
ΕΛΛΑΔΑ
Την τρίτη θέση κατέχει η Αλόννησος στο νέο κατάλογο που δημοσίευσε το Lonely Planet με τους 23 προορισμούς του πλανήτη που προσφέρονται για όσους ταξιδεύουν μόνοι.
Όπως αναφέρει το δημοφιλές ταξιδιωτικό ειδησεογραφικό μέσο, «ο σωστός σχεδιασμός ενός ταξιδιού χωρίς συνοδοιπόρους δεν είναι απλά μια τυπική διαδικασία αλλά έχει εξελιχθεί σε τέχνη. Με την τάση του solo travelling να αποκτά συνεχούς νέους υποστηρικτές, το 2025 θα είναι μια εξαιρετική χρονιά για ταξίδια αυτής της κατηγορίας». Ο διεθνής ιστότοπος θεωρεί παράγοντα – κλειδί για την επιτυχία αυτού του εγχειρήματος την προσεκτική επιλογή του προορισμού και στη συνέχεια προτείνει τα καταλληλότερα μέρη μετά από έρευνα ειδικών. Σημειώνεται ότι ο κατάλογος του Lonely Planet περιλαμβάνει την Ισλανδία, τη Λισαβόνα και την Αλόννησο στις τρεις πρώτες θέσεις.
Την δεκάδα συμπληρώνουν η Χάλκινη Ακτή της Ιρλανδίας, το Μόναχο, η Σίκκιμ της Ινδίας, η Τσιάνγκ- Μέι στην Ταϋλάνδη, το Βιετνάμ, η Σιγκαπούρη και το Ουζμπεκιστάν, ενώ η λίστα ολοκληρώνεται με προορισμούς από τις ΗΠΑ, την Ιαπωνία, το Πόρτο Ρίκο, το Μεξικό, το Μπελίζ, τον Ισημερινό, το Περού, τη Νότιο και Δυτική Αφρική, τις Φιλιππίνες, την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία.
Σύμφωνα με το Lonely Planet, «η Αλόννησος αποκαλύπτει μοναδικές φυσικές ομορφιές “ντυμένες” από πευκοδάση και τυρκουάζ νερά. Η απουσία μαζικού τουρισμού δίνει μια ευχάριστα φιλόξενη ατμόσφαιρα που συνάδει με τον αργό χαλαρωτικό ρυθμό ζωής, τα σοκάκια, τα μονοπάτια, τα ξωκλήσια και τη γραφική Παλιά Αλόννησο. Στην Αλόννησο ξεχωρίζουν το Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο ως ένα από τα μεγαλύτερα της Ευρώπης αλλά και το ναυάγιο της Περιστέρας που αποτελεί ένα εξαιρετικό υποβρύχιο μουσείο».
Μάλιστα, ενόψει της νέας σεζόν οργανώθηκαν από τον Δήμο Αλοννήσου με τη βοήθεια εξειδικευμένων συμβούλων, προγραμματισμένες επαφές στη διεθνή έκθεση τουρισμού στο Λονδίνο που ενώσεις ταξιδιωτικών συντακτών και επαγγελματιών, εκπρόσωποι τουριστικών φορέων και δημοσιογράφοι διεθνών μέσων έδειξαν το ενδιαφέρον τους σχετικά με τις δυνατότητες του προορισμού και τις ειδικές μορφές τουρισμού.
«Το νησί μας προσελκύει ένα μεγάλο εύρος ταξιδιωτών, οικογένειες, ζευγάρια, μεμονωμένους επισκέπτες και παρέες, που νιώθουν την Αλόννησο σπίτι τους και απολαμβάνουν ποιοτικές υπηρεσίες, μοναδική φύση, ανεπιτήδευτη φιλοξενία, τοπική κουζίνα, γαλαζοπράσινα νερά, χαλάρωση, θετική ενέργεια και μοναδικές δραστηριότητες. Η ποιότητα και η αυθεντικότητα της Αλοννήσου εκπλήσσουν ευχάριστα Έλληνες και ξένους επισκέπτες σε μια εποχή που η μαζικότητα και ο υπερτουρισμός έχουν κάνει την εμφάνιση τους σε πολλούς προορισμούς» επισημαίνει ο Δήμαρχος Αλοννήσου, Παναγιώτης Αναγνώστου.
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ροή Ειδήσεων

26/03/2025 | 19:12
Ζώδια: Γιατί τόσο πολλοί άνθρωποι είναι διαρκώς λυπημένοι τον τελευταίο καιρό, σύμφωνα με την αστρολογία
26/03/2025 | 18:58
Νίκος Αναστόπουλος για Κωνσταντίνο Καρέτσα: «Εάν συνεχίσει έτσι θα αφήσει εποχή, πρέπει να μείνει προσγειωμένος»
26/03/2025 | 18:24
Πως διαμορφώνεται ο νέος κατώτατος μισθός, οι τριετίες, οι μισθοί στο δημόσιο και το επίδομα ανεργίας από την 1η Απριλίου 2025

