Αθήνα

 

27 oC

ελαφρές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε... fast-forward!

Χαμός στο πλατό του ΣΚΑΪ: «Πάλι κουταμάρες λες!» – Τους έκλεισαν τα μικρόφωνα αλλά δεν σταματούσαν

ΕΛΛΑΔΑ

«Μαφία του Κορυδαλλού»: Οι διάλογοι του Λεκοτσάι με τον 65χρονο δικηγόρο & τον δημοσιογράφο

Ολόκληρους τους διαλόγους της «μαφίας του Κορυδαλλού» φέρνει στο «φως» ο «Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής». Σε αυτούς τους διαλόγους, ο Κλοντιάν Λεκοτσάι συνομιλεί

Συγκεκριμένα, με τον 65χρονο συζητά τη στάση που θα κρατήσει στην εκδίκαση της υπόθεσης και στους ισχυρισμούς για εκβιασμούς, που παρέθεσε ο έγκλειστος του σκανδάλου ENERGA POWER. Σε άλλο διάλογο γίνεται αναφορά στο σχέδιο επίθεσης στον Μάκη Βορίδη.

Μάλιστα, όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα, στις 25 Ιανουαρίου 2019, ο «Κλόντι» μιλά για περισσότερα από 12 λεπτά με τον 65χρονο δικηγόρο, εξηγώντας τη στάση που θα κρατήσει στο δικαστήριο και ποια θα είναι των «αντιπάλων».

– Αρχηγός Μαφίας: Τι θέλει να κάνει; Πού θέλει να καταλήξει; Θέλω τη συνολική, γιατί τα παιδιά που το είδαν εδώ, οι Κούρδοι, που σου είπα εσένα θα με πάρουν με… παντόφλες, γιατί όταν θέλουν να σε ξεφτιλίσουν εδώ, δεν χτυπάνε με φάπες, παίρνουν την παντόφλα και σε βαράνε στη μάπα με παντόφλα. Στον λόγο μου, είναι τρελοί…

– 65χρονος δικηγόρος: Ναι.

– Αρχηγός Μαφίας: Και όταν τους είπα ότι έτσι και έτσι, ο άνθρωπος έχει τέσσερα χρόνια που και αδερφός μου να ήτανε, άσε που ήθελα να του πάρω και τη ζωή και από πάνω, ξέρεις τι μου είπανε; Την παντόφλα. Τι θα μας πούνε του λέω εγώ για σένα. Γιατί σε σέβονται και οι ίδιοι, κατάλαβες; Γι’ αυτό που έχεις κάνει. Γιατί ότι τέτοιο, έχω δύο-τρία άτομα που τα συζητάω, δεν κάνω με το κεφάλι εγώ, να ξέρεις πάντα. Και αυτό. Εσένα που σου πάει το μυαλό, τι θέλει;

– 65χρονος δικηγόρος: Λέω, νομίζω ότι αυτό που ήθελε είναι να το χρησιμοποιήσει αυτό το χαρτί στο δικαστήριο, για να πει ότι δεν έχει καμία δουλειά και καμία ανάμιξη σε αυτή την ιστορία τη δικιά μου.

– Αρχηγός Μαφίας: Ναι.

– 65χρονος δικηγόρος: Και ότι αυτό του το κάναμε επίτηδες για να του φάμε λεφτά.

– Αρχηγός Μαφίας: Ααα, ναι όμως είδες, είχε βάλει και το όνομα του άλλου, του…

Η οφειλή 5 εκατ. ευρώ

Σε άλλο διάλογο ο Κλόντι εμφανίζει στον 65χρονο δικηγόρο μια «οφειλή» προς μία δικηγόρο της Λαμίας και τα αντεπιχειρήματα που θα παραθέσουν στους ισχυρισμούς του Αριστείδη Φλώρου περί εκβιασμού του.

– Αρχηγός Μαφίας: Η δικηγορίνα που έχω από τη Λαμία.

– 65χρονος δικηγόρος: Ναι, την κοπέλα.

– Αρχηγός Μαφίας: Μπράβο, η κοπέλα, γιατί αυτή μου έχει ζητήσει εμένα 5.000 και εμείς έχουμε δώσει μόνο 1.700 και… όχι, δεν σ’ το λέω για τα λεφτά, σου λέω ότι μου είπε για την άλλη φορά τώρα που έρχεται 15 (του μήνα), μου λέει πρέπει να είσαι εκεί παρών, γιατί θα μιλήσουνε και ο Αλέξανδρος (Λυκουρέζος) και ο Γιώργος (Αντωνόπουλος).

