
ΕΛΛΑΔΑ
Την έντονη ανησυχία του για την εξάπλωση κορονοϊού στην τοπική κοινωνία των Ιωαννίνων, εξέφρασε ο δήμαρχος.
Το 90% των μονάδων κορονοϊού στα Ιωάννινα είναι κατειλημμένο ανέφερε μεταξύ άλλων ο Μωυσής Ελισάφ.
Όπως ο ίδιος εξήγησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί περισσότερα από 250 ενεργά κρούσματα και το χειρότερο είναι ότι υπάρχει συνεχιζόμενος αυξημένος αριθμός ημερήσιων κρουσμάτων το οποίο όπως ο ίδιος ανέφερε εξηγείται από την συρροή κρουσμάτων όπως αυτή που καταγράφηκε χτες με τα περισσότερα κρούσματα να αφορούν μια βιομηχανία τροφίμων.
Παράλληλα, ο κ. Ελισάφ ανέφερε πως ενεργοποιήθηκε και η 3η μονάδα κορoνοιού στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο και πως οι 3 μονάδες έχουν μεγάλη πληρότητα της τάξης του 90% ενώ ζητείται επιτακτικά να δημιουργηθεί και 4η μονάδα. Επιπλέον, ο δήμαρχος σημείωσε πως υπήρχαν ελάχιστα κρούσματα μέχρι τον Δεκαπενταύγουστο υπήρξε όμως μια χαλάρωση από εκεί και πέρα. «Νομίζω ότι είμαστε πολύ κοντά στο lockdown εξαιτίας του μεγάλου αριθμού κρουσμάτων που καταγράφεται σε καθημερινή βάση αλλά και εξαιτίας της μεγάλης πίεσης στο σύστημα υγείας».
Ερωτηθείς για τους λόγους έξαρσης των κρουσμάτων στην περιοχή ανέφερε πως οφείλεται μεταξύ άλλων στην μεγάλη συγκέντρωση νέων ανθρώπων τα βράδια χωρίς μέτρα προφύλαξης.
Κορονοϊός: Νεαρή ασθενής περιγράφει τα συμπτώματα – «Σαν να σε κρατάνε κάτω από το νερό και παλεύεις να ανέβεις»
Συγκλονίζει μία νεαρή νηπιαγωγός, η οποία, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, περιέγραψε την εμπειρία της από τη στιγμή που διαγνώστηκε θετική στον κορονοϊό.
Μάλιστα, η χαρακτηριστική φράση της νεαρής για να περιγράψει το πώς νόσησε είναι ότι “νιώθεις να σε κρατάνε κάτω από το νερό και παλεύεις να ανέβεις”, μιλώντας για τη βασανιστική αίσθηση ασφυξίας που ένιωθε. “Και τώρα το νιώθω, αλλά είναι πολύ πιο ήπιο, δηλαδή μέσα στο λεπτό μπορεί να πάρω μια αναπνοή”, αναφέρει η νεαρή νηπιαγωγός.
«Στις 14 του μήνα βγήκα θετική. Από αύριο λογικά πρέπει να κάνω το τεστ. Τώρα τελευταία έχω δύσπνοια, όσο πέρναγαν τα υπόλοιπα άρχισε πολύ ξαφνικά η δύσπνοια να γίνεται πιο έντονη… Είχα κόπωση, όλα τα κόκαλα σου να πονάνε», σχολίασε.
«Με τη δύσπνοια τρόμαξα αρκετά. Με έπιανε μια-δύο φορές τις πρώτες ημέρες, μετά συνεχόμενες. Είμαι στο τέλος της καραντίνας, δεν είναι τόσο έντονα όσο τις προηγούμενες μέρες, τώρα μού έχει μείνει απλά μια δύσπνοια, και λίγο η όσφρηση δεν έχει επανέλθει πλήρως. Έκανα ακτινογραφία και αιματολογικές, πρέπει να κάνω επαναληπτικό τεστ και για να επιστρέψω», εξήγησε.
«Πίστευα στον κορονοϊό, αλλά δεν καπνίζω, είμαι νέα, περίμενα ότι θα το περάσω λίγο πιο ήπια σαν απλή γρίπη. Πίστευα στον ιό, αλλά επειδή είμαι νέα και δεν έχω άλλο νόσημα δεν είχα αγχωθεί τόσο, έλεγα ‘’θα περάσει εντάξει», εξήγησε η Ελευθερία.
Η κοπέλα δήλωσε ότι και ο σύντροφος της είναι θετικός. «Τις πρώτες μέρες ήμασταν λίγο πιο προσεκτικοί… Τώρα που εμφάνισε κι αυτός συμπτώματα είμαστε πιο ελαστικοί. Το παίρνει ελαφρά, λίγο βήχα και πολύ πονοκέφαλο τις πρώτες μέρες», ανέφερε σχετικά με το πώς κινούνται μέσα στο σπίτι, καθώς βρίσκονται και οι δύο σε καραντίνα.
«Χρειάζεται πολύ μεγάλη προσοχή είναι πολύ δυσάρεστο δεν αξίζει να το περάσουν» ήταν το μήνυμα προς όλο τον κόσμο.
Ακολουθήστε το TheCaller στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις
Κακοκαιρία «Κίρκη»: Πέφτει η θερμοκρασία, θυελλώδεις άνεμοι και καταιγίδες
Τριμερής Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ, σήμερα στην Αθήνα
Ροή Ειδήσεων

