Αθήνα

12 oC

αίθριος καιρός

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Survivor: «Κράξιμο» για τη μονομαχία με βάρη – «Απάνθρωπο», «απαράδεκτο», «βασανιστήρια», έγραψαν στο Twitter

ΕΛΛΑΔΑ

Λάρισα: Συνελήφθη 67χρονος – Έδινε χρήματα σε ανήλικα κορίτσια και ασελγούσε πάνω τους

Με φυλάκιση 2 ετών -αντί 10 ετών πρωτόδι­κα· καταδίκασε χθες το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λάρισας έναν 67χρονο, σήμερα συνταξιούχο, που κάθισε στο εδώλιο κατηγορούμενος, μεταξύ άλλων, για απόπειρα ασέλγειας σε ανή­λικη.

Ο συνταξιούχος δημόσιος υπάλληλος έπεσε χθες στα «μαλακά» ελέω του νέου Ποι­νικού Κώδικα, σύμφωνα με τον οποίο κακουργηματικές πράξεις μετατράπηκαν σε πλημμε­λήματα, ενώ κατηγορίες σε βάρος του έπαυ­σαν αφού δεν κατατέθηκαν μηνύσεις εναντίον του από ας οικογένειες των κοριτσιών, όπως επισήμανε και η εισαγγελέας της έδρας κατά την αγόρευσή της.

Ο 67χρονος, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, το 2014 «διατηρούσε επα­φές» με ανήλικες «επιδιώκοντας, κυρίως μέσω της προσφοράς μικρών χρηματικών ποσών, αλλά και υποσχέσεων για παροχή άλλων υλι­κών ανταλλαγμάτων, να τελέσει ασελγείς πρά­ξεις, ίσως ακόμη και να έλθει σε συνουσία, με ανήλικα κορίτσια, εκμεταλλευόμενος την απει­ρία και την επιθυμία τους να έχουν δικά τους χρήματα, για να ικανοποιήσουν τις ανάγκες τους». Στο πλαίσιο της ακροαματικής διαδικα­σίας χθες, μεταξύ άλλων, κατέθεσε μία 14χρονη (σ.σ. παιδί διαζευγμένης οικογένειας) που με δάκρυα στα μάτια περιέγραψε τα γεγονότα της εποχής, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, πως ο κατηγορούμενος «προσπαθούσε ψυχολογικά να με πείσει να γίνει η ερωτική πράξη» και πως τη θώπευσε στο διαμέρισμά του, αλλά εκείνη αρνήθηκε τις ανήθικες προτάσεις.

Η μητέρα της 14χρονης περιέγραψε πως μέσω μηνυμάτων σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης αντιλήφθηκε τον ρόλο του συνταξιούχου, ο οποίος ως άλλος «ψυχολόγος» έδινε συμβου­λές στην ανήλικη.

Ο πατέρας της 14χρονης επέρριψε ευθύνες στην πρώην σύζυγό του και πως αυτή έστησε «πλεκτάνη» εναντίον του, με την εισαγγελέα της έδρας να επιμένει στο ερώτημα «γιατί σε αυτήν την “πλεκτάνη” εναντίον του η πρώην σύζυγος να εμπλέξει έναν άγνωστο, τον κατηγορούμενο».

Υπέρ της αθωότητας του κατηγορουμένου κα­τέθεσε τόσο ο πατέρας όσο και η μητέρα άλλης ανήλικης δηλώνοντας ότι η κόρη τους «είπε ψέματα» αρχικά στην κατάθεσή της επειδή ο κατηγορούμενος «δεν τήρησε την υπόσχεσή του να τη βαφτίσει». Καταθέσεις για τις οποίες η εισαγγελέας της εδρας, τόνισε στην αγόρευ­σή της πως «δεν αντέχουν στην κοινή λογική», ενώ με αφορμή αλληλοσυγκρουόμενες κατα­θέσει των ανήλικων κοριτσιών η εισαγγελέας αφού σημείωσε πως «συγκρούονται οι κατα­θέσει των κοριτσιών» τόνισε πως οι αλλαγές στις καταθέσεις «εξηγούνται».

«Καλό οικογενειάρχη» και «εξαίρετο συνάδελφο για τον οποίο δεν ακούστηκε ποτέ το παραμικρό» χαρακτήρισαν τον κατηγορούμε­νο στις καταθέσεις τους, συγγενικό του πρόσωπο και συνάδελφός του.

Ο κατηγορούμενος στην απολογία του αρνήθηκε τις κατηγορίες υπογραμμίζοντας πως «πο­τέ κανένα κορίτσι δεν ήρθε σπίτι μου, όλα είναι ψέματα». Για να «αποδείξω πως δεν είμαι ελέφαντας» όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο κατηγορούμενο, ο οποίος για να αντικρούσει τις κατηγορίες περιέγραφε τον εαυτό του σημειώνοντας έτσι το ενδιαφέρον του για τα κοινά, τη θέλησή του για σπουδές κ.λπ. Ωστόσο, παρενέβη ο πρόεδρος του δικαστηρίου λέγοντας πως «δεν έχουν καμία σχέση οι σεξουαλικές προτιμήσεις του ανθρώπου με τις σπουδές του, τόσα χρόνια στα δικαστήρια έχουμε δει ευυ­πόληπτους πολίτες αλλά οι σεξουαλικές προτιμήσεις είναι άλλο πράγμα».

Η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την ενοχή του κατηγορουμένου, κάνοντας εκτενή αναφορά στην αλλαγή του Ποινικού Κώδικα και στη μετατροπή κακουργηματικών πράξεων σε πλημμέλημα, αναφερόμενη στις ασελγείς πράξεις έναντι αμοιβής στην προσβολή  της γενετήσιας αξιοπρέπειας μέσω διαδικτύου, στην ηλικία της παθούσης, στη μη υποβολή έγκλησης από γονείς των κοριτσιών, κ.λπ.

Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λάρισας καταδίκασε τελικά τον 67χρονο με ποινή φυλάκισης δύο ετών, αντί της κάθειρξής δέκα ετών και του χρηματικού προστίμου ύψous 70.000 ευρώ που του επέβαλε πρωτόδικα το ΜΟΔ Βόλου.

Πηγή: Εφημερίδα Ελευθερία

Φονικό στο Κορωπί: Γιατί σκότωσε τον 48χρονο γιο του – Χωρισμένος πατέρας δυο παιδιών το θύμα (vid)
Φονικό στο Κορωπί: «Σκότωσα τον γιο μου, ελάτε να με συλλάβετε»-Πυροβόλησε με καραμπίνα τον 48χρονο γιο του, πατέρα 2 παιδιών (ΦΩΤΟ)
Κορωπί: Πατέρας σκότωσε τον γιο του
Σπύρος Γιατράς: Πέθανε ο στιχουργός των μεγάλων λαϊκών επιτυχιών
Κυψέλη-κορονοπάρτι: «Αφοδεύουν στις πόρτες μας και κάνουν σεξ στις πυλωτές», καταγγέλλει κάτοικος της περιοχής (vid)
Στην Κέρκυρα έκαναν… περιφορά της κορνίζας του πρίγκιπα Φιλίππου (ΒΙΝΤΕΟ)