– 65χρονος δικηγόρος: Ναι, ναι.

– Αρχηγός Μαφίας: Απλά θα είναι και ο Φλώρος.

– 65χρονος δικηγόρος: Βέβαια.

– Αρχηγός Μαφίας: Και εκεί σε κάποιες φάσεις θα πρέπει να σηκωθώ εγώ για να πω τα λόγια μου. Κατάλαβες; Οτι, όπως είπες εσύ, θα πω, κατάλαβες; Τώρα εντάξει, εγώ που είμαι Αλβανός, θα το πιστέψετε ότι ζητήσαμε πέντε εκατομμύρια, γιατί είπα λάθος, πέντε χιλιάρικα, πέντε εκατομμύρια. Και ο Αλέξανδρος έχει ανάγκη για δύο εκατομμύρια; Που με δύο εκατομμύρια πάει κάθε πρωί στην τουαλέτα και… ο κύριος Γιώργος (προφυλακισμένο δικηγόρος) έχει ανάγκη για τρία εκατομμύρια που ούτε για τουαλέτα δεν τους… με καταλαβαίνεις με τι έννοια…

– 65χρονος δικηγόρος: Ναι, βέβαια.

– Αρχηγός Μαφίας: Αυτά.

– 65χρονος δικηγόρος: Να ‘σαι καλά.

– Αρχηγός Μαφίας: Να ‘σαι καλά και εσύ, εγώ τι να σου πω, πότε… εσύ, πότε βλέπεις να, να είσαι, να σηκωθείς, σε τέτοια εννοώ που μπορείς να μαζέψεις κανά φράγκο.

– 65χρονος δικηγόρος: Την Τρίτη, Τετάρτη.

– Αρχηγός Μαφίας: Τρίτη, Τετάρτη ε;

– 65χρονος δικηγόρος: Ναι.

Η συνομιλία με δημοσιογράφο

Η συζήτηση του Κλοντιάν Λεκοτσάι με δημοσιογράφο επικεντρώνεται σε CD με καταγεγραμμένες συνομιλίες, το οποίο υπάρχει σε δικογραφία και το οποίο δεν έχει απομαγνητοφωνηθεί ολόκληρο.

– Αρχηγός Μαφίας: Ναι, όμως αυτοί μπορούν… να πούμε εμείς θέλουμε για την υπόθεση δεν μπορούμε να ακούμε 68 giga που μιλάνε ο κόσμος ότι θέλουν.

– Δημοσιογράφος: Δεν έχει σημασία, θα του πεις ποια θέλεις ακριβώς, θα του πει ο δικηγόρος από εκεί μέχρι εκεί.

– Αρχηγός Μαφίας: Ααα…

– Δημοσιογράφος: Οχι όλο, θα του πει θέλω από εκεί ως εκεί να το εξετάσετε, από το τάδε λεπτό ως το τάδε λεπτό.

– Αρχηγός Μαφίας: Ναι, υπάρχει εκεί μέσα, υπάρχει ότι ο Αλέξανδρος, ο πώς τον λένε ο Λ…

– Δημοσιογράφος: Ναι.

– Αρχηγός Μαφίας: Ζητάει από τον Ζαφειρόπουλο, υποτίθεται, δύο εκατομμύρια, εγώ ζητάω πέντε εκατομμύρια, ε, κάποιος άλλος ζητάει ένα εκατομμύριο.

– Δημοσιογράφος: Είναι αλήθεια αυτά.

– Αρχηγός Μαφίας: Είναι αλήθεια;

– Δημοσιογράφος: Ναι, υπάρχει σε κατάθεση… Από του δικηγόρου του Αναγνωστόπουλου, του Φλώρου.

– Αρχηγός Μαφίας: Μπράβο, εκεί είναι το ωραίο.

– Δημοσιογράφος: Το θέμα είναι άλλο να το καταθέσεις και άλλο η φωνή, κατάλαβες;

[inline_article order=”1″]

Η δικηγόρος από τη Λαμία και οι «καρχαρίες»

Στις 9 Φεβρουαρίου 2019 ο αρχηγός της Μαφίας των φυλακών μιλά με μία δικηγόρο από τη Λαμία σχετικά με τον χειρισμό της υπόθεσης.

