Αθήνα

9 oC

αραιές νεφώσεις

Μακελειό στη Βάρη: Ο γιος του ενός θύματος είχε εκπαιδευθεί για τυχόν επίθεση! «Ήξερα πως πρέπει ν’ αντιδράσω…»

«Ήξερα πως πρέπει ν’ αντιδράσω…», είπε ο 10χρονος γιος ενός από τους δύο Μαυροβούνιους που δολοφονήθηκαν σε ταβέρνα στη Βάρη και οι αρχές καταλήγουν σε ένα συμπέρασμα.

«Ήξερα πως πρέπει ν’ αντιδράσω…», είπε ο 10χρονος γιος ενός από τους δύο Μαυροβούνιους που δολοφονήθηκαν σε ταβέρνα στη Βάρη και οι αρχές καταλήγουν σε ένα συμπέρασμα.

Όπως διαπίστωσαν οι αστυνομικοί, ο 10χρονος μόλις σημειώθηκε η εισβολή των τριών δολοφόνων που σκότωσαν το πατέρα του κι έναν στενό φίλο του έσπευσε να χωθεί κάτω από το τραπέζι προκειμένου να μην τραυματισθεί από τα πυρά. Κάτι που αποδίδεται, ύστερα από μια αρχική συζήτηση μαζί του στο νοσοκομείο, σε «εκπαίδευση» και συμβουλές που φαίνεται να είχε δεχθεί από τον πατέρα του ή κι άλλους συγγενείς για πως θα έπρεπε ν’ αντιδράσει σε περίπτωση φονικής επίθεσης.

Σύμφωνα με tovima.gr, το εν λόγω θύμα της δολοφονικής επίθεσης στην Βάρη, που ήταν ιδιοκτήτης αλυσίδας πιτσαριών στο Κότορ, είχε τραυματισθεί από πυροβολισμούς το 2008 και μετά φέρεται να έφυγε από το Μαυροβούνιο για πέντε χρόνια. Αναφέρθηκε ως ο κύριος οργανωτής διακίνησης μεγάλου φορτίου κοκαΐνης που κατασχέθηκαν προ μερικών ετών από τις Ρουμανικές διωκτικές αρχές όταν ένα πλοίο ανατράπηκε στο Δούναβη. Ακόμη ο ίδιος και δύο ακόμη άτομα κατηγορήθηκαν ότι τον Μάρτιο του 2016 προσπάθησαν να σκοτώσουν δύο μέλη αντίπαλης συμμορίας.

Έκλεισαν τον δρόμο στο αυτοκίνητο των θυμάτων, μια γκρι BMW, κι άρχισαν να τους γαζώνουν. Ένας εκ των «στόχων» τραυματίσθηκε σοβαρά. Ένας άλλος εκ των συμμετεχόντων στη προαναφερόμενη επίθεση, κατηγορήθηκε για απόπειρα δολοφονίας της συζύγου του αρχηγού της αντίπαλης συμμορίας. Κι έτσι ο δολοφονηθείς στη Βάρη, φαίνεται ότι είχε τον διαρκή φόβο ότι θα υπάρξει ανταποδοτικό κτύπημα εναντίον του. Μάλιστα φαίνεται να είχε προμηθευθεί πλαστά διαβατήρια από κύκλωμα πλαστογράφων που κατηύθυνε μια τραγουδίστρια κι ένας συνεργός της. Ο άλλος εκ των δολοφονηθέντων στην Βάρη καταδικάστηκε ερήμην σε ποινή κάθειρξης 12 ετών για την απόπειρα της βομβιστικής επίθεσης στο αυτοκίνητο και μια σειρά άλλων επιθέσεων και τα ίχνη του είχαν χαθεί από το 2012.

Σύμφωνα με άλλες αναφορές οι δύο δολοφονηθέντες που είχαν επιλέξει τα νότια προάστια της χώρας μας για «κρησφύγετο», είχαν προχωρήσει σε μεθοδικές ενέργειες για να εξαϋλώσουν τα ίχνη τους, είχαν χάσει βάρος κι είχαν αφήσει γενειάδα. Ακόμη χρησιμοποιούσαν παντού πλαστά στοιχεία ταυτότητας αν και συχνά επισκέπτονταν τα ίδια «στέκια» όπως το εστιατόριο της Βάρης. Όμως στάθηκε μοιραία η επίσκεψη από τα μέλη της οικογένειάς τους για τις εορτές αφού φαίνεται να παρακολουθούντο από άλλους κακοποιούς του Κότορ.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι σύζυγοι των δύο θυμάτων της δολοφονικής επίθεσης αρνήθηκαν να αποκαλύψουν οτιδήποτε για τις εγκληματικές δραστηριότητες αλλά και την φονική βεντέτα με περίπου 40 θύματα στο Μαυροβούνιο. Φαίνεται να έδωσαν ιδιαίτερα «προσεκτικές» καταθέσεις πιθανόν με τον φόβο νέας ανταποδοτικής επίθεσης.

Send this to a friend