Αθήνα

10 oC

αραιές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Συντάξεις Ιανουαρίου: Ευχάριστα νέα για τους συνταξιούχους – Θα πληρωθούν νωρίτερα

ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Υπεγράφη η απόφαση για τους ιδιώτες γιατρούς που εντάσσονται στο ΕΣΥ

Υπεγράφη η Κοινή Υπουργική Απόφαση για τους ιδιώτες γιατρούς που εντάσσονται στο ΕΣΥ λόγω των έκτακτων συνθηκών που έχει δημιουργήσει ο κορονοϊός.

Δείτε επίσης

MEGA: Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις στην Θεσσαλονίκη και αυστηροί έλεγχοι-Διαψεύδει η ΕΛ.ΑΣ.
«Να μην πηγαίνουμε ανά δύο ημέρες στο σούπερ μάρκετ», λέει ο διευθυντής ειδικών λοιμώξεων του ΑΧΕΠΑ

Σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική απόφαση (που συνυπογράφουν οι κ.κ. Σκυλακάκης, Κικίλιας, Κοντοζαμάνης) η αμοιβή των ιδιωτών γιατρών ανέρχεται στο καθαρό ποσό των δύο χιλιάδων ευρώ μηνιαίως (2.000,00 €), με αμοιβή ίση με αυτή του Επιμελητή Β’, όπως προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία.

Η αποζημίωση αυτή διευκρινίζεται, είναι αφορολόγητη, ανεκχώρητη και ακατάσχετη στα χέρια του Δημοσίου ή τρίτων, κατά παρέκκλιση κάθε γενικής και ειδικής διάταξης, και δεν υπόκειται σε οποιαδήποτε κράτηση, τέλος ή εισφορά, δεν δεσμεύεται και δεν συμψηφίζεται με βεβαιωμένα χρέη προς τη Φορολογική Διοίκηση και το Δημόσιο εν γένει, τους δήμους, τις περιφέρειες, τα ασφαλιστικά ταμεία ή τα πιστωτικά ιδρύματα και δεν υπολογίζεται στα εισοδηματικά όρια για την καταβολή οποιασδήποτε παροχής κοινωνικού ή προνοιακού χαρακτήρα.

Αναλυτικά η ΚΥΑ για τους ιδιώτες γιατρούς που εντάσσονται στο ΕΣΥ:

Άρθρο μόνο

Ορίζουμε την αποζημίωση των ιδιωτών ιατρών, εν ενεργεία και συνταξιούχων, με ειδικότητα παθολογίας, αναισθησιολογίας, καρδιολογίας, πνευμονολογίας και γενικής ιατρικής, που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, εντός του κανονικού ωραρίου, κατ’ εφαρμογή του άρθρου δεύτερου της από 25.2.2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (Α’ 42), η οποία κυρώθηκε με το άρθρο 1 του ν. 4682/2020 (Α’ 76), όπως αντικαταστάθηκε αρχι-κώς με το άρθρο 80 του ν. 4745/2020 (Α’ 214) και η παρ. 5 αυτού αντικαταστάθηκε εκ νέου με το άρθρο 45 του ν. 4753/2020 (Α’ 227), καθώς και κατ’ εφαρμογή του άρθρου 46 του ν. 4753/2020, για την κάλυψη αναγκών δημόσιας υγείας έναντι του COVID-19, και οι οποίοι εντάσσονται με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας, στο δυναμικό της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, στα Δημόσια Νοσοκομεία και σε κάθε οργανική μονάδα του Εθνικού Συστήματος Υγείας, στο καθαρό ποσό των δύο χιλιάδων ευρώ μηνιαίως (2.000,00 €).

Οι ανωτέρω δικαιούχοι συμμετέχουν στο πρόγραμμα εφημεριών των ως άνω φορέων, με αμοιβή ίση με αυτή του Επιμελητή Β’, όπως προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία.

