
ΕΛΛΑΔΑ
Ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Παναγιώτης Σταμπουλίδης συμμετείχε στη σημερινή ενημέρωση για τον κορονοϊό, μαζί με τον υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά και την καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ Βάνα Παπαευαγγέλου.
Ο κ. Σταμπουλίδης αναφέρθηκε στην απόφαση της κυβέρνησης να ορίσει πλαφόν στις τιμές των τεστ.
Πιο συγκεκριμένα:
«Προτεραιότητα μας αποτελεί η διασφάλιση της υγείας των πολιτών. Με γνώμονα αυτό, κάνουμε παρεμβάσεις σε φαινόμενα ασύμμετρων φαινομένων.
Προχωράμε στον ορισμό ανώτατης τιμής σε προϊόντα παροχής υπηρεσίας τεστ για τον κορονοϊό.
Θα εκδοθεί υπουργική απόφαση για ανώτατη τιμή χρέωσης στα εξής:
-Μοριακός έλεγχος 40 ευρώ
-Ταχείας δοκιμασίας αντιγόνου 10 ευρώ
Χαρδαλιάς: Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί η αύξηση του ιικού φορτίου σε Αχαΐα, Αιτωλοακαρνανία και Ηλεία – Οι 18 περιοχές με τα περισσότερα κρούσματα
Το επιδημιολογικό φορτίο στη χώρα μας παραμένει υψηλό, με ορισμένες περιοχές της χώρας να είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένες, τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη σημερινή τακτική ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού.
Τέτοιες περιοχές και με τη σειρά του επιδημιολογικού φορτίου των 14 τελευταίων ημερών είναι οι εξής 18 σε σύνολο 74 περιοχών: Πέλλα, Δράμα, Θεσσαλονίκη, Γρεβενά, Φλώρινα, Πιερία, Ημαθία, Σέρρες, Λάρισα, Κιλκίς, Χαλκιδική, Μαγνησία, Ξάνθη, Καρδίτσα, Έβρος, Καβάλα, Ροδόπη, Τρίκαλα. Αυτές οι περιοχές παραμένουν με τα περισσότερα κρούσματα ανεξάρτητα από την πορεία της καμπύλης επιδείνωσης της νόσου στην περιοχή, εξήγησε ο κ. Χαρδαλιάς.
Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί η αύξηση του ιικού φορτίου που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες στην Αχαΐα, στην Αιτωλοακαρνανία και στην Ηλεία, υπογράμμισε ο υφυπουργός. Προσέθεσε πως αποτελούν περιοχές που αυξάνεται το επιδημιολογικό φορτίο και τόνισε πως η πιστή τήρηση των μέτρων είναι επιβεβλημένη για τα επόμενα 24ωρα.
Όπως είπε, τα επόμενα 24ωρα είναι εξαιρετικά κρίσιμα, γι’ αυτό και πρέπει να παραμείνουμε όλοι προσεκτικοί και πως δεν υπάρχει κανένα περιθώριο εφησυχασμού.
Αναφορικά με την άρση του lockdown και τι θα ισχύσει την περίοδο των γιορτών, ο κ. Χαρδαλιάς επανέλαβε ότι η συζήτηση αυτή είναι πρόωρη στην παρούσα στιγμή, σημειώνοντας πως είναι σαφές πως φέτος τα Χριστούγεννα θα είναι διαφορετικά. Σε αυτό το πλαίσιο, είπε πως για τις επόμενες δέκα ημέρες τα υφιστάμενα μέτρα συνεχίζουν να ισχύουν στο ακέραιο.
Κορονοϊός: 2.013 νέα κρούσματα, 607 διασωληνωμένοι και 101 θάνατοι
Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα 2.013 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 14 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.
Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 101.287, εκ των οποίων το 53,1% άνδρες.
Τα 4.865 (4,8%) κρούσματα θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 26.718 (26,4%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
Διασωληνωμένοι νοσηλεύονται 607 ασθενείς. Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 ετών. Οι 169 (27,8%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Το 79,7% των διασωληνωμένων έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 538 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.
Tέλος, έχουμε 101 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 2.102 θανάτους συνολικά στη χώρα. Οι 842 (40,1%) αφορούν γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 80 έτη και το 97% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
Ακολουθήστε το TheCaller στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις
Αegean: Από το όραμα του Θ. Βασιλάκη στην διάσωση των 120 εκατ ευρώ
Σταμπουλίδης: Ίσως να γίνει άνοιγμα δύο ταχυτήτων μετά το lockdown – Σε δυο ζώνες η χώρα
Ο Νίκος Παπανδρέου αρνείται ότι θα είναι υποψήφιος για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής
Φορολοταρία: Έγινε η κλήρωση για τα 1.000 ευρώ – Δείτε αν κερδίσατε
Ροή Ειδήσεων