– Αρχηγός Μαφίας: Εεε, τώρα, σε εμάς, που θα έρθει η θέση μας, εμείς τι λέμε τώρα; Τι σκέφτεσαι εσύ;

– Δικηγόρος: Λοιπόν.

– Αρχηγός Μαφίας: Με τι λογική τώρα.

– Δικηγόρος: Καταρχάς αρνείσαι.

– Αρχηγός Μαφίας: Εννοείται ότι αρνούμαι.

– Δικηγόρος: Ετσι αρνείσαι λοιπόν, από εκεί και πέρα έχεις δύο επιλογές, ή δεν ξέρω ποιος είναι, ή παίζω, παίχτηκαν τόσα παιχνίδια, οικονομικά παιχνίδια, πολιτικά παιχνίδια πίσω από την πλάτη μου, που πάει κάπου το μυαλό μου, αλλά δεν έχω αποδείξεις.

– Αρχηγός Μαφίας: Και για πού το πετάμε το μπαλάκι; Λέμε κάπου πάει;

– Δικηγόρος: Στους… καρχαρίες.

– Αρχηγός Μαφίας: Στον καρχαρία που έχω απέναντί μου;

– Δικηγόρος: Ναι.

– Αρχηγός Μαφίας: Που είναι στην οικογένεια;

– Δικηγόρος: Ναι, ναι.

Το σχέδιο επίθεσης στον Βορίδη

Στην ίδια συνομιλία, ο Κλόντι και ο δικηγόρος μιλούν για τον συνήγορο πολιτικής αγωγής της οικογένειας Ζαφειρόπουλου, Μάκη Βορίδη, στον οποίο ήθελε να επιτεθεί μέσα στη δικαστική αίθουσα.

– Αρχηγός Μαφίας: Γιατί τον κύριο, εδώ δείχνει ότι τον έχουνε διώξει μια φορά επειδή ήταν ναζιστής.

– Δικηγόρος: Τι ήτανε;

– Αρχηγός Μαφίας: Ο κύριος, για τον Βορίδη λέμε εεε;

– Δικηγόρος: Ναι.

– Αρχηγός Μαφίας: Μια φορά τον έχουνε διώξει.

– Δικηγόρος: Α ναι, με τα τσεκούρια, ναι.

– Αρχηγός Μαφίας: Με τα τσεκούρια.

– Δικηγόρος: Ναι.

– Αρχηγός Μαφίας: Μια φορά αυτός, αυτός εδώ βγαίνει, δεν έχει πρόβλημα, δεν μπορεί να τον κρατήσει κανείς φυλακή, δεν μπορείτε, μόνο εμείς οι ααα, τα αλβανάκια πρέπει να βγάλουμε φυλακή, επειδή έτσι θέλει ο κύριος και ο κύριος. Κάντε εσείς τη δουλειά σου, εντάξει οι καρχαρίες εδώ.

– Δικηγόρος: Μμμ.

– Αρχηγός Μαφίας: Δεν μας αφήνουν και οι καρχαρίες γυναίκες που είναι εδώ.

– Δικηγόρος: Μμμ.

– Αρχηγός Μαφίας: Να τους ξεφτιλίσω έτσι, με το γλυκό όχι μεεε….

– Δικηγόρος: Ναι, με καλά λόγια, αλλά θα σ’ τα πω όλα.

Η μεταφορά των μαρτύρων στην απομόνωση

Ο βαρυποινίτης, αρχηγός της μαφίας των φυλακών, συνομιλεί με τον 65χρονο δικηγόρο σχετικά με την υπόθεση Ζαφειρόπουλου και τους μάρτυρες:

– Αρχηγός Μαφίας: Και να σε ρωτήσω κάτι, κύριε Γιώργο. Τώρα οι δημοσιεύσεις δίνουν πολλά πράγματα, όμως για να μας προστατεύουν εμάς τους δύο, εμένα και τον Ολτι, δεν προστατεύουνε. Εχθές ήρθαν και πήρανε μεσάνυχτα και τον έχουνε βάλει στα πειθαρχεία δύο μάρτυρες, ο ένας είναι ο μάρτυρας που δίνει τον Φλώρο κανονικά και ο άλλος είναι αυτός που έχει γίνει το τηλέφωνο με τον κύριο Ζαφειρόπουλο. Τώρα δώσε μου μία επιλογή εσύ τι να κάνω, πού να φωνάξω για αυτούς τους μάρτυρες. Γιατί τους πήραν από έψιλον και τους βάλανε σε απομόνωση. Μ’ ακούτε;

– 65χρονος δικηγόρος: Ισως φοβούνται μήπως γίνει τίποτα και με τον άλλον.

