• Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου
  • 02:20

Αθήνα

7 oC

σποραδικές νεφώσεις

Κρήτη: Απίθανη γιαγιά παγίδευσε απατεώνες και τους παρέδωσε στην αστυνομία

Μία απίθανη γιαγιά στην Κρήτη, κατάφερε και παγίδευε απατεώνες που χρησιμοποίησαν τη γνωστή μέθοδο τηλεφωνικής εξαπάτησης.

Μία απίθανη γιαγιά στην Κρήτη, κατάφερε και παγίδευε απατεώνες που χρησιμοποίησαν τη γνωστή μέθοδο τηλεφωνικής εξαπάτησης.

Μετά από διαπραγμάτευση που διήρκεσε τέσσερις ολόκληρες ώρες, η ηλικιωμένη παγίδευσε τους δράστες και τους... παρέδωσε στην αστυνομία.

Σύμφωνα με το ekriti, το περιστατικό συνέβη στα Καλέσσα του δήμου Μαλεβιζίου, το βράδυ της Δευτέρας. Οι δράστες τηλεφώνησαν στην ηλικιωμένη ζητώντας της 40.000 ευρώ για δήθεν τροχαίο ατύχημα, στο οποίο είχε εμπλακεί ο εγγονός της.

Η γυναίκα είπε ότι δεν διαθέτει τέτοιο ποσό και τότε εκείνοι εναλλακτικά της ζήτησαν να τους δώσει κοσμήματα.

Η τηλεφωνική διαπραγμάτευση διήρκεσε από τις 18:00 έως τις 23:00, ωστόσο, η γιαγιά κάποια στιγμή κατάφερε και επικοινώνησε με το σπίτι του γιου της, ο οποίος ειδοποίησε την αστυνομία.

Αργότερα το βράδυ, η γιαγιά σύμφωνα με τις υποδείξεις των αστυνομικών έκλεισε ραντεβού με τους δράστες, κοντά στο σπίτι της, προκειμένου να τους παραδώσει τα κοσμήματα. Εκεί όμως τους περίμεναν οι αστυνομικοί, οι οποίοι τους συνέλαβαν.

Πρόκειται για έναν άνδρα και μία γυναίκα, που εξετάζεται αν είναι μέλη ενός ευρύτερου κυκλώματος εξαπάτησης ηλικιωμένων ή δρούσαν μεμονωμένα.

Send this to a friend