Αθήνα

14 oC

σποραδικές νεφώσεις

«Μού έβγαλε το εσώρουχό μου και μού έκανε κάτι κακό και εγώ πονούσα»: Κατάθεση-σοκ της 12χρονης στη Μάνη

Σοκ προκαλούν τα νέα στοιχεία που έρχονται στο φως για τον ιερέα που φέρεται να ασελγούσε πάνω σε δωδεκάχρονο κορίτσι στη Μάνη.

Σοκ προκαλούν τα νέα στοιχεία που έρχονται στο φως για τον ιερέα που φέρεται να ασελγούσε πάνω σε δωδεκάχρονο κορίτσι στη Μάνη.

Η 12χρονη έσπασε τη σιωπή της τον περασμένο Φεβρουάριο, ενώ φιλοξενούταν στο «Χαμόγελο του Παιδιού». Στην κατάθεση της είχε αναφέρει: «Ο μπαμπάς (σ.σ. εννοεί τον παπά) ήρθε χωρίς το παντελόνι και το εσώρουχο και μου έβγαλε το παντελόνι και το κιλοτάκι μου και μου έκανε κάτι κακό και εγώ πονούσα. Αυτό έχει γίνει και μία άλλη φορά. Μετά ήλθε η μαμά στο σπίτι και μας βρήκε στο κρεβάτι. Είπε “τι κάνετε εκεί;” Εγώ της είπα οτι ο… μπαμπάς το έκανε αυτό με το ζόρι. Η μαμά μετά με χτύπησε με τα χέρια της. Αυτά που μου έκανε ο ιερέας μου τα είχε κάνει και ο παππούς».

Ο παπάς αρνείται τις κατηγορίες και δηλώνει ότι τη μικρή  «την είχε πειράξει» ο παππούς της. «Έχω μεγαλώσει έξι παιδιά και τα πέντε ήταν κορίτσια. Το παιδί έμεινε ενάμιση μήνα στο σπίτι, η μητέρα έπαθε νευρική κρίση και ειδοποίησα το κέντρο υγείας με την κόρη μου, παραδώσαμε το παιδί στην αστυνομία καθώς δεν έχω ούτε κηδεμονία ούτε επιμέλεια. Εμείς ειδοποιήσαμε το Χαμόγελο του Παιδιού. Αυτό το παιδί το έχουν μπλέξει, το έχουν βάλει, κατά 90% η μητέρα» γιατί από την πρώτη στιγμή μας είχε πει πως το είχε πειράξει σεξουαλικά ο παππούς του (ο πατέρας της μητέρας του)».

«Το περιέβαλα με στοργή και αγάπη, το διάβαζα να μάθει γιατί δεν είχε πάει ποτέ σχολείο. Είμαι 33 χρόνια ιερέας, δεν έχω δώσει το παραμικρό δικαίωμα. Δεν το χτύπησα ποτέ με ζώνη, δεν είμαι βίαιος άνθρωπος, δεν μου αρέσει η βία και ειδικά σε ένα μικρό παιδί. Όταν η μητέρα βγήκε από το νοσοκομείο με πήρε τηλέφωνο και με παρακαλούσε επειδή δεν είχε πού να πάει, ήρθε μαζί με τον γιο της και έμεινε μαζί μου έως τον Αύγουστο του 2019. Επισκεπτόμασταν το παιδί, ο εισαγγελέας είχε ορίσει να έχουμε και τηλεφωνική επικοινωνία, τον Σεπτέμβριο του κάναμε τα γενέθλιά του», είπε ο ιερέας.

Send this to a friend