Αθήνα

14 oC

ασθενείς βροχοπτώσεις

Λέρος: Κοντά στην εξιχνίαση της υπόθεσης - Πώς μπήκαν στην αποθήκη οι τρεις ύποπτοι

Κοντά στην εξιχνίαση της υπόθεσης κλοπής του οπλισμού από τη βάση του Πολεμικού Ναυτικού στην Λέρο βρίσκονται οι Αρχές.

Κοντά στην εξιχνίαση της υπόθεσης κλοπής του οπλισμού από τη βάση του Πολεμικού Ναυτικού στην Λέρο βρίσκονται οι Αρχές.

Όπως αναφέρει η Καθημερινή, μια μαρτυρία στελέχους του Πολεμικού Ναυτικού  οδήγησε τις αρχές στους τρεις βασικούς υπόπτους – τον πρώην διαχειριστή της αποθήκης και τους δυο πρώην ΟΥΚάδες.

Ο άνθρωπος φέρεται να κατέθεσε ότι οι τρεις ύποπτοι αν και δεν είχαν δικαίωμα εισόδου, είχαν ζητήσει να μπουν στην αποθήκη με τα όπλα και τα πυρομαχικά με πρόσχημα να ελέγξουν το «αξιόμαχο» του οπλισμού.

Σύμφωνα πάντα με την Καθημερινή οι αρχές διαπίστωσαν τα εξής:

– Η απογραφή που είχε γίνει στις 31 Δεκεμβρίου 2018 ήταν εικονική.

– Είχε προηγηθεί άλλη μια τον Σεπτέμβριο του 2018, δηλαδή πριν από ακριβώς έναν χρόνο.

– Τότε, όπως και τώρα άλλαζε ο διαχειριστής της αποθήκης και εκτιμάται ότι έγινε πράγματι λεπτομερής καταγραφή των όπλων και των πυρομαχικών χωρίς να διαπιστωθεί ότι έλειπε κάτι.

Το στέλεχος της μονάδας φέρεται να κατέθεσε ότι λίγα 24ωρα μετά την απογραφή του Σεπτεμβρίου του 2018 ο διαχειριστής που είχε παραδώσει και δυο άνδρες των ΟΥΚ ζήτησαν από τον αξιωματικό υπηρεσίας τα κλειδιά της αποθήκης και τον μυστικό κωδικό για να ελέγξουν τον οπλισμό.  Σύμφωνα με τις Αρχές ενδέχεται οι δράστες να πούλησαν τα όπλα στη μαύρη αγορά ενώ εξετάζεται και σενάριο τα δύο πρώην στελέχη των ΟΥΚ να συνδέονται με συμμορίες της νύχτας.

Send this to a friend