Αθήνα

 

21 oC

ελαφρές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε... fast-forward!

Σωτήρης Μουστάκας: 16 χρόνια χωρίς τον αξέχαστο κωμικό που θαύμασε ο πλανήτης

ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός – Γώγος: «Δεν μπορούμε να πάμε σε χαλάρωση – Ίσως δεν ανοίξουν τα σχολεία 7/1»

Ο καθηγητής, μεταξύ άλλων, ξεκαθάρισε ότι η απαγόρευση κυκλοφορίας πρέπει να συνεχιστεί μετά τις 9 το βράδυ ακόμα και στις γιορτές.

Δείτε επίσης

Κορονοϊος: Κραυγή αγωνίας για τον «Άγιο Σάββα» – «Ανεξέλεγκτη η διασπορά, αναβάλλονται τα χειρουργεία»
Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην ανοίξουν τα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία στις 7 Ιανουαρίου άφησε ο καθηγητής παθολογίας και λοιμωξιολογίας, και μέλος της επιτροπής του υπουργείου Υγείας, Χαράλαμπος Γώγος μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Μάλιστα, απέκλεισε και το πλήρες άνοιγμα των εκκλησιών, αναφέροντας πως «με το παραμικρό μπορούμε να έχουμε τρίτη επιδείνωση» προειδοποίησε.

«Τίποτα δεν είναι δεδομένο, εξαρτάται απ’ ό,τι θα βλέπουμε για τα σχολεία στις 7 Ιανουαρίου. Πάμε εβδομάδα – εβδομάδα, μέρα – μέρα, υπάρχει καμπύλη, αλλά φαίνεται ότι θα είναι μια βασανιστική πορεία» τόνισε μεταξύ άλλων.

Ξεκαθάρισε ακόμα ότι η απαγόρευση κυκλοφορίας πρέπει να συνεχιστεί μετά τις 9 το βράδυ ακόμα και στις γιορτές.

Για τις εκκλησίες ξεκαθάρισε ότι δε γίνεται να ανοίξουν πλήρως. «Με κανέναν τρόπο δεν γίνεται να διακυβευτεί η δημόσια υγεία θα περιμένουμε, είναι νωρίς, αν χρειαστούν κάποιες παραχωρήσεις θα το δούμε» τόνισε ο καθηγητής.

«Με δεδομένη τη διασπορά στην κοινότητα δεν μπορούμε να πάμε σε χαλάρωση. (Η πανδημία) μπορεί να ξαναφουντώσει. Η εισήγησή μας ήταν να μην αυξηθεί η κινητικότητα μπορούν να ανοίξουν μικροπράγματα, με επιτήρηση, όπως  μικρά βιβλιοπωλεία με ηλεκτρονικές παραγγελίες. Ανοιχτή πόρτα μαγαζιού με τίποτα, δεν είναι δυνατό να δούμε τέτοιες σκηνές», υπογράμμισε ο κ. Γώγος.

«Υπάρχει ακόμα διασπορά, θα είναι παρά πολύ δύσκολο με εξαντλημένο προσωπικό γεμάτα νοσοκομεία και κουρασμένο κόσμο» να υπάρχει τρίτη επιδείνωση εξήγησε. «Το ποτήρι είναι γεμάτο, το δεύτερο ξεχείλισμα δε θα γίνει ανεκτό».

«Μετά τις γιορτές, πιστεύω ακόμα και την ερχόμενη εβδομάδα μπορούμε να δούμε καλύτερα νούμερα… Τουλάχιστον 30 – 40% ελεύθερες κλίνες στο ΕΣΥ αυτό είναι κάλο ‘’μαξιλάρι’’»., πρόσθεσε.

«Πρέπει να εξασφαλίσουμε τη μη περαιτέρω αύξηση της κινητικότητας, είναι προβληματική ακόμα η κατάσταση, υπάρχει σημαντική βελτίωση στους αριθμούς των νοσούντων και στις εισαγωγές, 20% με 30% αλλά στη Βόρεια Ελλάδα τα πράγματα είναι ακόμα δύσκολα, υπάρχει πολύ μεγάλη πίεση στα νοσοκομεία» ξεκαθάρισε ο καθηγητής.

Ο Χαράλαμπος Γώγος απηύθυνε νέα δραματική έκκληση στους πολίτες: «ο κόσμος έχει χαλαρώσει πρέπει να καταλάβει ότι κινδυνεύει. Ο κόσμος πρέπει να καταλάβει ότι κινδυνεύει κι ο ίδιος κι οι γύρω του να υποστούν σοβαρό χτύπημα υγείας από τον ιό… Όλοι να δουν ότι υπάρχει μεγάλος κίνδυνος και να προφυλαχτούν οι ίδιοι».