– Αρχηγός Μαφίας: Τι να φοβούνται όλοι ότι είναι μάρτυρες, που είναι εκ μέρους μου να τους πάνε να τους δηλητηριάζουνε; Σε απομόνωση αλλού για να μην υπάρχει μάρτυρας; Μετά ποιοι θα δικάσουνε εμένα ή τον Ολτι… Γιατί έτσι φαίνεται το θέμα. Με ποιον να μιλήσω που μπορώ να ζητήσω βοήθεια; Ή να γα… τον Βορίδη την ημέρα του δικαστηρίου.

Ανθρωποκτονία Ζαφειρόπουλου: Υποδείξεις από τον υπαρχηγό της οργάνωσης σε μάρτυρα της υπόθεσης

Στη δικογραφία της υπόθεσης υπάρχει και άλλη συνομιλία του επιχειρησιακού υπαρχηγού της Μαφίας του Κορυδαλλού με μία μάρτυρα της υπόθεσης της ανθρωποκτονίας του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου. Ο υπαρχηγός της οργάνωσης της κάνει… υποδείξεις.

– Δολοφόνος Ζαφειρόπουλου: Εεε, αυτά που σου είπα, τα θυμάσαι;

– Μάρτυρας: Ναι.

– Δολοφόνος Ζαφειρόπουλου: Οτι εγώ σε ανάγκαζα που πήγαινες ανακριτή.

– Μάρτυρας: Το ξέρω ότι με έστειλες εσύ στον ανακριτή να πω αυτή την κατάθεση, λόγω επειδή ότι απειλούσαν την οικογένειά σου και έλεγαν θα σκοτώσουν και εμένα.

– Δολοφόνος Ζαφειρόπουλου: Ναι. Γι’ αυτό σε πήγαινα εγώ. Πήγαινες εσύ από τον φόβο και σε πήγαινα εγώ και να πεις αυτά.

– Μάρτυρας: Ναι.

– Δολοφόνος Ζαφειρόπουλου: Και να μην βγει το όνομά του και λέγαμε το όνομα το…

– Μάρτυρας: Του τάδε (ακατάληπτη λέξη το επώνυμο).

– Δολοφόνος Ζαφειρόπουλου: Του τάδε και το δικό μου. Για να μη βγει το δικό του.

– Μάρτυρας: Οκ.

– Δολοφόνος Ζαφειρόπουλου: Οταν θα πηγαίνουμε ανακριτή και αυτά, ξέρεις ότι θα πω θα έρθει η γυναίκα μου, μάρτυρα, ότι εγώ σε έβαζα. Την αλήθεια, εντάξει; Τώρα θα πούμε την αλήθεια ότι δεν φοβόμαστε. Με ακούς;

– Μάρτυρας: Σε ακούω.

– Δολοφόνος Ζαφειρόπουλου: Τώρα θα πούμε την αλήθεια ότι δεν φοβόμαστε.

– Μάρτυρας: Γιατί να το πω στον ανακριτή; Θα τα πω στο δικαστήριο.

– Δολοφόνος Ζαφειρόπουλου: Ναι ρε, αν σε φωνάζουνε.

– Μάρτυρας: Ναι, αλλά μην ανακατευτείς στον ανακριτή, ρε.

– Δολοφόνος Ζαφειρόπουλου: Αν σε φωνάζουνε, ρε.

– Μάρτυρας: Είπα! Οτι είναι να πω την αλήθεια θα το πω μόνο στο δικαστήριο.

