Αθήνα

20 oC

ελαφρές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Survivor: Έφυγε ο Αλέξης Παππάς και ξεκίνησαν τα πανηγύρια – Στεναχωρήθηκε ο Τριαντάφυλλος! (vid)

ΕΛΛΑΔΑ

Μιράντα Κουνελάκη: Έφυγε από την ζωή η γνωστή ηθοποιός

Έφυγε από τη ζωή η γνωστή ηθοποιός Μιράντα Κουνελάκη.

Δείτε επίσης

Θυμάστε τη γλυκιά ηθοποιό με τα αμυγδαλωτά μάτια που «μάγεψε» τον παλιό ελληνικό κινηματογράφο – Πώς είναι σήμερα

Η κηδεία της ηθοποιού θα γίνει το Σαββάτο στις 10:30 π.μ στον Ιερό Ναό Αγ.Νικολάου Κοιμητηρίου Ζωγράφου.

Η Μιράντα Κουνελάκη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1939. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Ελληνικού Ωδείου, απ’ όπου αποφοίτησε με άριστα το 1961.

Έκανε αρκετά χρόνια σπουδές μουσικής και πιάνου. Στο θέατρο πρωτοεμφανίστηκε το 1962 με το Θίασο Κατερίνας Ανδρεάδη με το έργο ”30 δευτερόλεπτα έρωτα”.

Η Μιράντα Κουνελάκη έγραψε από νεαρή ηλικία θεατρικά έργα, στίχους, τηλεοπτικά σενάρια από έργα του Βιζυηνού, του Ροΐδη, του Παπαδιαμάντη, κ.ά., έχει κάνει μετάφραση και διασκευή θεατρικού έργου, επιθεωρησιακά νούμερα, χρονογραφήματα, διηγήματα, πολλά κείμενα για παιδάκια, κείμενα για θεατρικό αναλόγιο κ.λπ.

Μερικές από τις σημαντικότερες παραστάσεις που έλαβε μέρος: “Τα παιδιά μας οι κέρβεροι”, “Κόκκινα φανάρια”, “Τελευταίο φθινόπωρο”, “Ο Χριστός ξανασταυρώνεται”, “Πραματευτής”, “Καληνύχτα Μαργαρίτα”, “Ο έμπορος της Βενετίας”, “Ιούλιος Καίσαρ”, “Η κυρία με το σκυλάκι”, “Το κορίτσι με το κορδελάκι” Θίασος Μάνου Κατράκη) κ.ά.

Διακρίθηκε στο δράμα, την κωμωδία αλλά και την μιμική και συγκρότησε αρκετές φορές θιάσους οπερέτας, μουσικών κωμωδιών καθώς και επιθεωρήσεων, με μεγάλα ονόματα.

Στον κινηματογράφο εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 1960 στην ταινία Για Σένα την Αγάπη μου”. Στην τηλεόραση εμφανίστηκε σε σειρές όπως “Άγνωστος πόλεμος”, “Ισιδώρα” κ.ά. Επίσης ήταν εξαιρετική μίμος.

Φιλμογραφία
Το βλέμμα του Οδυσσέα / Ullyses ‘Gaze (1995)
Ο Μεγαλέξανδρος (1980)
Ισιδώρα (1975)[Μαρία Μπάουζμερ]
Αντάρτες των πόλεων (1972) [Πόπη]
Η χαραυγή της νίκης (1971) [Μάρθα Καλογερή]
Η Οδύσσεια ενός ξεριζωμένου (1969) [Κάθριν]
Ζήσε για την αγάπη μας (1968)[Μαρίνα Χατζή]
Τόσα όνειρα στους δρόμους (1968)
Ο νικητής (1965) [Λένα Βασιλειάδου-Ντάβαρη]
Παιδί μου δεν αμάρτησα (1964)[Μαίρη]
Πικρή μου, Αγάπη (1964)[Ρένα Σιδέρη]
Ο λουστράκος (1962) [Μαρία Χαράτου]
Ο χρυσός και ο τενεκές (1962) [Μαίρη Μπαρατέλα]
Η υπέροχη οπτασία (1962)
Η απολύτρωση (1961)
Άτλας (1961)
Για σένα την αγάπη μου (1960) [Μαρούλα]
Η λίμνη των στεναγμών (1959)

Βούλα: Νεκρός 31χρονος σεφ μέσα σε σπίτι – Συνελήφθη ο ιδιοκτήτης του οικήματος
Κατερίνη – Φρικιαστική υπόθεση: Τη βίαζε ο θείος της για μια δεκαετία – «Ξυπνούσα από τον πόνο στα 13 μου»
Τα μέτρα για το Πάσχα: Μετακίνηση, απαγόρευση κυκλοφορίας, SMS, Εκκλησίες και Μεγάλο Σάββατο – Κυριακή του Πάσχα
Ανώγεια – φονικό: «Τρελάθηκα, θόλωσα – Άδειασα το πιστόλι μου» – Η απολογία Καλομοίρη
Ανώγεια: Κόλαφος ο εισαγγελέας στη δίκη για το διπλό φονικό – «Κανένα ελαφρυντικό στον κατηγορούμενο»
Πάσχα: Σαρωτικοί έλεγχοι και μπλόκα παντού από την ΕΛ.ΑΣ – Στο στόχαστρο οι βεβαιώσεις για μετακινήσεις κατ’ εξαίρεση