H ανωτέρω αποζημίωση είναι αφορολόγητη, ανεκχώρητη και ακατάσχετη στα χέρια του Δημοσίου ή τρίτων, κατά παρέκκλιση κάθε γενικής και ειδικής διάταξης, και δεν υπόκειται σε οποιαδήποτε κράτηση, τέλος ή εισφορά, δεν δεσμεύεται και δεν συμψηφίζεται με βεβαιωμένα χρέη προς τη Φορολογική Διοίκηση και το Δημόσιο εν γένει, τους δήμους, τις περιφέρειες, τα ασφαλιστικά ταμεία ή τα πιστωτικά ιδρύματα και δεν υπολογίζεται στα εισοδηματικά όρια για την καταβολή οποιασδήποτε παροχής κοινωνικού ή προνοιακού χαρακτήρα.

Η καταβολή της αποζημίωσης της παρ. 1 στους συνταξιούχους ιατρούς των ειδικοτήτων της ιδίας παραγράφου, πλην αυτών που παρέχουν αποκλειστικά τις υπηρεσίες τους στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, σύμφωνα με την παρ. 1 του άρθρου 46 του ν. 4753/2020 (Α’ 227), συνεπάγεται την καταβολή των ακαθάριστων συντάξεών τους, κύριων και επικουρικών, μειωμένων κατά 30%, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 27 του ν. 4670/2020 (Α’ 43).

Η δαπάνη, που θα απαιτηθεί για την αποζημίωση του παραπάνω προσωπικού, θα βαρύνει τις πιστώσεις του προϋπολογισμού της οικείας Υγειονομικής Περιφέρειας (ΔΥ.ΠΕ.) και θα καλυφθεί από την έκτακτη οικονομική ενίσχυση του Υπουργείου Υγείας, κατ’ εφαρμογή του άρθρου πέμπτου της από 25.02.2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου «Κατεπείγοντα μέτρα αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού», η οποία κυρώθηκε με το άρθρο 1του ν. 4682/2020 (Α’ 76), όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει.

Η παρούσα ισχύει από τη δημοσίευσή του ν. 4753/2020 και για το χρονικό διάστημα που ορίζουν τα άρθρα 45 και 46 του ως άνω νόμου, όπως εκάστοτε ισχύει.

Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Αθήνα, 19 Νοεμβρίου 2020

Οι Υπουργοί

Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΣΚΥΛΑΚΑΚΗΣ

Υγείας ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΙΚΙΛΙΑΣ

Υφυπουργός Υγείας ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΟΝΤΟΖΑΜΑΝΗΣ».

Ακολουθήστε το TheCaller στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

45χρονος στην Καβάλα με κινητική και νοητική στέρηση νόσησε από κορονοϊό-Πέθανε η μητέρα του και ήταν μόνος για μέρες

Η θλίψη για τη βαρκούλα Μαργαρίτα-Μαργαρώ…

Τηλεκπαίδευση: Συγκινεί 9χρονος που πηγαίνει στο κρεοπωλείο της γιαγιάς του για να έχει ίντερνετ

Ακρίτα για Μητσοτάκη στην Πάρνηθα: «Την βγάζει λάδι γιατί κανένα Μέσο δεν θα τον κράξει γιατί τούς έχει χρυσώσει με τα δικά μας λεφτά»
Σφακιανάκης: «Η κοκαΐνη μπορεί να παράπεσε από κάποιον διάσημο συνεπιβάτη» λέει ο Κούγιας
Νότης Σφακιανάκης: «Το όπλο είναι «μαύρο» και εξετάζεται από την αστυνομία»
Ο Νότης Σφακιανάκης μέσα στο τμήμα έβγαζε φωτογραφίες και μοίραζε αυτόγραφα (ΒΙΝΤΕΟ)
Βατόπουλος: «Δύσκολο να τελειώσει το lockdown 7/12- Άρση στα 300-500 κρούσματα»
Θεσσαλονίκη: Ο 16χρονος κάηκε ενώ προσπαθούσε να ζεσταθεί σύμφωνα με μαρτυρία (ΒΙΝΤΕΟ)