– Δολοφόνος Ζαφειρόπουλου: Ναι, θα τα πεις στο δικαστήριο αν τύχει σε φωνάζουνε λέω, θα σε γα… αν τύχει λέω και σε φωνάξουνε, γιατί θα μου πάρουν κατάθεση εμένα, κατάλαβες. Οτι τα ξέρει και η γυναίκα μου, ότι την έστειλα εγώ επίτηδες στον ανακριτή και αυτά, γιατί με απείλησε αυτό, θα σε σκοτώσω, τη γυναίκα σου, τα παιδιά σου και σένα μέσα στη φυλακή, πάλι, γι’ αυτό την έστειλα, εγώ να βρει τάδε και εμένα. Θα πούμε την αλήθεια.

Ροή Ειδήσεων

29/09/2022 | 19:37

Κόντρα Άδωνι Γεωργιάδη – Βουλαρίνου για τα τραπεζοκαθίσματα: «Απαράδεκτο δωράκι της κυβέρνησης»

29/09/2022 | 19:27

«Καφέ της Χαράς»: Πως είναι σήμερα η «κόρη» της Τζόυς Ευείδη, η μικρή Μπουλίτσα!

29/09/2022 | 19:18

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Η δημοσιονομική πολιτική της κυβέρνησης εκτός από αναποτελεσματική, είναι και βαθιά άδικη

29/09/2022 | 19:04

Ακυρώθηκε το αποψινό δείπνο Μητσοτάκη με φον ντερ Λάιεν

29/09/2022 | 18:55

Παγιδευμένοι spoiler: Ο Θοδωρής δολοφονεί εν ψυχρώ τον Κοσμά

29/09/2022 | 18:48

Θέατρο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΟΡΝ: H Μαρία Ναυπλιώτου είναι η «Φιλουμένα Μαρτουράνο» σε σκηνοθεσία Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλου

29/09/2022 | 18:35

Κινητή τηλεφωνία: Ανησυχία για μπλακ άουτ τον χειμώνα λόγω των διακοπών ρεύματος

29/09/2022 | 18:28

ENEL GREEN POWER: 1.000 μερίδες φαγητού για τους αστέγους της πόλης, από την εθελοντική ομάδα της εταιρείας

29/09/2022 | 18:27

Μαρία Σάκκαρη: Δέχτηκε «επίθεση» από έντομα εν ώρα αγώνα – Δείτε το βίντεο

29/09/2022 | 18:21

Η αυξανόμενη σημασία της αποθήκευσης ενέργειας και η διαχείριση ηλεκτρικών δικτύων στο επίκεντρο του workshop του ΙΕΝΕ

29/09/2022 | 18:20

Ελένη Μενεγάκη σε Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη: «Τα πρώτα χρόνια σε έτρεμα»

29/09/2022 | 18:13

Απίστευτο περιστατικό στο Περιστέρι: Γαμπρός δεν πήγε δύο φορές στον γάμο του

29/09/2022 | 18:02

Ζωγράφου: «Ξέρω τι παιδί έχω μεγαλώσει, δεν πιστεύω ότι είχε τέτοιες εμπλοκές», λέει η μητέρα της 22χρονης δόκιμης

29/09/2022 | 17:59

GNTM: Τέλος η Σοφία Χατζηπαντελή από το ριάλιτι

29/09/2022 | 17:49

Μαργαρίτα Θεοδωράκη: Η συγκινητική ανάρτηση για τη μητέρα της – «Μόνη της πια. Μανούλα μου!…»
Χαμός στο πλατό του ΣΚΑΪ: «Πάλι κουταμάρες λες!» – Τους έκλεισαν τα μικρόφωνα αλλά δεν σταματούσαν
Ζωγράφου: «Είναι δυνατόν μια δόκιμη να γνώριζε τις κινήσεις της ΕΛ.ΑΣ.; Δεν έχει σχέση με όλα αυτά», λέει η μητέρα της 22χρονης
Κερατέα: Θρίλερ με τον 25χρονο που είχε εξαφανιστεί από τον Άλιμο – Βρέθηκε καμένος σε ερημική περιοχή 
Δυστυχώς: Εντοπίστηκε νεκρός ο 25χρονος από τον Άλιμο που αγνοείτο
Τρίκαλα: Πέθανε την ίδια ημέρα που 18 χρόνια πριν, η κόρη του σκοτώθηκε στον Μαλιακό
Ζωγράφου: «Εάν δεν είχα σηκώσει το χέρι θα με είχε τραυματίσει στην καρωτίδα» λέει η ανθυπαστυνόμος