• Παρασκευή, 28 Φεβρουαρίου
  • 05:54

Αθήνα

8 oC

ελαφρές νεφώσεις

Κρούσματα ψώρας σε σχολικό συγκρότημα στη Θεσσαλονίκη-Κλειστά δύο σχολεία

Αναστάτωση προκλήθηκε στην Θεσσαλονίκη από την εμφάνιση κρουσμάτων ψώρας σε σχολικό συγκρότημα, που οδήγησε τους υπεύθυνους στο να κλείσουν και να απολυμανθούν τέσσερα σχολεία.

Αναστάτωση προκλήθηκε στην Θεσσαλονίκη από την εμφάνιση κρουσμάτων ψώρας σε σχολικό συγκρότημα, που οδήγησε τους υπεύθυνους στο να κλείσουν και να απολυμανθούν τέσσερα σχολεία.

Ψώρα εμφάνισαν στην αρχή της εβδομάδας δύο αδέλφια μαθητές δημοτικού και νηπιαγωγείου.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Κορδελιού- Ευόσμου, «επρόκειτο για ένα μεμονωμένο περιστατικό, ωστόσο σε συνεννόηση με την Διεύθυνση Εκπαίδευσης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας αποφασίσαμε το τέσσερα από τα πέντε σχολεία που στεγάζονται στο σχολικό συγκρότημα να παραμείνουν κλειστά χθες και σήμερα για να γίνει καθαριότητα αφού έχουν κοινή είσοδο, ενώ αύριο όλα τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά για να γίνει απολύμανση».

Όπως έχει γίνει γνωστό, στο σχολικό συγκρότημα που σημειώθηκαν τα δύο κρούσματα ψώρας στεγάζονται τρία δημοτικά σχολεία, το 5ο, το 8ο και το 20ο, με το τελευταίο να συνεχίζει κανονικά τη λειτουργία του εκτός από αύριο που θα γίνει απολύμανση.

Σε ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 20ου δημοτικού σχολείου αναφέρεται: «Αύριο (σ.σ. σήμερα) Πέμπτη 13/02 το σχολείο μας θα λειτουργήσει κανονικά και το ολοήμερο και μπορούν τα παιδιά να έρθουν άφοβα.Τα παιδιά να έχουν μαζί τους κολατσιό και μεσημεριανό τα παιδιά του ολοημέρου γιατί δεν θα υπάρχει κυλικείο. Την Παρασκευή μετά την υπερβολική αναστάτωση που δημιουργήθηκε, δεν θα λειτουργήσει καθόλου το σχολείο, γιατί η απολύμανση στο σχολικό συγκρότημα θα γίνει πρωινές ώρες. Με ψυχραιμία και υπευθυνότητα αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα που παρουσιάζονται με γνώμονα πρώτα από όλα την υγεία των παιδιών μας που είναι αδιαπραγμάτευτη, αλλά και την ομαλή λειτουργία του σχολείου και της οικογενειακής γαλήνης στα σπίτια μας και τίποτα άλλο».

Send this to a friend