• Παρασκευή, 18 Ιανουαρίου
  • 04:12

Αθήνα

5 oC

ελαφρές νεφώσεις

Έβαλε ληστή να δέσει τον 5χρονο γιο του και να κλέψει 140.000 ευρώ της εν διαστάσει γυναίκας του

Ολόκληρη πλεκτάνη έστησε ένας 49χρονος Έλληνας, που θα ζήλευαν ακόμη και σεναριογράφοι κινηματογραφικών ταινιών, προκειμένου να ληστέψει την εν διαστάσει σύζυγό του, στη Μύκονο.

Όπως αποδείχθηκε, ο 49χρονος έβαλε ληστή να μπει στο σπίτι που διέμενε με την εν διαστάσει σύζυγό του, την ώρα που ήταν μόνος του ο 5χρονος γιος τους, να δέσει το παιδί τους στο κρεβάτι και να ληστέψει τις οικονομίες της επιχειρηματία συζύγου του που ανέρχονταν στα 135.000 ευρώ και 10.000 δολάρια ΗΠΑ.

Το περιστατικό έγινε το περασμένο Σάββατο και στους αστυνομικούς τράβηξαν αμέσως την προσοχή δυο στοιχεία των αστυνομικών της Ασφάλειας Μυκόνου.

Το πρώτο είναι πως η ληστεία έγινε ενώ υποτίθεται πως στο σπίτι θα έμενε ο πατέρας για να προσέχει το παιδί και ξαφνικά έφυγε δήθεν για κάποια σύντομη υποχρέωση, αφήνοντας ολομόναχο τον ανήλικο γιο του.

Το δεύτερο και πιο τρανταχτό στοιχείο, ήταν ότι ο δράστης γνώριζε απόλυτα που βρισκόταν κρυμμένη η τσάντα με τα μετρητά και η τσάντα με πανάκριβα εξαρτήματα επαγγελματικής φωτογραφικής μηχανής που ανήκαν στον πατέρα, όταν ήταν στο παρελθόν επαγγελματίας φωτογράφος στο νησί, τα οποία επίσης αφαίρεσε ο ληστής, χωρίς καν να ψάξει στο σπίτι τους χώρους.

Έτσι λοιπόν κλήθηκε για πολύωρη ανάκριση στην Αστυνομία ο πατέρας ο οποίος σύντομα ομολόγησε την πράξη του και μάλιστα ισχυρίστηκε στους αστυνομικούς πως ο λόγος που το έκανε δεν ήταν οικονομικός, αλλά για να ταρακουνήσει την εν διαστάσει σύζυγό του με την οποία έμενε μαζί, ώστε να την αναγκάσει να μένει περισσότερες ώρες στο σπίτι, καθώς όπως επίσης ισχυρίστηκε έλειπε όλη την ημέρα στα δύο καταστήματα ρούχων που διατηρεί στο νησί και επειδή εκείνος δούλευε νύχτα, δεν βλέπονταν ποτέ και το παιδί τους δεν είχε ποτέ μαζί του τους γονείς του…

Η τσάντα με τα χρήματα βρέθηκε με απείραχτα τα χρήματα στην κατοχή του πατέρα ενώ τα εξαρτήματα της φωτογραφικής μηχανής τα έδωσε ως αμοιβή στον Έλληνα ληστή που προσέλαβε για αυτόν τον σκοπό και τον είχε γνωρίσει το τελευταίο χρονικό διάστημα, ο οποίος πρόλαβε και διέφυγε με το πλοίο της γραμμής για Πειραιά, καθώς όμως έχουν ταυτοποιηθεί τα στοιχεία του αναζητείται.

Η σύζυγος του 49χρονου είναι ελληνικής υπηκοότητας αλλά σερβικής καταγωγής και είναι γνωστή και επιτυχημένη επιχειρηματίας της Μυκόνου, με μεγάλη οικονομική επιφάνεια.

Ο σύζυγος και «εγκέφαλος» αυτής της ληστείας εργάζεται πια ως ρεσεψιονίστ σε ξενοδοχείο του νησιού, όμως ούτε εκείνος φαίνεται να αντιμετώπιζε τυχόν οικονομικό πρόβλημα.

Ο 49χρονος οδηγήθηκε ενώπιον του Εισαγγελέα Σύρου με την σε βάρος του δικογραφία και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί στον Ανακριτή.

Send this to a friend