• Τετάρτη, 24 Ιανουαρίου
  • 07:51

Αθήνα

7 oC

αραιές νεφώσεις

«Ξεμπρόστιασε» Μπουτάρη ο Τζιτζικώστας! «Το αλάτι δεν παγώνει, να σοβαρευτούμε»

Το χάος που επικράτησε στους δρόμους της Θεσσαλονίκης χθες, Τρίτη, κλήθηκε να σχολιάσει εκτός των άλλων ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, που «κάρφωσε» τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, ο οποίος δικαιολογήθηκε για το γεγονός ότι δε λειτούργησαν οι αλατιέρες πως «πέτρωσε το αλάτι».

«Το αλάτι δεν παγώνει, να σοβαρευτούμε», είπε όταν εμφανίστηκε στην εκπομπή του ΣΚΑΪ, ο κ. Τζιτζικώστας, συμπληρώνοντας: «Εμείς αντιμετωπίσαμε την κατάσταση όπως είχαμε προετοιμαστεί».

«Οι δρόμοι ευθύνης της Περιφέρειας είναι μέχρι και αυτή τη στιγμή ανοιχτοί», ενώ «όπου υπάρχουν προβλήματα είναι σε δρόμους ευθύνης των δήμων», επισήμανε ο ίδιος στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων "Πρακτορείο 104,9 FM".

"Ως Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας από την πρώτη στιγμή είμαστε σε κινητοποίηση όλου του μηχανισμού. Ογδόντα μηχανήματα- εξήντα αλατιέρες και είκοσι βοηθητικά σε όλη την Κεντρική Μακεδονία. Τα τριάντα επιχειρούν στο νομό Θεσσαλονίκης", επισήμανε ο κ. Τζιτζικώστας, εξηγώντας ότι έγινε καλή προετοιμασία από την πλευρά της Περιφέρειας.

Σημειώνεται, πως σήμερα το πρωί ο κ. Μπουτάρης εξήγησε, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, πως «οι αλατιέρες του δήμου είχαν φορτωθεί με αλάτι από την Τρίτη το βράδυ, προκειμένου να ξεκινήσουν τις ρίψεις την Τετάρτη το πρωί. Όμως τη νύχτα, ο υδράργυρος έπεσε πολύ χαμηλά με αποτέλεσμα το αλάτι να πετρώσει μέσα στις αλατιέρες και να μην είναι δυνατή η ρίψη του στους δρόμους».

Δημοφιλή