26/03/2025 | 18:17
Αυτοκτονία στον Βόλο: «Ο 18χρονος ένοιωθε βαθιά μοναξιά, τον είχαν απομονώσει οι συμμαθητές του»
26/03/2025 | 18:10
Λακωνία: Ο σοκαριστικός διάλογος του πατέρα της 15χρονης με αστυνομικό – «Ήπια λίγο, ζαλίστηκα και της έδωσα το τιμόνι»
26/03/2025 | 18:06
Ο Γιώργος Καρκάς μετά την κατάθεση του Σπύρου Μπιμπίλα: «Εξευτελισμένος, εγωπαθής, κοινωνιοπαθής, νάρκισσος»

26/03/2025 | 17:55
Καλλιθέα: Συνελήφθησαν τέσσερις ανήλικοι για ληστείες – Έκλεβαν συνομηλίκους απειλώντας τους με μαχαίρι
26/03/2025 | 17:45
Υπάλληλος της Βουλής συνελήφθη μετά την παρέλαση – Προσπαθούσε να γράψει υβριστικά συνθήματα στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη
26/03/2025 | 17:11
Θρίλερ με τον θάνατο αστέγου σε εστιατόριο της Αθήνας – Εργαζόμενοι τον μετέφεραν εκτός για να αποπροσανατολίσουν τις Αρχές

26/03/2025 | 16:59
Χάρης Βαρθακούρης: Μας πήρε οικογενειακώς η μπάλα, δεν ξέρω πόσοι από εσάς πιστεύετε στο μάτι ή τη γλωσσοφαγιά
26/03/2025 | 16:50
Νέα Σμύρνη: Σύλληψη δύο 13χρονων – Λήστεψαν τον ίδιο ανήλικο δύο φορές μέσα σε 48 ώρες

25/03/2025 | 19:50
Ο Μάκης Χριστοδουλόπουλος «πάγωσε» την Κατερίνα Καινούργιου: «Ερχόμουν από Θεσσαλονίκη και πήγα να πεθάνω»
26/03/2025 | 15:42
Σπύρος Μπιμπίλας στη δίκη Φιλιππίδη: «Ο Γιώργος Καρκάς χρησιμοποιείται ως μάρτυρας υπέρ του Πέτρου, του είχα κάνει πρόταση για σύμφωνο συμβίωσης»
26/03/2025 | 16:14
Χρήστος Κούγιας «κόλαφος»: «Πρώην συνεργάτες λοιδορούν τον πατέρα μου μετά τον θάνατό του και για την προσωπική του ζωή»
26/03/2025 | 11:00
Έλενα Τοπαλίδου: «Δεν πληρούσα τις βιολογικές προϋποθέσεις της γυναίκας για τη μητρότητα»
25/03/2025 | 16:00
Κόνι Μεταξά για τον χωρισμό της από τον Μάριο Καπότση: «Δεν τον μισώ, θα σας τα πω όλα αναλυτικά»

25/03/2025 | 22:30
Πένθος για την Αλεξάνδρα Νικολαΐδου: Πέθανε ο πατέρας της ανήμερα της 25ης Μαρτίου
26/03/2025 | 14:10
Ανδρέας Παπανδρέου: Τεράστιο πισωγύρισμα για τις ΗΠΑ η στάση του Τραμπ στο θέμα της κλιματικής αλλαγής
26/03/2025 | 11:56
Επεισόδιο Μπιμπίλα με Φιλιππίδη στη δίκη: -Πάμε έξω να τα πούμε – Εγώ παλεύω για τη ζωή μου εδώ, εσύ είσαι για πλάκα

26/03/2025 | 10:00
Φιλίτσα Καλογεράκου: Γιατί απείχε τηλεοπτικά μετά τη μεγάλη επιτυχία της «Μαρίας της Άσχημης»
26/03/2025 | 12:00
Ελισάβετ Κωνσταντινίδου: «Πιστεύω στη μετεμψύχωση, ότι είναι προκαθορισμένα τα πράγματα και ξαναερχόμαστε»

25/03/2025 | 17:00
Γιώργος Γαλίτης: «Αυτό δεν είναι κωμωδία, είναι μία σαχλαμπούχλα, μια χοντράδα, πληρώνουν εισιτήρια για να τους δουν»
Σχετικά Άρθρα

Χρήστος Κούγιας «κόλαφος»: «Πρώην συνεργάτες λοιδορούν τον πατέρα μου μετά τον θάνατό του και για την προσωπική του ζωή»