20/03/2023 | 20:29
«Βόμβα» Μαρινάκη! «Ο Μπαλτάκος ζήτησε προστασία γιατί ο Μελισσανίδης τόν απείλησε ότι θα φορέσει μαύρη γραβάτα»
20/03/2023 | 20:21
Γαλλία: Απερρίφθη για μόλις 9 ψήφους η πρώτη πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης Μακρόν
20/03/2023 | 20:10
Συνταξιούχος από το 2010 ο πρώην σταθμάρχης που πήγε με τον Τσίπρα στο κέντρο τηλεδιοίκησης Λάρισας, λένε από τη ΝΔ

20/03/2023 | 19:39
Δημοσκόπηση Alco: Στις 3,6 μονάδες η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ και στο 9,3% το ΠΑΣΟΚ – 35% λένε καλύτερη η κυβέρνηση ΝΔ έναντι 27% του ΣΥΡΙΖΑ
20/03/2023 | 19:16
«Πλακώθηκαν» on air Παγώνη – Μαυροειδάκος για τον γερανό της Αστυνομίας στην Ακαδημίας – «Αν ήταν το παιδί σας;»

20/03/2023 | 19:15
Δημοσκόπηση Alco: Το 52% δεν θεωρεί ειλικρινή τη συγγνώμη Μητσοτάκη για τα Τέμπη – Το 87% χρεώνει ευθύνες σε όλες τις κυβερνήσεις
20/03/2023 | 18:53
Μαίρη Βιδάλη: «Έλειψα στα παιδιά μου όταν ήταν μικρά- Η κόρη μου δεν ήθελε ούτε να την αγκαλιάζω»

20/03/2023 | 18:17
H αποστομωτική απάντηση της Γερμανού σε χρήστη του Twitter που την αποκάλεσε «μοχθηρή»
20/03/2023 | 12:10
Καραμανλής στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας: Παραιτήθηκα γιατί στον τομέα πολιτικής μου εποπτείας συνέβη μια ανείπωτη τραγωδία
20/03/2023 | 17:07
Γεραπετρίτης για Τσίπρα: Αυτόματη χάραξη μπορούσε να γίνει από τον τοπικό σταθμό τον οποίο δεν επισκέφθηκε

18/03/2023 | 09:00
Η πρώτη εξόρμηση Μητσοτάκη μετά την τραγωδία στα Τέμπη – Περιοδεία στο Μαρούσι με «γαλάζια» στελέχη
20/03/2023 | 10:26
Η συνεδρίαση της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας – Η τοποθέτηση Καραμανλή, Χρυσοχοΐδη και Σπίρτζη – Ζητήθηκε να κληθούν και άλλα πρόσωπα
18/03/2023 | 20:52
«Πόλεμος» ανακοινώσεων ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ – Στο επίκεντρο τα Τέμπη, ο Πολάκης και οι αιχμές του πρώην αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ.
20/03/2023 | 19:39
Δημοσκόπηση Alco: Στις 3,6 μονάδες η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ και στο 9,3% το ΠΑΣΟΚ – 35% λένε καλύτερη η κυβέρνηση ΝΔ έναντι 27% του ΣΥΡΙΖΑ
18/03/2023 | 16:27
Παύλος Πολάκης: Ο Τσίπρας ανοίγει το δρόμο για την επιστροφή του – «Η γενναία αυτοκριτική, μας αναγκάζει να επανεκτιμήσουμε»

19/03/2023 | 12:07
Βέροια: «Έθαψαν» την τραγουδίστρια με πανέρια– Τραγουδούσε «εγκλωβισμένη» από γαρύφαλλα
20/03/2023 | 16:43
Παρέμβαση Ντογιάκου για Μετρό Πειραιά μετά από δημοσίευμα για εισροή θαλασσινού νερού κι άλλες αστοχίες

20/03/2023 | 15:07
Η Τουρκία θα ψηφίσει την Ελλάδα για το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ! Τι συμφώνησαν Δένδιας και Τσαβούσογλου
Σχετικά Άρθρα

Παρέμβαση Ντογιάκου για Μετρό Πειραιά μετά από δημοσίευμα για εισροή θαλασσινού νερού κι άλλες αστοχίες

Θεσσαλονίκη: Είχε προσπαθήσει να πνίξει την μητέρα των παιδιών του, λέει η θεία της 47χρονης για τον απόστρατο
