• Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου
  • 09:36

Αθήνα

15 oC

ασθενείς βροχοπτώσεις

Λύθηκαν άλλα δυο πλοία στην Ελευσίνα- Τι γίνεται με το άλλο πλοίο στον Πειραιά

Συνολικά τρία πλοία λύθηκαν και έπλευσαν στη θάλασσα, καθώς παρασύρθηκαν από τους θυελλώδεις ανέμους.

Αρχικά νωρίς το πρωί ήταν ανεξέλεγκτο στα ανοιχτά του Πειραιά το πλοίο «Παναγία Αγιάσου». Το πλοίο ήταν παροπλισμένο και αγκυροβολημένο, ωστόσο παρασύρθηκε από τους θυελλώδεις ανέμους που πνέουν και βρίσκεται ανεξέλεγκτο ανοιχτά του Πειραιά.

Στο σημείο πνέουν άνεμοι 8 μποφόρ που παρασέρνουν το πλοίο, ενώ στο σημείο σπεύδει ρυμουλκό.

Το πλοίο που ήταν αγκυροβολημένο στο λιμάνι του Πειραιά βγήκε στα ανοικτά καθώς έσπασαν οι κάβοι που το κρατούσαν δεμένο.

Την ίδια στιγμή, όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, ακόμη δυο πλοία λύθηκαν από την Ελευσίνα.

Πάντως σε όλες τις περιπτώσεις οι Αρχές αντέδρασαν άμεσα και βρίσκονται στη διαδικασία της ρυμούλκησης.

Σημειώνεται, εξάλλου, πως απαγορευτικό απόπλου ισχύει από το πρωί για τα λιμάνια της Ραφήνας και του Λαυρίου, ενώ κανονικά εκτελούνται τα δρομολόγια για τον Αργοσαρωνικό.

Από τον Πειραιά ακυρώθηκαν τα δρομολόγια του Blue Star 2 (07:25) για Πάρο-Νάξο-Ίο-Θήρα και του Blue Star Paros (07:30) για Σύρο-Τήνο-Μύκονο.

Τροποποιήσεις αναμένονται και σε άλλα δρομολόγια, καθώς οι άνεμοι στο Αιγαίο φτάνουν μέχρι και τα 9 μποφόρ, συνεπώς όσοι πρόκειται να ταξιδέψουν σήμερα, καλό θα ήταν να επικοινωνήσουν προηγουμένως με τα λιμεναρχεία και τα τουριστικά πρακτορεία.

Την ίδια ώρα, η Πυροσβεστική έχει δεχθεί πάνω από 30 κλήσεις για κοπές δέντρων και απομάκρυνση αντικειμένων από τους δρόμους της Αττικής και πάνω από είκοσι από τη Στερεά Ελλάδα και το Άργος.

Send this to a friend