Αθήνα

10 oC

ασθενείς βροχοπτώσεις

Μήνυση των «προληπτικά» προσαχθέντων στα Γιαννιτσά – Τι απαντά ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ

Μήνυση κατέθεσαν οι πολίτες από τα Γιαννιτσά, οι οποίοι το πρωί της Κυριακής προσήχθησαν «προληπτικά» πριν από την άφιξη του Φώτη Κουβέλη στην πόλη.

Μήνυση κατέθεσαν οι πολίτες από τα Γιαννιτσά, οι οποίοι το πρωί της Κυριακής προσήχθησαν «προληπτικά» πριν από την άφιξη του Φώτη Κουβέλη στην πόλη.

«Αφού αφέθηκαν ελεύθεροι κατέθεσαν μήνυση, αιτούμενοι την καταδίκη όσων ευθύνονται για την παραβίαση του Συντάγματος», εξήγησε στο Καλημέρα Ελλάδα ο Μ. Γρηγοριάδης ο δικηγόρος των έντεκα  ατόμων που προσήχθησαν την Κυριακή στα Γιαννιτσά.

«Για να γίνουν οι προσαγωγές, θα πρέπει να υπάρχουν γεγονότα, να υπάρχει τέλεση πράξεων», σημείωσε ο ίδιος και διερωτήθηκε «τι ύποπτος είναι αυτός την ώρα που αγοράζει μπουγάτσα, για να το πάει στο παιδί του στο νοσοκομείο;».

Όπως είπε ο εντολέας των προσαχθέντων, οι αστυνομικοί τους είπαν πως «ήταν πεπραγμένο ότι θα φύγετε, αν δεν προκύψει κάτι εις βάρος σας, μετά το πέρας της ομιλίας του Κουβέλη» και διευκρίνισε ότι, οι έντεκα «δεν έχουν τίποτα κατά των αστυνομικών των οικείων Τμημάτων, αλλά αυτών που έδωσαν την εντολή».

Σύμφωνα με τις καταγγελίες των προσαχθέντων, «υπήρχαν αστυνομικοί με πολιτικά, οι οποίοι υποδείκνυαν με το δάχτυλο ποιοι θα προσαχθούν», οι οποίοι όπως λένε «ήταν υψηλόβαθμοι».

Την ίδια στιγμή, ο εκπρόσωπος Τύπου ΕΛΑΣ, κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις για το συγκεκριμένο θέμα.

«Οι προσαγωγές γίνονται με τη λογική να προστατεύσουμε μια εκδήλωση και να προστατευτούν και άλλοι» τόνισε στον ΣΚΑΪ ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ Θεόδωρος Χρονόπουλος για τις προληπτικές προσαγωγές 16 ατόμων στα Γιαννιτσά την Κυριακή, πριν την ομιλία του Φώτη Κουβέλη.

«Ο διοικητής και ο επικεφαλής των μέτρων κρίνουν τα μέτρα που πρέπει να λάβουν… Άλλο σύλληψη άλλο προσαγωγή, και προφανώς οι συνάδελφοι έκριναν ότι πρέπει να γίνει προσαγωγή» σημείωσε ο κ. Χρονόπουλος.

Send this to a friend