Αθήνα

8 oC

σποραδικές νεφώσεις

Κρίση λίγο πριν το καρναβάλι της Ξάνθης: Αντιδράσεις για τις υπέρογκες αμοιβές σε καλλιτέχνες και παρουσιαστές

Οι υπέρογκες δαπάνες για το καρναβάλι της Ξάνθης έχουν προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων.

Οι υπέρογκες δαπάνες για το καρναβάλι της Ξάνθης έχουν προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων.

Συγκεκριμένα, η παράταξη «Πολίτες για την Ξάνθη», γνωστοποίησε μια αναλυτική λίστα όπου αναγράφονται όλα τα ποσά που καταβάλλονται σε καλλιτέχνες και πρόσωπα που συμμετέχουν στις ΘΛΕ.

Μέσα σε λίγο χρόνο, η λίστα αναδημοσιεύτηκε και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προκαλώντας καταιγισμό σχολίων και ποικίλες αντιδράσεις.

Οι κατηγορίες εστιάζουν κυρίως στις υπέρογκες αμοιβές που ο δήμος εξασφαλίζει, τόσο στους καλλιτέχνες, όσο και σε ορισμένους παρουσιαστές .

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η παρουσιάστρια Ελένη Τσολάκη η οποία πρόκειται να λάβει το ποσό των 4.700 ευρώ για την παρουσία της. Ακολουθεί η Βασίλισσα του Καρναβαλιού και γνωστή από τον «Τροχό της Τύχης» η οποία θα εισπράξει το ποσό των 3.500 ευρώ περίπου, ενώ οι τιμές των τραγουδιστών κυμαίνονται σε ακόμα μεγαλύτερα ποσά, με την Πέγκυ Ζήνα να εισπράττει 23.932 ευρώ για να ανοίξει τις αποκριάτικες εκδηλώσεις της πόλης σε ένα live πρόγραμμα.

Οι πιο χαμηλά αμειβόμενοι, σύμφωνα με όσα αναφέρουν τοπικά μέσα ενημέρωσης, είναι οι FY και οι Les Au Revoir με 11.470 ευρώ, ο Μιχάλης Χατζηγιάννης και η Ζοσεφίν θα λάβουν από κοινού 23.992 ευρώ, ενώ ο Γιώργος Γιαννιάς και οι Άνω Κάτω θα εισπράξουν 22.382 ευρώ.

Send this to a friend