδες, αυξήθηκε κατά το 8 φορές το ιικό φορτίο στα λύματα της πρωτεύουσας.

Δείτε επίσης

Ιωάννινα: Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του εκπαιδευτικού αεροσκάφους
Στο «περίμενε» η εστίαση για το πρόγραμμα ενίσχυσης του κλάδου

Αυξημένο κατά 8 φορές φάνηκε να είναι το ιικό φορτίο στα λύματα της Αττικής μέσα σε 8 εβδομάδες, αποδεικνύοντας, ότι το λεκανοπέδιο βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα στη «μάχη» του κορονοϊού.

«Στις 20 Δεκεμβρίου το ιικό φορτίο των λυμάτων έδινε 5.000 φορείς στο λεκανοπέδιο. Αυτή τη στιγμή φαίνεται να είναι 40.000» είπε ο Νικόλαος Θωμαΐδης, καθηγητής του ΕΚΠΑ, επιβεβαιώνοντας ότι η απόφαση να κηρυχθεί η Αττική κόκκινη, ήταν αναμενόμενη.

Μιλώντας στο Open TV, ο κ. Θωμαΐδης, ανάφερε ότι «από τα Χριστούγεννα και κάθε εβδομάδα βλέπαμε αύξηση στο ιικό φορτίο και μιλάμε για συνεχόμενη αύξηση, που έφτασε το 42%. Αυτή τη στιγμή η εικόνα που έχουμε είναι περίπου 1.000 φορείς ανά 100.000 άτομα».

Ανησυχία προκαλεί ο αριθμός των ασυμπτωματικών που φαίνεται να υπάρχουν αυτή τη στιγμή στην Αττική: «Η εικόνα είναι πιο ανησυχητική. Αν πάνω από τους μισούς απ’ αυτούς του 1.000 είναι ασυμπτωματικοί, που έτσι φαίνεται από τα προηγούμενα δείγματα, μιλάμε για τουλάχιστον 600 ασυμπτωματικούς στις 100.000, που σημαίνει ότι πρέπει να υπάρχει μεγάλη προσοχή στα μέτρα».

Από την άλλη πλευρά ο καθηγητής του Πανεπιστημίου της Θεσσαλίας, Χρήστος Χατζηχριστοδούλου, τόνισε ότι οι συγκεκριμένοι αριθμοί δείχνουν μία τάση. «Δεν με πείθουν απόλυτα εμένα. Έχουν επισφάλιες. Τα λύματα δίνουν μία τάση» ανέφερε χαρακτηριστικά, μιλώντας στο Open TV.

Παράλληλα, στήριξε την εισήγησή της Επιτροπής, της οποίας είναι και μέλος: «Τα σχολεία δεν είναι οδηγοί της πανδημίας, έπρεπε να ανοίξουν σταδιακά. Το πιο εύκολο για εμάς είναι να πούμε ότι κλείνουμε τα πάντα. Όμως δεν είναι έτσι».

Γιώργος Καραϊβάζ: «Τι φαρμάκι ήταν αυτό – Εύχομαι να μην κλάψει άλλος τα παιδάκια του», είπε η μητέρα του στην Κουτσελίνη
Γιώργος Καραϊβάζ: «Πολλοί που δήλωναν φίλοι του ενδεχομένως να το αρνηθούν τώρα», είπε ο Γ. Καλλιακμάνης
Θρήνος για την 25χρονη Κορίνα στη Γαύδο: «Λύθηκε» το χειρόφρενο και έπεσαν στον γκρεμό
Θλίψη στον δημοσιογραφικό κόσμο: Έφυγε από τη ζωή η δημοσιογράφος Έννυ Μαγιάση
Γιώργος Καραϊβάζ: Συνθέτουν το «παζλ» της δολοφονίας – Οι μικρές λεπτομέρειες από τις κάμερες
Κορονοϊός-Δημόπουλος: Έρχονται αντιικά φάρμακα που θα χορηγούνται από το στόμα όπως συμβαίνει με τη γρίπη