«Υπάρχουν συμπληγάδες, μια δύσκολη ισορροπία, κουρασμένος κόσμος, επιχειρήσεις που φυτοζωούν, εμείς προσπαθούμε να σώσουμε υγειονομικά το θέμα η κυβέρνηση να αφήσει κάποιες χαραμάδες οικονομικά», παραδέχθηκε

Ακολουθήστε το TheCaller στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

Σύνοδος Κορυφής: «Ισχυρή προειδοποίηση» στην Τουρκία απευθύνει η Ευρώπη – Τι θα γίνει με τις κυρώσεις

Διπλάσια τα κέρδη από την καλλιέργεια ιπποφαούς στην Ελλάδα

Έτσι θα λειτουργήσει η αγορά στην εορταστική περίοδο – Στις 11 το πρωί οι ανακοινώσεις από Πέτσα – Γεωργιάδη

Ροή Ειδήσεων

holly

05/06/2023 | 00:52

Εορτολόγιο: Σήμερα η μεγάλη γιορτή του Αγίου Πνεύματος

05/06/2023 | 00:31

O καιρός της Δευτέρας του Αγίου Πνεύματος

05/06/2023 | 00:27

Tα ζώδια σήμερα Δευτέρα 5 Ιουνίου
a00dee6d ea2b 4bfc a7eb ba6e32fc0da6

05/06/2023 | 00:15

Οδυσσέας Ανδρούτσος: O ήρωας της Επανάστασης που έπεσε από χέρι ελληνικό…

05/06/2023 | 00:01

5 Ιουνίου: Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

04/06/2023 | 23:27

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 73-70: Νικητές οι ερυθρόλευκοι στο θρίλερ του ΣΕΦ και 14/14 απέναντι στον αιώνιο αντίπαλο

04/06/2023 | 23:17

Ηράκλειο: Μαχαίρωσε τη σύντροφό του, έβαλε φωτιά στο σπίτι και μετά προσπάθησε να αυτοκτονήσει

04/06/2023 | 22:18

Έβρος: Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση διάσωσης 91 μεταναστών από νησίδα – 34 παιδιά ανάμεσά τους

04/06/2023 | 22:12

Τζόκερ: Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί για τα 2,5 εκατ. ευρώ – Κλήρωση 2605
kozani luna park 0406

04/06/2023 | 21:21

Λαχτάρα σε λούνα παρκ στην Κοζάνη – Χάλασε το τρενάκι και κόπηκαν 2 βαγόνια

04/06/2023 | 21:13

Ανδρουλάκης: Η αντιπολίτευση του ΠΑΣΟΚ θα τούς βάλει τα δύο πόδια σε ένα παπούτσι, γιατί λέμε τα πράγματα με το όνομά τους

04/06/2023 | 21:00

«Νόμιζα ότι το έστειλα σε ενήλικα με τον οποίο έκανα διαδικτυακό σεξ», λέει ο 40χρονος ιερέας για το χυδαίο βίντεο σε ανήλικο
paralia vouliagmeni 0406

04/06/2023 | 20:44

«Τσουχτερή» η βουτιά στις οργανωμένες παραλίες της Αττικής – Αναλυτικά οι τιμές

04/06/2023 | 20:38

Ολυμπιακός–Παναθηναϊκός: Πέτρες, μολότοφ και φωτοβολίδες ευθείας βολής στην αποστολή των «πρασίνων» στο ΣΕΦ

04/06/2023 | 20:06

Στόλτενμπεργκ για Τουρκία: Ήρθε η ώρα να άρει τις αντιρρήσεις της – Η Σουηδία εκπλήρωσε τις υποχρεώσεις της για ένταξη στο ΝΑΤΟ
eortologio 3 171 1 1 1 1 3
Εορτολόγιο 4 Ιουνίου: Ποια ονόματα γιορτάζουν σήμερα
arximandritis
Ναύπλιο: «Πάτερ, τι γίνεται, σας έχουν χακάρει;» – Κοντά στη νεολαία και ιδιαίτερα ενεργός στα social media ο ιερέας
astinomia eurokinissi
Καβάλα: Νεκρή βρέθηκε μια 68χρονη κτηνοτρόφος με πολλαπλά τραύματα
Ένας στους δύο Έλληνες δεν θα πάει διακοπές φέτος
4 προγράμματα ύψους σχεδόν 800 εκατ. ευρώ για ενεργειακή αναβάθμιση – Τι πρέπει να γνωρίζετε
limeniko soma
Μυτιλήνη: Θρίλερ με σορό άνδρα που εντοπίστηκε σε απόκρημνη περιοχή