19/06/2025 | 10:10
Νετανιάχου για την επίθεση στο νοσοκομείο της Μπερ Σεβά: Θα κάνουμε τους τυράννους της Τεχεράνης να πληρώσουν
19/06/2025 | 09:50
ΗΠΑ: Επανέναρξη των συνεντεύξεων για έκδοση βίζας σε αλλοδαπούς φοιτητές – Αυστηρότερος έλεγχος στα κοινωνικά δίκτυα
19/06/2025 | 09:40
Ιράν: Συνελήφθησαν 18 άτομα που κατασκεύαζαν drones για λογαριασμό του Ισραήλ στο Μασχάντ

19/06/2025 | 09:37
Χατζηβασιλείου: Το ΥΠΕΞ επαναπάτρισε Έλληνες από το Ιράν με συντονισμένη χερσαία επιχείρηση – Εξετάζουμε όλα τα δεδομένα στο πεδίο
19/06/2025 | 09:30
Αντιδράσεις για το νέο πόρισμα της ΕΑΔ για αναθέσεις εκατομμυρίων σε νοσοκομείο της Ηπείρου
19/06/2025 | 09:20
Σοκαριστικό βίντεο μπούλινγκ από ανήλικα κορίτσια με θύμα μια κοπέλα – Συγγενικό της πρόσωπο την αναγνώρισε από τις εικόνες

19/06/2025 | 09:10
Εξιχνιάστηκε απάτη με θύμα ηλικιωμένη στην Πρέβεζα – Συνελήφθη μέλος εγκληματικής οργάνωσης
19/06/2025 | 09:00
MasterChef: Τον «έστειλαν» στον τελικό και κέρδισαν 10.000 ευρώ – «Κλείδωσε» οι κορυφαία δυάδα
19/06/2025 | 08:50
Ντίνα Νικολάου: «Ξαφνικά άρχισα να παθαίνω έρωτα με την τηλεόραση, αισθάνθηκα ότι ήταν το απόλυτο»

19/06/2025 | 08:40
Bloomberg: Αμερικανοί αξιωματούχοι ετοιμάζονται για πιθανό χτύπημα στο Ιράν τις επόμενες ημέρες
19/06/2025 | 08:20
Γερμανία: Η κυβέρνηση Μερτς ενέκρινε εξαγωγές στρατιωτικών ειδών αξίας 4 εκατ. ευρώ στο Ισραήλ

19/06/2025 | 08:10
Koλωνός: Έκρηξη από εμπρηστικό μηχανισμό σε ψητοπωλείο – Προκλήθηκαν υλικές ζημιές

18/06/2025 | 07:28
Νέα ισραηλινά πλήγματα στην Τεχεράνη – Ο Τραμπ απαιτεί «άνευ όρων παράδοση» από το Ιράν
18/06/2025 | 07:30
Τάσος Τρύφωνος για τις τελευταίες στιγμές της μητέρας του: «Της κρατούσα το χέρι, θεωρώ ότι άκουσε, ότι κατάλαβε ότι ήρθα»
18/06/2025 | 08:30
Οι Χούθι διαμηνύουν ότι θα παρέμβουν για να υποστηρίξουν το Ιράν στη σύγκρουση με το Ισραήλ

18/06/2025 | 07:45
Ο Μακρόν αντιτάσσεται σε ενδεχόμενη ανάληψη στρατιωτικής δράσης εναντίον του Ιράν
18/06/2025 | 08:00
Χριστίνα Μπόμπα: «Είχα αρχίσει να σκέφτομαι πράγματα τρελά, εκεί αρχίζουν οι φοβίες, οι παρανοϊκές σκέψεις»
18/06/2025 | 08:10
Τραμπ: «Το Ιράν βρίσκεται πολύ κοντά στην απόκτηση πυρηνικού όπλου» – Aντικρούει τις εκτιμήσεις της επικεφαλής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών

18/06/2025 | 08:40