Αθήνα

5 oC

ελαφρές νεφώσεις

«Μάχη» με τις φλόγες σε Αυλώνα, Ηλεία, Κορινθία και Κρήτη- Παραμένουν ισχυροί οι άνεμοι

Σκληρή "μάχη" με τις φλόγες δίνουν από εχθές οι πυροσβέστες σε Ηλεία, Κορινθία, Κρήτη και Αυλώνα, με το έργο της κατάσβεσης να γίνεται δυσκολότερο εξαιτίας των ισχυρών ανέμων, που πνέουν στη χώρα. 

Στον Αυλώνα, οι δυνάμεις της πυροσβεστικής επιχειρούσαν όλη τη νύχτα. Στο σημείο δίνουν μάχη με τις φλόγες 20 άτομα πεζοπόρου τμήματος και 55 πυροσβέστες με 24 οχήματα, ενώ θα εκτιμηθεί η κατάσταση προκειμένου να αποφασιστεί αν θα χρειαστεί να συνδράμουν και εναέρια μέσα.

Η πυρκαγιά έχει ξεσπάσει σε δύσβατο σημείο, με πυκνή βλάστηση και οι άνεμοι κάνουν την κατάσταση ακόμη πιο δύσκολη.

Στα Αγναντα Ηλείας, η φωτιά οριοθετήθηκε και εκεί οι καιρικές συνθήκες είναι πιο ευνοϊκές. Επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 12 οχήματα. Σε εξέλιξη αλλά οριοθετημένη είναι η πυρκαγιά και στη Στύλια Κορινθίας. Εκεί βρίσκονται 42 πυροσβέστες με 42 οχήματα.

Πιο δύσκολη φαίνεται να είναι η κατάσταση στην Κρήτη, όπου και σήμερα πνέουν θυελλώδεις άνεμοι. Στη φωτιά στον Κίσσαμο αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από την πυροσβεστική, δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο, αλλά στο σημείο παραμένουν 10 πυροσβέστες με 4 οχήματα, καθώς υπάρχει ο φόβος αναζωπυρώσεων εξαιτίας των ανέμων.

Send this to a friend