Αθήνα

17 oC

αίθριος καιρός

Κρεσέντο προκλητικότητας από την Τουρκία: Μέσα σε 2 ημέρες 100 παραβιάσεις στο Αιγαίο

Στο «κόκκινο» παραμένει η ένταση με την Τουρκία να προχωρά σε νέες παραβιάσεις στο Αιγαίο, φτάνοντας τον αριθμό των 100 μέσα σε μόλις 2 ημέρες.

Στο «κόκκινο» παραμένει η ένταση με την Τουρκία να προχωρά σε νέες παραβιάσεις στο Αιγαίο, φτάνοντας τον αριθμό των 100 μέσα σε μόλις 2 ημέρες.

Σήμερα Πέμπτη, πάνω από το αρχιπέλαγος πέταξαν 27 τουρκικά αεροσκάφη τα οποία προχώρησαν σε 37 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου στο Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο. Οι 31 παραβιάσεις έγιναν από τα F-16 και οι υπόλοιπες 6 από αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας ATR 72.

Συγκεκριμένα, πάνω από το Αιγαίο πέταξαν σήμερα 16 τουρκικά F- 16, 5 κατασκοπευτικά CN-235, 1 ATR 72 και 5 ελικόπτερα της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας.

Τέσσερα τουρκικά αεροσκάφη ήταν και πάλι οπλισμένα ενώ σε μια περίπτωση η διαδικασία αναχαίτισης από τα ελληνικά μαχητικά εξελίχθηκε σε εικονική αερομαχία.

Τα τουρκικά αεροσκάφη προχώρησαν επίσης σε 22 παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών.

Σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ τα ανωτέρω αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.

Υπενθυμίζεται ότι χθες Τετάρτη, τα τουρκικά αεροσκάφη προέβησαν σε 65 παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου. Συνολικά, μέσα σε δύο ημέρες οι γείτονες ανέβασαν τον αριθμό των τουρκικών προκλήσεων σε τριψήφιο αριθμό!

Send this to a friend