Αθήνα

14 oC

αίθριος καιρός

Μεγαλείο ψυχής από τον Λεμπιδάκη: «Δεν αισθάνομαι μίσος για τους απαγωγείς μου, τους λυπάμαι που θα πάνε φυλακή»

Ξεκίνησε σήμερα η ακροαματική διαδικασία για την υπόθεση της απαγωγής του επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη που συγκλόνισε το πανελλήνιο.

Ξεκίνησε σήμερα η ακροαματική διαδικασία για την υπόθεση της απαγωγής του επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη που συγκλόνισε το πανελλήνιο.

Ο Λεμπιδάκης δήλωσε στους δημοσιογράφους για τους 12 κατηγορούμενους, καθώς έβγαινε από το Δικαστικό Μέγαρο: «Δε νιώθω μίσος γι’ αυτούς τους ανθρώπους, παρά μόνο λύπη για τους ίδιους και τις οικογένειές τους καθώς θα αναγκαστούν τώρα να βρεθούν στη φυλακή. Όμως η δικαιοσύνη είναι η ασπίδα της κοινωνίας και θα πράξει το καθήκον της».

Ο 54χρονος επιχειρηματίας περιέγραψε ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ηρακλείου όσα βίωσε τις 186 ημέρες της απαγωγής του. Σύμφωνα με το cretapost.gr,  ξεκίνησε την κατάθεσή του με το ταξίδι του στην Πολωνία και την επιστροφή του.

Ανέφερε πώς του έκλεισαν τον δρόμο και τον έβγαλαν από το αυτοκίνητό του: «Ο ένας εκ των απαγωγέων με ρώτησε αν ήμουν τσιπαρισμένος κι εγώ του απάντησα όχι».

Στη συνέχεια ο 54χρονος επιχειρηματίας αναφέρθηκε στο πρώτο κρησφύγετο: «Κατάλαβα ότι ήμουν σ’ ένα ορεινό μέρος αλλά δεν ήξερα που. Όσους έβλεπα δεν μπορούσα να τους αναγνωρίσω γιατί φορούσαν γυαλιά ηλίου και κουκούλα».

Ο Μιχάλης Λεμπιδάκης ανέφερε ενώπιον του δικαστηρίου πως δύο άτομα ήταν εκείνοι που τον παρηγορούσαν και του έδειξαν ένα πιο ανθρώπινο πρόσωπο.

«Εκείνοι μου έλεγαν συνέχεια πως δεν υπάρχει κανένας απολύτως κίνδυνος για τη ζωή μου», επεσήμανε ο κ. Λεμπιδάκης.

Το δικαστήριο ρώτησε τον 54χρονο επιχειρηματία ποιες ήταν οι συνθήκες κράτησής τους με τον κ. Λεμπιδάκη να απαντά πως: «ήμουν συνέχεια δεμένος. Σε αυτούς τους έξι μήνες έκανα μπάνιο τέσσερις φορές κι άλλαξα ρούχα τρεις. Ωστόσο, έτρωγα καλό φαγητό ενώ με άφηναν να βλέπω τηλεόραση και μου έφερναν κάποια βιβλία και εφημερίδες».

Πηγή: cretapost.gr

Send this to a friend