Αθήνα

15 oC

ελαφρές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Τζωρτζέλα Κόσιαβα: Έλεγαν ότι έχω κάνει λιποαναρροφήσεις και εγώ είχα οξεία εκκολπωματίτιδα! (vid)

ΕΛΛΑΔΑ

Σενάρια για απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00 και τις καθημερινές στην Αττική

Η αυξημένη κίνηση στο κέντρο της Αθήνας παρά το lockdown, έχει επαναφέρει τα σενάρια για απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:oo στην Αττική

Δείτε επίσης

Αττική: Αυξημένη 50% η κυκλοφορία την 1η ημέρα lockdown σε σύγκριση με την 1η ημέρα lockdown του Μαρτίου 2020

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Περιφέρειας Αττικής,  δείχνουν μείωση μόλις 7% την πρώτη μέρα της αυστηροποίησης των μέτρων από την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου, αλλά και αύξηση της τάξης του 50% σε σχέση με το πρώτο lockdown της 23ης Μαρτίου του 2020.

Ταυτόχρονα όμως τα στοιχεία της αγοράς εργασίας δείχνουν σαν αιτία του μποτιλιαρίσματος την παραοικονομία και τη «μαύρη» εργασία. Έτσι, πρώτη αλλαγή που γίνεται για να περιοριστεί η άσκοπη κινητικότητα είναι η αλλαγή του έντυπου μετακίνησης εργαζομένων από τη Δευτέρα που θα εκδίδεται μέσω του συστήματος ΕΡΓΑΝΗ. Στόχος είναι όσοι είναι σε αναστολή ή εργάζονται με τηλεργασία να μην μπορούν να κυκλοφορούν επικαλούμενοι έντυπα εργασίας και να περιοριστούν μόνο στους λόγους που προβλέπονται με το SMS στο 13033.

Ωστόσο, αν αυτό δεν φτάνει, ένα άλλο μέτρο που έχει πέσει σαν ιδέα στο τραπέζι είναι η επέκταση της απαγόρευσης κυκλοφορίας και τις καθημερινές. Δηλαδή, η απαγόρευση να ξεκινάει από τις 18:00 το απόγευμα όπως και τα Σαββατοκύριακα και όχι από τις 21:00 που είναι σήμερα.

Σημειώνεται επίσης πώς ακόμη το lockdown της Αττικής δεν ξεκίνησε και ήδη πολλοί επιστήμονες προτείνουν την παράτασή του. Το σκεπτικό είναι πώς οι δύο εβδομάδες δεν αρκούν ώστε να δουν την επιθυμητή μείωση των κρουσμάτων που θα επιτρέψει την επαναλειτουργία δραστηριοτήτων.

Ανείπωτη τραγωδία στο Αγρίνιο: 7χρονο κοριτσάκι έχασε μάνα και πατέρα μέσα σε λίγες ημέρες
Εύοσμος: Μητέρα έκανε μήνυση σε λυκειάρχη επειδή δεν άφησε το παιδί της να μπει στο σχολείο χωρίς self test (vid)
Γλυφάδα: Γυναίκες – πελάτισσες καταστήματος πιάστηκαν στα χέρια! «Φύγε από’ δω μωρή π@@» (vid)
Εύοσμος: Συνελήφθη η μητέρα του μαθητή που αρνείται το self test για τον γιο της
Κορονοϊός – Self test: Ποιοι εργαζόμενοι πρέπει να το κάνουν υποχρεωτικά από Δευτέρα – Πρόστιμα μέχρι 1.500 ευρώ για τον εργοδότη
Κρήτη: Απόπειρα αρπαγής 18χρονης στην Ιεράπετρα – Συνελήφθη ο φερόμενος δράστης