Αθήνα

12 oC

σποραδικές νεφώσεις

Μενίδι: «Του έδειξα το σπίτι μου και με χτύπησε»- Τι λέει ο 11χρονος που χτυπήθηκε από αστυνομικό

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει το περιστατικό αστυνομικής βίας εις βάρος ενός 11χρονου παιδιού στο Μενίδι, το οποίο καταγράφηκε από κάμερα ασφαλείας.

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει το περιστατικό αστυνομικής βίας εις βάρος ενός 11χρονου παιδιού στο Μενίδι, το οποίο καταγράφηκε από κάμερα ασφαλείας.

Από την πρώτη στιγμή που η είδηση έγινε γνωστή διατάχθηκε ΕΔΕ και οι αστυνομικοί που ήταν παρόντες τέθηκαν σε διαθεσιμότητα.

Μάλιστα, με tweet του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, καταδίκασε το γεγονός, υπογραμμίζοντας: «όποιος χτυπά ανήλικα, δεν χωρά πουθενά»

Ο 11χρονος μίλησε στο Star για το περιστατικό και περιέγραψε όλα όσα έγιναν. «Μου έριξε σφαλιάρα δυνατή. Δεν του είπα τίποτα. Μετά του δείχνω με το χέρι μου, εδώ είναι το σπίτι μου, τρία μέτρα λέω και μου έριξε και μπουνιά».

Όπως θα δείτε και στο βίντεο ντοκουμέντο, ο 11χρονος μαζί με άλλο ένα ακόμη άτομο περπατούν σε ένα μικρό στενό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί έφτασαν στο σημείο μετά από καταγεγραμμένο σήμα του κέντρου Άμεσης Δράσης ότι δύο άγνωστα άτομα επιχειρούσαν να παραβιάσουν ένα αυτοκίνητο.

«Μας φωνάζουν για έλα εδώ λίγο μου λένε και μου λένε τι έκανες γιατί κλέβεις και εγώ χωρίς να κλέψω. Και με χτύπησε» είπε ο 11χρονος.

Tην ίδια ώρα, ο αστυνομικός υποστηρίζει ότι δέχθηκε φραστική επίθεση με βαρείς χαρακτηρισμούς και αντέδρασε με αυτόν τον τρόπο.

Send this to a friend