Αθήνα

18 oC

ελαφρές νεφώσεις

«Ζω την απόλυτη καταστροφή από εκείνη τη μέρα»: Συγκλονίζει ο πυροσβέστης που έχασε τη σύζυγο και το μωρό του στο Μάτι (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο πυροσβέστης που έχασε τη σύζυγό του και το έξι μηνών μωρό του μίλησε για πρώτη φορά στο αυστραλιανό κανάλι ABC News για την 23η Ιουλίου, την ημέρα, δηλαδή που έχασε τα πάντα στη μεγάλη πυρκαγιά στο Μάτι.

Υπενθυμίζεται, ότι ο άτυχος άνδρας κλήθηκε να δώσει μάχη με τις φλόγες στην Ανατολική Αττική όταν η σύζυγος και το παιδάκι του κινδύνευσαν από τη φωτιά που είχε μπει στον οικισμό.

«Ήταν η απόλυτη καταστροφή. Ζω την απόλυτη καταστροφή από εκείνη τη μέρα και μετά. Όχι μόνο εγώ, αλλά και οι γονείς της και όλη η οικογένειά μου. Είναι κάτι το οποίο δεν μπορείς να το δεχτείς εύκολα, είναι κάτι το οποίο εύχεσαι να μην το ζήσει κανένας, ούτε ο εχθρός σου. Αισθάνομαι πολλά, αλλά όχι θυμό, με την έννοια ότι δεν ξέρω με ποιον να οργιστώ. Να είμαι θυμωμένος με τον Θεό; Να είμαι θυμωμένος με τους ανθρώπους; Να είμαι θυμωμένος με τον εαυτό μου; Να είμαι θυμωμένος γενικότερα;» λέει ο πυροσβέστης.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Μόλις έμαθε τι συμβαίνει και πως η φωτιά απειλούσε το Μάτι, ο Ανδρέας Δημητρίου προσπάθησε να επικοινωνήσει με τη σύζυγό του, Μαργαρίτα. Όταν τα κατάφερε, η ίδια τον ενημέρωσε ότι είχε κατέβει με το μωρό στην παραλία. Τότε ο ίδιος κατευθύνθηκε στην ακτή και βρήκε τη σύζυγό του αναίσθητη και το μωρό δίπλα της.

Το μωρό μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Η Μαργαρίτα δεν ξύπνησε από το κώμα και άφησε την τελευταία της πνοή 12 μέρες μετά...

Δείτε ΕΔΩ το σχετικό βίντεο του αυστραλιανού δικτύου ABC

Send this to a friend