
ΕΛΛΑΔΑ
Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ μίλησε ο καθηγητής και μέλος της επιτροπής λοιμωξιολόγων Χαράλαμπος Γώγος, τόσο για το εμβόλιο της Οξφόρδης και το πως θα πετύχουμε την ανοσία της αγέλης στην Ελλάδα, αλλά και την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα με τα συνεχώς αυξανόμενα κρούσματα κορονοϊού.
Όπως ο ίδιος ανέφερε, αρχικά, το εμβόλιο της Οξφόρδης είναι λύση και το θέμα είναι να είναι αποτελεσματικό στο 60-70% και να εφαρμοστεί στο 70% ώστε να αποκτηθεί η ανοσία της αγέλης. «Μένει να δούμε από τις μελέτες πόσο ασφαλές είναι και πως θα λειτουργήσει στις ευπαθείς ομάδες στις οποίες θα γίνει πρώτα», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Επιπλέον, υποστήριξε ότι είναι το πρώτο εμβόλιο που θα έρθει σαν Ε.Ε.: «Προχωρούν και άλλα αλλά ακόμα είναι πίσω τα υπόλοιπα».
Παράλληλα, αναφορικά με το σημερινό αρνητικό ρεκόρ των κρουσμάτων (269) υπογράμμισε πως τα πράγματα είναι στα όρια του συναγερμού και τα κρούσματα είναι σταθερά στα 200 ενώ επεσήμανε πως αυτή την στιγμή έχουμε ομάδα ατόμων που κυκλοφορούν και δεν ξέρουν ότι το έχουν επιβεβαιώνοντας αυτά που δήλωσε στον ΣΚΑΙ ο κ. Δερμιτζάκης για τα χιλιάδες κρούσματα ασυμπτωματικών στην Ελλάδα.
Σχετικά με τον δείκτη μεταδοτικότητας στην Ελλάδα ανέφερε πως είναι λίγο παραπάνω από 1 και ότι το ζητούμενο είναι τα ημερησία κρούσματα να γίνουν διψήφια και να αποφύγουμε τα clusters.
Αναφορικά με τα μέτρα που βρίσκονται στο τραπέζι των λοιμωξιολόγων ανέφερε πως συζητούνται μεταξύ άλλων το 8ωρο κλείσιμο μαγαζιών, η οριζόντια χρήση μάσκας, το κλείσιμο μπαρ, εκδηλώσεων κλπ ενώ έκανε έκκληση προς του πολίτες να τηρούν ευλαβικά τα υπάρχοντα μέτρα.
Σχετικά με τα σχολεία είπε ότι μπορούν να ανοίξουν μόνο με μάσκες και τάξεις με λιγότερους μαθητές τουλάχιστον σε ηλικίες πάνω από 5 χρονών και ότι δεν ισχύει ότι μπορεί να προκαλέσουν πρόβλημα στο αναπνευστικό. «Είναι δυσάρεστη αλλά είναι ασφαλής», σχολίασε σχετικά.
Ακολουθήστε το TheCaller στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις
Λόγω κορονοϊού κλείνει κατάστημα μεγάλης αλυσίδας σούπερ μάρκετ
Κορονοϊός – Καταγγελία-«βόμβα» από τους νοσοκομειακούς γιατρούς: Αποσιωπούν τα κρούσματα
Χαμός στα social media με το σχόλιο του Γιώργου Πρίντεζη ανήμερα της Παναγίας
Ροή Ειδήσεων
30/01/2023 | 22:51
Νέα Σμύρνη: «Τους γνώριζα, νόμιζα ήταν φίλοι μου» λέει ο 15χρονος που δέχτηκε επίθεση με μαχαίρι

30/01/2023 | 22:35
Eurovision 2023: Ο 16χρονος Victor Vernicos θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον διαγωνισμό
30/01/2023 | 22:11
Πτώση αεροσκάφους F-4: Τα τελευταία λόγια του αδικοχαμένου υποσμηναγού – Συγκλονίζει ο πατέρας του
30/01/2023 | 21:52
Meteo: Οι 3 φάσεις του καιρού του επταημέρου – Πότε αναμένονται πτώση θερμοκρασίας, βροχές και χιόνια

29/01/2023 | 13:23
Ανδρουλάκης: Όχι σε παζάρια εξουσίας για κάποιες υπουργικές θέσεις! Δεν είμαι σαν τους Τσίπρα- Μητσοτάκη
29/01/2023 | 15:46
ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Αυτοί είναι οι υποψήφιοι βουλευτές ανά Εκλογική Περιφέρεια – Αναλυτικά η λίστα
30/01/2023 | 15:17
Αργύρης Παπαργυρόπουλος για Δέσποινα Βανδή και Βασίλη Μπισμπίκη: «Έχω τις αντιρρήσεις μου… όταν έχεις και κάποια παιδιά μεγάλα»
29/01/2023 | 16:21
«Ηχηρά» μηνύματα Ανδρουλάκη στην ΚΠΕ: «Πάρτε την Παράταξη στα χέρια σας! Αυτόνομη η πορεία μας»
29/01/2023 | 13:55
Australian Open: Δεν τα κατάφερε ο Στέφανος Τσιτσιπάς – Στην κορυφή ο Νόβακ Τζόκοβιτς

30/01/2023 | 11:48