Αθήνα

14 oC

σποραδικές νεφώσεις

Κρήτη: Προκαταρκτική έρευνα από το υπ. Παιδείας μετά τη λιποθυμία μαθήτριας που έκανε χρήση χασίς

Η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας ζήτησε τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για την υπόθεση της μαθήτριας που έκανε χρήση χασίς στο προαύλιο του σχολείου της και λιποθύμησε στην Κρήτη.

Η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας ζήτησε τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για την υπόθεση της μαθήτριας που έκανε χρήση χασίς στο προαύλιο του σχολείου της και λιποθύμησε στην Κρήτη.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, η υπουργός κ. Νίκη Κεραμέως και η υφυπουργός κ. Σοφία Ζαχαράκη αποφάσισαν την διενέργεια της έρευνας για να διερευνηθεί σε βάθος το συγκεκριμένο περιστατικό με χρήση χασίς από μαθήτρια εντός σχολείου στην Κρήτη.

Το χρονικό του περιστατικού

Όλα συνέβησαν το πρωί της περασμένης Τετάρτης σε λύκειο του Αγίου Νικολάου όταν η μαθήτρια της Α’ τάξης μαζί με μία φίλη της βγήκαν στο προαύλιο του σχολείου με σκοπό να κάνουν χρήση χασίς.

Η ίδια φαίνεται να πείστηκε από την φίλη της να δοκιμάσει ένα… τσιγαριλίκι, ωστόσο, δεν άντεξε με αποτέλεσμα να ζαλιστεί και να λιποθυμήσει.

Το περιστατικό έγινε αντιληπτό από καθηγητή του σχολείου που αμέσως ειδοποίησε το ΕΚΑΒ, αλλά και τους γονείς των δύο παιδιών.

Η μαθήτρια οδηγήθηκε στο νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου όπου και νοσηλεύεται χωρίς να κινδυνεύει η ζωή της. Για το περιστατικό ενημερώθηκε η αστυνομία, η οποία προχώρησε στη σύλληψη των δύο μαθητριών.

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας

Η Υπουργός Παιδείας & Θρησκευμάτων, κ. Νίκη Κεραμέως, και η Υφυπουργός, κ. Σοφία Ζαχαράκη, ζήτησαν τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας, αντιδρώντας άμεσα στις πληροφορίες περί περιστατικού λιποθυμίας μαθήτριας από χρήση εξαρτησιογόνων ουσιών σε σχολείο του Αγίου Νικολάου Κρήτης, και κατόπιν επικοινωνίας με τον αρμόδιο Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Κρήτης.

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου αναλαμβάνει δράσεις για την αντιμετώπιση φαινομένων εξαρτήσεων αλλά και δράσεις ενημέρωσης και πρόληψης, όπως για παράδειγμα στο πλαίσιο της εισαγωγής νέων εκπαιδευτικών θεματικών που επεξεργάζεται.

Send this to a friend