Αθήνα

24 oC

σποραδικές νεφώσεις

Μάτι: 8 αξιωματικούς του Λιμενικού και του Στρατού κάλεσαν οι εισαγγελείς να δώσουν ανωμοτί κατάθεση

Μαζί και ο 65χρονος

Ύποπτοι και συνήγοροι, κλήθηκαν χθες από τον εισαγγελέα, παίρνοντας τελικά προθεσμία για να μελετήσουν την ογκώδη δικογραφία που αριθμεί 6.000 σελίδες και στη συνέχεια να καταθέσουν τα υπομνήματα με τις εξηγήσεις τους.

Όλες οι προθεσμίες που δόθηκαν ξεκινούν από τις 2 Νοεμβρίου και φθάνουν μέχρι και τις 12 Νοεμβρίου, χωρίς όμως να αποκλείεται να ζητηθεί και επιπλέον χρόνος, ακόμη και να υποβληθούν ενστάσεις από κάποιους εμπλεκόμενους που μπορεί να καθυστερήσουν την ολοκλήρωση της απόδοσης ευθυνών.

Εκτός από τους 21 εμπλεκόμενους της ποινικής δικαιοσύνης, θα καταθέσουν και ακόμη 8 πρόσωπα, τα οποία θα λογοδοτήσουν ενώπιον της στρατιωτικής δικαιοσύνης. Μεταξύ αυτών και ο 65χρονος που φέρεται ότι έβαλε την φωτιά, με την σπίθες της οποίας, ξεκίνησε η πυρκαγιά, από την περιοχή του Νταού Πεντέλης.

Για ανωμοτί κατάθεση έλαβαν κλήση από τους εισαγγελείς και πήραν επίσης προθεσμία μεταξύ άλλων και: η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, οι δήμαρχοι  Ηλίας Ψινάκης και ο Ευ. Μπουρνούς αλλά και ο πρώην γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Ιωάννης Καπάκης, ο πρώην αρχηγός της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σωτήρης Τερζούδης, ο πρώην αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Κωνσταντίνος Τσουβάλας, στελέχη της Πολιτικής Προστασίας, της ΕΛ.ΑΣ., της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Μένει, επίσης, η δικογραφία που έχει ανοίξει, μετά από την παραγγελία του Σταύρου Κοντονή, για τις πολεοδομικές παραβάσεις στην περιοχή της Ανατολικής Αττικής. Ο εισαγγελέας έχει σχηματίσει ήδη ξεχωριστή δικογραφία για αυτό το θέμα, ώστε να διερευνηθεί εάν τηρήθηκαν τα προβλεπόμενα από τη νομοθεσία για την ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών στις παραλίες και τις ακτές.

Send this to a friend