Αθήνα

14 oC

αίθριος καιρός

«Με απειλούσε ότι θα σκότωνε τη μητέρα μου – Με βάραγε για 5 λεπτά»: Σοκάρει η μαρτυρία του 11χρονου μαθητή στους Αμπελόκηπους (vid)

Σοκάρουν οι λεπτομέρειες της υπόθεσης ξυλοδαρμού ενός 11χρονου μαθητή από τον 53χρονο πατέρα συμμαθήτριάς του σε σχολείο στους Αμπελόκηπους.

Μιλώντας στο OPEN εξιστορεί με κάθε λεπτομέρεια την τραυματική εμπειρία που έζησε στα χέρια του πατέρα της συμμαθήτριας του: «Μετά την επόμενη μέρα ήρθε ο πατέρας της και μετά με απειλούσε και έβριζε ότι θα σκότωνε τη μητέρα μου, την οικογένειά μου και αυτά. Όταν την είχα βρίσει, αυτός νευρίασε, με βάραγε περίπου πέντε λεπτά σε όλο το σώμα μου, με κλωτσιές και μπουνιές. Μετά, όταν είχα πέσει κάτω, ακόμη με βάραγε με κλωτσιές στην κοιλιά».

Όλα ξεκίνησαν από έναν καυγά μεταξύ παιδιών που εξελίχθηκε σε εφιάλτη για τον 11χρονο. «Το μπουκάλι ενός φίλου μου ήταν ανοιχτό. Μετά έπεσε, έβρεξα αυτό το κοριτσάκι και μετά με έβρεξε. Της ζήτησα συγγνώμη, αλλά μου είπε ότι θα τα πει όλα στον πατέρα της. Στον διάδρομο που βγαίναμε το κοριτσάκι με χτύπησε με ένα μπουκάλι γυάλινο που ήταν δικό της», εξιστορεί ο 11χρονος.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με μαρτυρίες των συμμαθητών του 11χρονου, ο 53χρονος είχε εκδηλώσει και στο παρελθόν επιθετική συμπεριφορά. Μάλιστα, πληθαίνουν και οι καταγγελίες ότι η συγκεκριμένη επίθεση ίσως είχε και ρατσιστικό χαρακτήρα, αφού ο 11χρονος κατάγεται από τις Φιλιππίνες και ο 53χρονος ήταν γνωστός για τις ακραίες θέσεις του…

Η μητέρα του 11χρονου ανέφερε χαρακτηριστικά: «Είναι ένας άνθρωπος ακροδεξιών πεποιθήσεων. Λόγω των πεποιθήσεων του βρίσκει συχνά αφορμές να καταφέρεται εναντίον αλλοδαπών παιδιών».

Σημειώνεται, πως η οικογένεια του μαθητή υπέβαλε μήνυση εις βάρος του 53χρονου.

Send this to a friend